Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Doświadczenie na Serwerach Globalnych

Istny Diabel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich. W kolejnym moim poradniku przedstawię Wam co to takiego Exp i ile trzeba go zdobyć by wbić dany Poziom.

Doświadczenie/EXP -zdobywamy je poprzez zabijanie Potworów (expienie) oraz wykonywanie zadań (questy). W grze jest oznaczone jako 4 koła do wypełnienia. Jeśli uda nam się wypełnić je do końca zdobywamy następny Poziom/Level. Wypełnienie jednego pola daje nam Regenracje PŻ +100% oraz Regeneracje PE +100%, a dodatkowo możemy wbić 1 poziom statusu (Siła, Zręczność, Inteligencja, Witalność)

EXP.jpg

1. Ilość Doświadczenia potrzebnego Nam do zdobycia danego Poziomu:

szkata.png

2. Procent Expa z danego potwora:

Exp na Plusie:

Jeśli Potwór ma:

15 leveli więcej niż ty = 175% exp

14 leveli więcej niż ty = 170% exp

13 leveli więcej niż ty = 165% exp

12 leveli więcej niż ty = 160% exp

11 leveli więcej niż ty = 155% exp

10 leveli więcej niż ty = 150% exp

9 leveli więcej niż ty = 145% exp

8 leveli wiecej niż ty = 140% exp

7 leveli wiecej niż ty = 135% exp

6 leveli wiecej niż ty = 130% exp

5 leveli więcej niż ty = 125% exp

4 levele więcej niż ty = 120% exp

3 levele więcej niż ty = 115% exp

2 levele więcej niż ty = 110% exp

1 level więcej niż ty= 105% exp

Exp Zwykły:

Jeśli Potwór ma:

Taki sam level jak ty = 100% exp

1 level mniej niż ty = 100% exp

Exp na Minusie:

Jeśli Potwór ma:

2 levele mniej niż ty = 98% exp

3 levele mniej niż ty = 96% exp

4 levele mniej niż ty = 94% exp

5 leveli mniej niż ty = 92% exp

6 leveli mniej niż ty= 90% exp

7 leveli mniej niż ty= 85% exp

8 leveli mniej niż ty= 80% exp

9 leveli mniej niż ty= 70% exp

10 leveli mniej niż ty 50% exp

11 leveli mniej niż ty = 30% exp

12 leveli mniej niż ty = 20% exp

13 leveli mniej niż ty = 10% exp

14 leveli mniej niż ty = 1,25% exp

3. Zwiększenie Bonusu Doświadczenia:

Zwiększyć Bonus Doświadczenia możemy:

a) Pierścień Doświadczenia

Pierścień_Doświadczenia.jpg

Można go zakupić w Item-Shopie lub wydropić ze Szkatułki Bossa

Zwiększa o 50% Współczynnik Doświadczenia.

Nie można tym przedmiotem handlować.

b ) Bransoleta Miłości

32px-Bransoleta.Miłości.png

Można zakupić w Item-Shopie

Zwiększa ilość otrzymywanych Punktów Doświadczenia małżeństwa na 3 godz. maksymalnie o 20%

c) Event

Podczas Eventów, GM z jakiejś okazji może dać dodatkowe Raty Serwera. Mogą to być dowolne raty, lecz przeciętnie są to:

20%, 30%, 40%, 50%, 100%, 200%

Źródło: wiki-metin2.pl

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Bez sensu taki temat, bo to wszystko można bez problemu znaleźć na wiki, a punktu pierwszego nawet nie chciało ci się przepisać tylko kopiuj wklej...

fea.gif

Opublikowano

Bez sensu taki temat, bo to wszystko można bez problemu znaleźć na wiki, a punktu pierwszego nawet nie chciało ci się przepisać tylko kopiuj wklej...

zacząłem pisać, ale jak zobaczyłem ile to miejsca zajmie to nie chciałem dokańczać, bo nie starczyłoby miejsca. Nie wszyscy przeglądają tak wiki.metin niektórzy przeglądają bardziej mpcforum.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

@2xUP

Ale skoro nie przeglądają wiki to po co im to...?

To tak jakby nie przeglądać forum i nie mieć pojęcia o eventach, czyli nie brać czynnego udziału w ważniejszych wydarzeniach społeczności metina albo nie mieć żadnego pojęcia o łączeniu serwerów(jak będą łączone serwery będzie trzeba podać jakieś dane na forum np. jakie postacie do jakiego konta itp.).

Skoro nie przeglądają wiki to ich to po prostu nie interesuje.

Jeszcze to zdanie: "W kolejnym moim poradniku przedstawię..." skoro pochodzi to z wiki globala PL to nie jest Twój poradnik.

Ty go tylko przekopiowałeś.

Opublikowano

Teamt dobry ale może byś bardziej to opisał.Takie klepu klepu to se możesz w du*e wsadzić(przepraszam za wyrażenie,poniosło mnie troche).Masz troche racji no ale mogłeś sie bardziej postarać.5/10 ocena

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Teamt dobry ale może byś bardziej to opisał.Takie klepu klepu to se możesz w du*e wsadzić(przepraszam za wyrażenie,poniosło mnie troche).Masz troche racji no ale mogłeś sie bardziej postarać.5/10 ocena

dobra, nie nabijać już postów, bo nie chce mi się tego czytać. Komu się przyda temu się przyda i dajcie sobie spokój z komentowaniem, a zakładam, że gdyby nie ten temat to byście nawet nie wiedzieli (przynajmniej większość z was) jaki jest procent expa z potwora (patrz TUT pkt 2). Jeśli ktoś wcześniej wiedział to zwracam honor. Przy okazji napisane jest źródło (wiki.metin2), więc nic nie ukrywam, chcę tylko, żeby Userzy Mpcforum wiedzieli takie rzeczy. Trudno, może wy wiecie, ale nie znaczy, że każdy.

Chcesz jeszcze pospamować? To lepiej pisz na PW, a nie nabijasz bezsensownie posta. Wszystko wyjaśniłem, więc nie ma co się powtarzać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobra, nie nabijać już postów, bo nie chce mi się tego czytać. Komu się przyda temu się przyda i dajcie sobie spokój z komentowaniem, a zakładam, że gdyby nie ten temat to byście nawet nie wiedzieli (przynajmniej większość z was) jaki jest procent expa z potwora (patrz TUT pkt 2). Jeśli ktoś wcześniej wiedział to zwracam honor. Przy okazji napisane jest źródło (wiki.metin2), więc nic nie ukrywam, chcę tylko, żeby Userzy Mpcforum wiedzieli takie rzeczy. Trudno, może wy wiecie, ale nie znaczy, że każdy.

Chcesz jeszcze pospamować? To lepiej pisz na PW, a nie nabijasz bezsensownie posta. Wszystko wyjaśniłem, więc nie ma co się powtarzać.

Ty lepiej przestań robić tut-y...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...