Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Fizz vs Kennen vs Brand vs Viktor

Gość Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Viktor vs. Brand vs. Fizz vs. Kennen

Zależy mi na: Dobry midder

Dodatkowe informacje: Please help me !

Opublikowano

Viktor jest ciężki do ogarnięcia przez laser, jednak DMG ma pro + kiedy uciekasz rzucasz "klatke" (trzeba miejsce wyczuć gdzie to rzucić) i to spowalnia przeciwnika a po czasie go stunuje. Pomaga to też w rzuceniu laserka :D

Brand jest super w TF 3 skille AOE + mocne DMG + możliwość zestunowania + jego pro ulti. Jest teraz w rotacji sprawdź ;)

Fizz - on jest raczej słaby na mida, jeśli koniecznie chcesz postać na mida, to są lepsze i tańsze champy.

Kennen - o nim za dużo nie wiem , jednak często miałem go w enemy lub w moim team ;p. Ładny harras z Q (?), oraz pro ulti ktore ogłusza. Do tego ma ładny system ucieczki z któregoś skilla, lub do doganiania przeciwnika :D.

Z tych wszystkich na mida obadaj viktora i branda :D.

Opublikowano

W takim razie proszę tylko o wypowiedzi z Brand'em i Viktorem

Opublikowano

Fizz słaby na mida? Pozdro. Kontruje większość postaci AP... Brand ma problem z Fizzem, nie wiem jak Viktor. Wszystkie postacie które wymieniłeś to dobre picki na mida :)

Opublikowano

Fizz słaby na mida? Pozdro. Kontruje większość postaci AP... Brand ma problem z Fizzem, nie wiem jak Viktor. Wszystkie postacie które wymieniłeś to dobre picki na mida :)

Bo fizz countruje branda ^.^ Brand puszcza powiedzmy słup ognia fizz staje na tym trójzębie i unika dmg ;) a viktor countruje fizza ;f

Ale i tak polecam Viktora, choć jest rzadko pickowany. Niezły dmg z lasera, stun, fajne ulti do dobijania.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

niekoniecznie Viktor kontruje fizza. Viktor mu robi stuna a ten wyskakuje, przejście, kilka hitów i Viktor płacze z połową HP. Fizza kontrują snare, daleko zasięgowy stun :)

Opublikowano

Sorry że się wtrącam ale tak z dupy (nie jest on nawet proponowany). Co z veigarem??? Op!!!

++Zbiorowy stun (2 stun najdłuższy w całej grze)

+Op ulty skaluje się z ap przeciwnika oraz ma zaje. przeliczniki z ap

+Op W które naprawde w połączeniu z q oraz stunem potrafi zabrać pół hp wrogiemu ad carry albo ap carry (zależy w jakim stopniu nafeedowany jesteś głównie , zasami zdaża się tam że i na te 2 skile ściągniesz wroga)

+ Na całą serie sciąga wrogiego ad a czasami z death fire'em nawet ulta nie musisz użyć aby zciągnąć ad'ka (możesz nawet zciągnąć 2 postacie jeśli np w trafi 2 wtedy na ad radze użyć ulty a na ap fire'a

+możliwość farmienia sobie ap (Zajebis. ponieważ na kiedy wchodzimy powoli na mid game mamy (z dobrą farmą) + 150 dodatkowego ap ja głównie w 20 min mam około 80 dodatkowego ap więc naprawde bardzo fajny skill (Q).)

+Bardzo dobry passyw gdy im mniej many mamy tym więcej jej się nam regeneruje

+Jest tani

+ trudny do skątrowania

+ Dużo osób nie wie jak z nim walczyć

- Kontruje go kassadin , ogranięta kata która rzuca e zaraz jak zmarnujesz stuna (wtedy ulty) i ryze.

Porady:

Pierwsze co kupujemy to albo: doran's ring albo buty i 3poty (zależy jakiego przeciwnika mamy) potem stackujemy dorany (daje to nam ap , hp i mana regen dzięki czemu z passywem nie musimy zchodzić z lina oraz możemy ciągle farmić ap) budujemy buty maga potem rabadon zaczynając od pały za 1600g ,death fire , (już zciągamy na serie naszego ap carry lub ad) , potem albo berło , potem pała wieków , i dalej jak nam się tylko spodoba!!! Wtedy będziemy op!!! veigarem ale głównie po rabadonie i death fire. leci surrender ponieważ przeciwnicy są zdominowani przez nas (oczywiście jeśli zbudujemy cały bulid do death'a przed 25 min). Taki mini poradnik

Tu masz kamruza który właśnie gra veigarem

Opublikowano

Słuchaj... nawet nie wiesz jakich mam championów, veigara mam a to tyczy się tylko tych co napisałem etc. fizz; kennen; brand; viktor jasne ?

Opublikowano

Viktora zawsze będzie ciężko ogarnąć właśnie przez laser lecz gdy wyczujesz kiedy rzucić pułapkę to wtedy kontrolujesz przeciwników

Na drugim miejscu umiejscowiłbym Branda albowiem jest to bardzo mocna w DMG postać lecz trochę papierowata

A na końcu samego Fizza który jest mocny ale wydaje mi się że ciężki do ogarnięcia

Tyle ode mnie.

Opublikowano

Dobra dzięki, wybrałem Viktora jednak teraz zadam pytanie

VIKTOR VS CAITLYN, chodzi mi mniej więcej o to z kim jest więcej zabawy i kto jest lepszy w mid/late game

Opublikowano

Caitlyn dość często jest darmowa - dla tego nie polecam.

Viktor

+obszarowy stun

+świetne ulti w tf

+dmg z lasera

-ciężko trafić

A sprawdzi się i tu i tu :)

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Veigar trudny do skontrowania ? Wystarczy zasięg, albo.. Talon :) up dobrze mówi, co z tego że jest często darmowa, to znaczy że jest jakaś gorsza? Co za prymitywne myślenie..

Opublikowano

Brand zaczyna robić combo a Ty wskakujesz mu na morde z Tricksterem, Przejście, ulti, kilka hitów i kupa. Chyba że ogarnięty Brand poczeka aż przejdziesz, i rzuci stuna "za siebie" i wejdzie combo, no to dupa :D

Opublikowano

Viktor to mój ulubiony pick na mida- (wkońcu była przecena na skina!), klatka jest super, bo i slowuje i może zestunować, po kupieniu samego ulepszenia do lasera wali w ch** dmg, a ult do tf to już woogle rozwala, a ile razy dzięki ultowi uciekłem zarzucając silenca na kogoś. NIe wybieraj między midem, a ad carry, bo to sensu nie ma, chcesz postać na mid bierz Viktora, bot - Caitlyn, ale większy fun jest z Viktorem :)

fs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...