Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Antivirus-avast-resetowanie komputera

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj robiłem skan komputera programem avast i po zeskanowaniu zrestartowałem komputer i dochodzi do procesu usuwania wirusów z dysku no jak kończy sie on to powinno przenieść mnie na pulpit , a tak nie jest bo po tym procesie następuje resetart komputra i tak w kułko.(znów ten proces i restart i znów ten proces i restart) nawet jak go anuluje to resetuje się komputer.(Gdy skończy się ten proces powinno zrestartować komputer i byc wszytko wporządku ,a tak nie jest bo znów robi się ten proces).Mam system Widnows XP.

Tutaj screen tego procesu po którym się restartuje komputer:

http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=zdjcie0053c.jpg&res=landing

POMÓŻCIE MI PROSZE ! BEDA LIKE !

Opublikowano

Wejdź w tryb awaryjny.

START-- Uruchom --Wpisz CMD .

I wpisz chkdsk C: /F/R.

Jeśli nie pomogło to coś jeszcze pomyślimy.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Wejdź w tryb awaryjny.

START-- Uruchom --Wpisz CMD .

I wpisz chkdsk C: /F/R.

Jeśli nie pomogło to coś jeszcze pomyślimy.

Nie moge nawet wejść w tryb awaryjny.Jak chce wejsc w tryb awaryjny to jak wchodze to na dole ekranu leca jakies cyfry i litery(przez pare sekund) i dalej nie moge wejść bo jest czarny ekran z kreska jakby do pisania ,która miga w górnym lewym rogu ekranu.

Opublikowano

Mysle że to nie wina avasta. Możliwe że jakiś plik system się zrypał.

Przez skanowanie komputera plik system miał sie nieby zrypać ?

Opublikowano

Vixerie chyba moje przepuszczenia się sprawdzają .

Masz prawdopodobnie wirusa Win32/Sality.

Kasuje on klucz trybu awaryjnego SafeBoot.

Avast nie potrafi dezynfekować plików.

On albo je usuwa albo przenosi do kwarantanny .

Skoro jakiś plik systemowy ci skasował to się nie dziw ,.

Jedynym ratunkiem to będzie zrobienie płyty bootowalnej z jakimś dobrym antywirusem co potrafi leczyć pliki.

Np. Kaspersky, Norton.

Pzdr.

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Czyli od nowa system zainstalować? :( (nie znam sie)

Można też powalczyć ale szansa że wyjdziesz z tego wirusa jest 30 %.

A podczas skanowania dużo tych wirów było?

Cyt. z neta :

Opis ogólny

Wirusy są programami, które zawierają w swoim kodzie ukryte funkcje - szkodliwe dla systemu komputerowego.

Zasada działania

Wirusy z rodziny W32.Sality to grupa wirusów polimorficznych. Potrafią one samodzielnie modyfikować swój kod deszyfrujący w trakcie każdej pojedynczej infekcji kolejnego pliku, co znacznie utrudnia ich wykrywanie przez programy antywirusowe.

Do infekcji dochodzi poprzez uruchomienie zainfekowanego pliku. Plik instaluje w pamięci komputera szkodliwy kod, który utrudnia użytkownikowi normalną pracę blokując dostęp do wybranych programów. Ogranicza to w znacznym stopniu możliwość wykrycia i usunięcia go przez użytkownika podczas pracy na zainfekowanym systemie Windows.

Cechy charakterystyczne

Wirus infekuje pliki .EXE oraz .SCR o rozmiarze do 40MB. Może rozprzestrzeniać się zarażając zasoby dysków sieciowych, a także popularnych dysków pendrive poprzez dopisanie uruchomienia wirusa do pliku startowego autorun.inf. Najczęściej daje znać o sobie blokując dostęp do Edytora rejestru Windows Regedit oraz Menadżera zadań taskmgr. Swoje niszczycielskie procedury instaluje jako usługę sterownika w systemie windows, aby zabezpieczyc się przed usunięciem z pamięci oraz dysku dodając wpis w nastepującym kluczu rejestru:

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Jak masz płytkę z windowsem to ona chyba powinna odpalić... I jak odpali to jest tam taka opcja napraw pliki systemu coś z te deseń i może po tym odpali ci się system... Wywal tego virusa A potem wywal tego drugiego czyli avasta i zainstaluj Microsoft Security Essentils. :)

A jeśli nawet płytki nie będziesz mógł zbotować to trzeba będzie podłączyć pod inny komputer i z formatować dysk...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli oczywiście masz płytkę z Windowsem.

Jeśli naprawisz to wstaw loga OTL .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...