Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Odpowiednie wgrywanie pluginów,tak aby nie było lagów

MineRaff2

Pomogłem  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pomog?em?

• Tak
      0
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Widzę że na różnych forach jak i nie tu niektórzy mają problemy takie jak:

1.Po wgraniu pluginów serwer się wyłącza automatycznie

2.Laguje nawet z pluginem NoLagg

1.Jest to związane z:

a)Zbyt dużą ilością wgranych pluginów(to jest najczęstszy powód)

b)Wgraniem pluginu(dokładnie nie wiem jakim,popatrzeć na tuty innych)

2.Osoby,które nie mają op,admina ani innej rangi,są po prostu graczami mówią że na privku są lagi.Moje podejrzenie padło na zezwolenia.Kiedyś słyszałem że NoLagg działa dla Właściciela, Admina oraz Moda.To jest pewny powód dlaczego laguje.

Jak odpowiednio wgrać pluginy:

Na początek rozpakowałeś bukkita, oraz skonfigurowałeś serwer.properties.

Teraz pobieramy np moją paczkę pluginów(jeśli nie chcecie moją to popatrzcie sb)Oto link:

http://www.mpcforum.pl/topic/677154-tutdowpaczka-pluginow-by-mineraff2/page__p__4877106#entry4877106

Teraz usuwamy folder plugins z swoich plików serwerowych.Jeśli powtórnie utworzy się wchodzimy w:

ctrl+alt+Delete/Procesy/jaav.exe

Zakańczamy zadanie.Teraz rozpakujemy moje pluginy i folder plugins wrzucamy do swoich pliczków serwerowych.

Mam nadzieję że pomogłem.Pozdrawiam

Opublikowano

To raczej nie zadziala... to zalezy od maszyny.. Taki jakby wzór ^_^ : RAM + Procesor = PLUGINY (ilosc)

To jedyna rada.. Zadne NoLagg nie pomoże na dedykach, a wlasciwie to szkodzi...

Najlepiej wogóle rozgarnąc opcje NAJWAZNIEJSZYCH pluginów, i popatrzeć, co one tam mają..

Np: Essentials ma wbudowana opcje AutoSave, wiec mozemy juz usunac plugin Autosave.. ITD.

Ja zawsze tak robie, i dużo się przez to nauczylem oszczędzac RAM'u na serwer. Równiez polecam usuwac niepotrzebne dodatki np. FalseBookExtra, FBMinecarts itd.

To bardzo dużo pomaga, i tak samo z MultiVerse, który też laguje niesamowicie. Polecam równiez odinstalowac w ogóle AntiXRay lub Orebfuscator, chyba ze ktos ma naprawde dobrą maszynę.. To tyle z mojej strony. Polecam się na przyszłość, można do mnie pisac na PW ! xD

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...