Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] NosTale Poziom 1-36

ShindaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Jako że chciałem napisac jakiś poradnik to napiszę wam go :)

Mój poradniki będzie się opierał na moim doświadczeniu z grą a dotyczył będzie wbijania 36lvl w kilka godzin :)

Tak więc zaczynajmy.

+ Rozpoczęcie przygody.

*Zaczynając grę od stworzenia naszej postaci klikając start przechodzimy do bajkowego świata NosTale. Wchodząc do gry od razu rozpoczynamy rozmowę z Mimi Mentor :) Po zakończeniu rozmowy kierujemy się za strzałką i tutaj robimy dwie podstawowe misje, zabijamy 5 złośników i łapiemy kurczaka. Gdy już mamy swojego pierwszego towarzysza bierzemy się za wyexpienie naszej postaci profesji. Expiąc w miejscu gdzie mieliśmy wyżej wspomniane misje bijemy wszystkie potwory aż do 9lvl postaci i 20lvl profesji po czym nadganiamy misje których nie zakończyliśmy :)

*Po wbiciu na misjach 15 poziomu zdejmujemy z ekwipunku wszystkie przedmioty (klikamy P i tam mamy all itemki założone) po czym rozmawiamy z Mimi Mentor wybierając opcję "Wybór Zawodu" i wybieramy jedną z pośród trzech profesji, Szermierza, Łucznika lub Czarodzieja.

*Po wybraniu dla siebie profesji wykonujemy misję z czego dojdzie nam aż 19 poziom. Po ukończeniu 18 Kamienia Czasoprzestrzeni możemy albo resetowac 18CP albo Wyexpiac dalsze poziomy u góry mapki Tereny Kopalni (za mostem) zbierając jak największe liczby potworków ;) (Resetowanie Cp polecam osobą które posiadają dużą ilośc Ziaren Mocy oraz dosyc dobry Ekwipunek, Drugą opcję polecam osobą posiadającą Daną Wróżkę i Skill obszarowy na dany element)

*Po 15-20 Minutach Expienia 21/22/23 Poziomu pora zabrac się za nadrobienie misji. Wykonując je zdobędziemy dużą ilośc doświadczenia a także profesji po czym wbije nam się średnio 25 poziom, jeśli brakuje coś do 25 poziomu doexpiamy go za mostem. Pora na nasz punkt kulminacyjny czyli bohaterska misja 25 poziomu skąd zdobędziemy naszego pierwszego partnera Bob'a :) Razem z Bob'em możemy albo resetowac 25 CP albo pozabijac kilka potworków aby wbic 26 poziom (Uwaga! z Cp 26 dostaniemy 50 kompletnych duzych eliksirów, zostawcie je sobie na misje SP!) po czym nadganiamy misję (UWAGA! Aby wejśc do 25 CP trzeba miec uzupełnione wszystkie misje)

*Od 27 poziomu do 30 poziomu expimy wykonując misje a szczególnie od Teodora :) . po wbiciu 30 poziomu możemy uzupełnic nasz pasek skillów oraz Treningu po czym zabieramy się za lurowanie potworków a szczególnie lisów na Słonecznych Łąkach. po wbiciu 32 poziomu Nadganiamy nasze zadania po czym zaczniemy otrzymywac misje od Dowódcy Straży przy Posterunku Fernon. Tam na Misjach idzie wbic 34/35 poziom po czym udac się na wyexpianie 36 poziomu na misjach lub na Dużych Muflonach itp :)

*Po wbiciu 36 poziomu możemy otrzymac pierwszą z czterech kart Specjalisty, Dlatego też porzucamy (nie tak dosłownie) wszystko co robimy i idziemy na Posterunek Fernon Do Kamienia Dusz :) Pierwsze SP jest banalnie proste wystarczy tylko znac prawidłową drogę a wszystko pójdzie zgodnie z planem :) Jeśli nie znacie drogi odsyłam was do mojego poradnika :)

http://www.mpcforum.pl/topic/671911-poradnik-nostale-sp1/

Na zakończenie chciałbym was poinformowac o tym że według tego poradnika expienie od 1 do 36 poziomu zajmie wam około 9 godzin dlatego też nie musicie wszystkiego robic w jeden dzień ;)

Do tego dodam też, że w NosTale aby miec dobrą postac trzeba sobie na to zapracowac :)

Zakazuje także umieszczania mojego poradnika na innych stronach.

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

@UP dzieki, jutro napisze dalsza czesc od 36 do 46 lvl :)

Opublikowano

bez sensu ...

Temat do kosza

bez sensu tut do polskiego nostale

Powiedziałeś tylko od kogo może być quest albo co zabijemy... i że na 36 SP...

To ja zrobię poradnik który będzie taki sam jak twój

Idziesz tam potem tam i zabijasz to zbierasz to a i na 27 do 29 expisz tu i na 36 idziesz po SP czaisz ok to koniec..

Tut do NostaleSE UK DE to spoko no ale nie potrzebny do PL

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

@UP na nostale jakbys chcial wiedziec zwiekszono otrzymywane doswiadczenie z misji a ja po prostu ulozylem tuta do tego i z moim tutem niecale 9 godzin i masz sp1 :) a dla nowych graczy sie przyda :)

Opublikowano

@UP Bede robil dzisiaj 36-46 poziom :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP A po co :P Mam "Mega TuT" tam są Wszystkie te tuty w jednym :) Prosiłem GothRain'a żeby te osobne pozamykał ale chyba nie widział jeszcze wiadomości xD

Opublikowano

Wiad. narazie nie dostałem.Co do tutka, zrób lepiej video poradnik ;-)

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Dla mnie to z forum nostale.pl tam jest taki podobny

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...