Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przeniesienie aplikacji na kartę SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety, pamięć w telefonie się nieubłaganie kończy. Pozostało mi jakieś 5 MB. W związku z tym chciałbym przenieść wszyskie (poza widżetami itp.) aplikacje na kartę SD. Posiadam androida 2.2 + więc teoretycznie mogę przenosić aplikację na kartę SD, lecz praktycznie nie wszystkie. Czytałem już trochę o tym i inni mieli podobne problemy, ale odpowiedzi na nie nie były zadowalające. Mam roota i stockowy rom (wiem, że na innym romie można przenosić wszystko, ale ja chcę zostać przy oryginalnym). Jest jakiś sposób, żebym mógł przenieść wszystkie (włącznie z np. Mapy google, gmail itp.) na kartę pamięci?

Pokój i bezpieczeństwo, bracia.

Działamy w mroku by służyć światłości. Jesteśmy Assassynami.

Nothing is true, Everything is permitted.

Requiescat in Pace

yuma30.png

Walnij delete.png

Opublikowano

więc w czym problem wejść w aplikacje i przenieść na kartę SD ?

aplikacji tez nie możesz doszukać się w sklepie ? app2sd , app 2 DS itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Chodzi o to, że ja mogę przenosić tylko niektóre aplikację na kartę SD. Część nadal pozostaje w pamięci telefonu. Aplikacje takie jak app2sd itp. nic nie dają. Mogę po prostu zrobić to samo, co zrobiłbym wchodząc w Ustawienia-->Aplikacje-->Zarządzaj aplikacjami-->(wybieram aplikacje)-->Przenieś na kartę SD a to nic nie daje... Tak samo nie mogę przenieść Gmaila, mapy google itp.

Requiescat in Pace

yuma30.png

Walnij delete.png

Opublikowano

Funkcja "przenieś na kartę SD" nie przenosi apliakcji na ZEWNĘTRZNĄ kartę SD, ale do innej partycji na WBUDOWANEJ karcie SD. Żeby przenieść wszystkie aplikacje potrzebny jest root, czyli prawa administratora. Podobnie jak do przenoszenia aplikacji na ZEWNĘTRZNĄ kartę SD potrzebne są prawa roota dla aplikacji Directory Bind.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

głupoty, by przenieść nawet roota nie potrzeba system to sam obsłuży w andku 2.2.x , tylko przy innych aplikacjach jest to wymagane

nie każdy telefon ma wbudowane karty pamięci pewnie twój tak ma tylko

nie można przenosić aplikacji systemowych i tego nie zmieni żadnym programem, więc to problem użytkownika który się uparł to zrobić kiedy nie można

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak nie każdy telefon ma wbudowane karty pamięcI? :D A te wszystkie dane to co, w chmurze są? Każdy fon ma ileśtam pamięci wbudowanej (i to jest karta), ale za to nie każdy może ją rozszerzyć o dodatkowe ZEWNĘTRZNE karty pamieci.

EDIT: Sprawdziłem nawet przed chwilą. Systemowe "przenieś na kartę SD" przenosi na inną partycje na WEWNĘTRZNEJ karcie SD, na ZEWNĘTRZNEJ dokupionej nie ma nic nowego, ani jednego pliku z grą.

Opublikowano

Dobra... Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Już sam sobie poradziłem. Wystarczy program LINK2SD

Tu jest przykładowy poradnik: http://sonyxperia.pl...ji-na-karcie-SD

Requiescat in Pace

yuma30.png

Walnij delete.png

Opublikowano

to TWÓJ telefon ma wewnętrzną większą wbudowaną jako dodatek inne nie mają bo tylko zewnętrzne karty pamięci można podłączać to nie wprowadzaj w błąd innych

z reguły telefony mają ok 500Mb na system i programy pamięci ROM i to właśnie jest wewnętrzna pamięć telefonu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A te 500 MB na czym się znajduje? Wisi sobie gdzieś na kabelku? Tak jak w kompie masz WEWNĘTRZNY dysk pamięci, którego nie wyjmujesz i możesz podpiąć do całości ZEWNĘTRZNY, tak i w telefonach te 500 MB to WEWNĘTRZNA karta pamięci. Może taka trochę umowna nazwa, ale cały czas gadamy o tym samym :D

Opublikowano

Funkcja "przenieś na kartę SD" nie przenosi apliakcji na ZEWNĘTRZNĄ kartę SD, ale do innej partycji na WBUDOWANEJ karcie SD. Żeby przenieść wszystkie aplikacje potrzebny jest root, czyli prawa administratora. Podobnie jak do przenoszenia aplikacji na ZEWNĘTRZNĄ kartę SD potrzebne są prawa roota dla aplikacji Directory Bind.

to po cholerę piszesz o karcie SD wbudowanej , nie każdy telefon ją posiada !

aplikacje instalują sie w ROM pamięci zawartej w telefonie 500Mb

jeśli telefon ma jeszcze dodatkową kartę pamięci ma wewnętrzną pamięć SD WBUDOWANĄ

oprócz tego może mieć ZEWNĘTRZNĄ DOKŁADANĄ którą mają praktycznie wszystkie telefony i właśnie o tą chodzi w pytaniu i na tą kartę chce przenieść aplikacje

naucz sie pojęć pamięci ROM, RAM to pamięci nei mające nic wspólnego z pamięcią SD bez względu czy jest wbudowana do telefonu jako dodatek czy dokładana w postaci karty SD

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ehhh, wy to potraficie pomóc człowiekowi... Chodziło mi tylko o program/sposób na przeniesienie "nieruchomych" aplikacji na KARTĘ SD (taką którą kupiłem w sklepie i ręcznie włożyłem do urządzenia jakim jest telefon). Moje poszukiwania się zakończyły. Zalazłem ów program. Nazywa się on "gemini app menager". Włączmy moduł debugowania USB, potem ten program i to wszystko (wymagany root).

Requiescat in Pace

yuma30.png

Walnij delete.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...