Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak przyśpieszyć komputer Win7!

Haalt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Dziś pokażę wam jak przyśpieszyć nasz komputer.

1.Wchodzimy w ,,Start,,

2.Widzimy zakładkę komputer klikamy LPM--->właściwości:

1342813951-U326922.png

3.Następnie wchodzimy w:

1342814037-U326922.png

4.Potem wchodzimy w Właściwości systemu Zaawansowane--->Ustawienia:

1342814192-U326922.png

5.Gdy weszliśmy w Ustawienia następnie otwieramy Opcje Wydajności--->Zaawansowane--->Zaznaczamy Usługi działające w tle następnie wchodzimy w Opcje ,,Zmień,,

1342814339-U326922.png

6.Gdy włączyliśmy opcje ,,Zmień,, Znajdujemy się w Pamięci Wirtualnej Mamy nasze dyski ja mam to tak:

1342814450-U326922.png

Dysk c(Główny) zawsze jest Kontrolowany przez system.

Dysk D i E mam ustawiony ręcznie i oczywiście te 8026 to tak naprawdę zdjęcie z dysku D 8gb z dyskiem E jest identycznie.

7.Następnie zaznaczamy rozmiar niestandardowy i przechodzimy do opcji wybierania rozmiaru początkowego (MB) i rozmiaru Maksymalnego (MB) tam można wpisać obojętnie ile się chce w zależności jak dobry mamy dysk ja ustawiam na Dysku D i E po 8026:

1342814614-U326922.png

Następnie klikamy ,,Ustaw,, potem ,,OK,, i potem konieczne jest uruchomienie ponowne komputera.

8.Gratuluję przyśpieszyłeś swój komputer !

Poradnik w 100% wykonany przez Haalt tylko dla strony mpcforum.pl Prawa autorskie !

Opublikowano

boże większych głupot nie możesz napisać ?

to w żaden sposób nie przyspieszy komputera wręcz zwalnia dodatkowo zmuszając system do używania pamięci na dysku a nie pamięci RAM

przyspieszeniem jest wyłączenie swap przy pamięci RAM większej niż 4Gb w kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

LOL?? Zaleca się wyłączać pamięć podręczną, a ty każesz ją jeszcze zwiększać? Zresztą ten tut nie ma życia. Jeśli nie wiesz nic (lub trochę wiesz) n/t komputerów i systemów to nie pisz zbędnych poradników, bo one są raz nie przydatne, a dwa debilne. Jeśli chcesz odpracować warny to idź gdzie indziej. Nie chcemy cię tu.

Opublikowano

To może miało by sens gdybyś miał 128mb Ram'u i Dysk SSD.... Ale przy normalnych komputerach to jeszcze je spowalnia...

Dobra raportuje te tutoriale i do kosza z nimi...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...