Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kali- poradnik na lane

Esprit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu na wstępie powiem, że ten poradnik pokazuje jak grać Kali na linii, więc nie jest taki sam jak dwa pozostałe na tym forum !

20120624024707!Kali.jpg

1. Opis

Kali jest postacią idealnie nadającą się do gank'ów, ucieczek i 1vs1. Jest to postać typu Melee Assassin, więc robimy ją pod AD. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że "sieje pogrom". Jeśli nauczymy się nią grać to jesteśmy w stanie poprowadzić swoją drużynę do zwycięstwa. Jej fantastyczne ulti niszczy przeciwników tam gdzie chcemy.

2. Umiejętności

1.jpgEnrage (Passive)

Kali zaczyna z 5% kradzieży życia. Kiedy życie Kali spadnie poniżej 25% zyskuje ona dodatkowe 25% kradzieży życia na 5 sekund. Może być użyte co minute.

2.jpgKali Rage

Kali wypełnia siebie gniewem, zwiększając jej fizyczną moc o 15/25/35/45/55 oraz pozwalając poruszać się o 15/20/25/30/35% szybciej przez 6 sekund.

Koszt - 55/60/65/70/75 many.

Cooldown - 15s.

3.jpgBlood Lash

Kali atakuje wrogów w stożku przed nią, zadając 85/155/225/295/365 (+150% Twojej mocy fizycznej) fizycznych obrażeń.

Koszt - 60/70/80/90/100 many.

Cooldown - 15/14/13/12/11s.

4.jpgSiphon Blood

Kali wysysa krew jej wrogów zadając 50/70/90/110/130 (+30% Twojej mocy fizycznej) fizycznych obrażeń oraz leczy siebie o 60/90/120/150/180 (+20% Twojej fizycznej mocy) za każdy cios. Maksymalnie 3 ciosy.

Koszt - 65 many.

Cooldown - 12s.

5.jpgFrenzy

Kali wykonuje piruety zadając 60/75/90/105/120 (+15% Twojej fizycznej mocy) obrażeń fizycznych dla wrogów do okoła niej co 0.5 sekund przez 5 sekund ignorując debuffy zatrzymujące.

Koszt - 60/70/80/90/100 many.

Cooldown - 90/85/80/75/70s.

3. Rozdawanie umiejętności

Według mniej najlepiej jest robić to w ten sposób, a dlaczego zaraz wyjaśnię.

5.jpg>3.jpg>4.jpg>2.jpg

Ulti rzecz jasna w pierwszej kolejności. Następny skill przyda nam się do obijania przeciwników w początkowej fazie gry, jak i później również, gdyż zadaje nie mały DMG. Regeneracja HP z kolejnego skilla nie raz zapewne uratuje nam skórę, co mogę powiedzieć także o kolejnym, lecz jednak polecam rozwijać "Siphon Blood" najpierw.

4. Itemy

Tak jak wspomniałem na początku kupujemy itemki pod AD. Te, które tutaj zaprezentuję wydają mi się na bardzo dobre, gdyż sam z nimi gram a pokazała mi je inna osoba.

57467855.jpg>75096240.jpg>34623438.jpg>97865836.jpg>24982698.jpg>65621120.jpg

Na początek polecam kupić pierwszy poziom

57467855.jpg, oraz 75096240.jpg. Zapewni nam to szybkość ataki, jak i DMG.

5. Styl gry

Early Game

Tutaj musimy się starać oczywiście last hitować miniony, ale także obijać przeciwnika ze skilla pod klawiszem "2". My niestety nie posiadamy stuna, więc na linię najlepiej iść z postacią, która go ma. Kiedy mamy już nasze ulti, a przeciwnicy są obici spokojnie możemy zacząć "wjazd" na nich. Jeśli ktoś zacznie uciekać to oczywiście łatwo go dogonimy naszym skillem, ale wątpię, żeby ktoś przeżył, jeśli z drugą osobą ładnie zaatakujemy. Jeśli nie ma zagrożenia pod naszą wieżą, to idziemy pomóc na midzie. Wchodzimy przeciwnikowi w plecy z naszym ulti, następnie "2" i "3", jeśli to przeżyje to doganiamy "1". Pamiętajmy, że początek gry jest dla nas bardzo ważny, staramy się jak najwięcej zarobić na itemy, dzięki którym później będziemy robić "pogrom".

Mid Game

Staramy się jak najwięcej zabijać. Robimy dużo gank'ów i pushujemy wieże. Polecam iść także na jungle po buffy. W team fighty wchodzimy zawsze z ulti, po czym leczymy się "3" i dobijamy resztę wrogów. Staramy się atakować na początek najsłabszych przeciwników.

Late Game

Tutaj po dobrze rozegranym early i mid powinniśmy być na prawdę bardzo mocni i zabijać każdego, kto nam tylko stanie na drodze. Odgrywamy najważniejszą rolę w teamie. Mamy dużo AD, więc staramy się wygrać już grę. Uczestniczymy w każdych team fightach i mało kto może stawić nam "czoła".

Poradnik by VeCteR- zakaz kopiowania bez mojej zgody!

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Kali grałem tylko raz, bo wole postacie magiczne, ale może i bym mógł się nauczyć nią grac, szczególnie z takim poradnikiem. Czekam na dalszą cześć wieczorkiem, a tymczasem leci Lajk :)

Grasz w Smite, szukasz party ? Wbij na TS3, na którym znajdziesz wszystko czego oczekujesz od Smite.

Zapraszam! Oto IP: 78.47.23.214

Opublikowano

Ulti nie wezmiesz na 1 poziomie slabo opisany poradnik ale ladna opisowka postaci leci like

Opublikowano

Przydał by się poradnik do Odin'a jakie itemy zakupić....

Opublikowano

Przydał by się poradnik do Odin'a jakie itemy zakupić....

Polecam takie:

Reinforced Boots

Soul Eater

Frostbound Hammer

Hide of Leviathan

Silverfox Girdle

Qin's Essence

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...