Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C9] Goblin Hoard

Baksiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1342697569-U215643.png

Goblin Hoard jest to instancja przeznaczona głównie dla niskich leveli. Po co tam wchodzić? Jakie są z tego zyski? A może coś starcimy? Tego wszystkiego dowiecie się po przeczytaniu tego poradnika. Na początku chciałbym zaznaczyć, iż poradnik pisany jest z myślą o nowych graczach C9, tak więc starsi wyjadacze nie dowiedzą się tutaj niczego ciekawego.

Na początku może zajmiemy się wejściem na tę instancję. Potrzebujemy do tego 3 kawałków mapy, która wygląda tak:

1342697714-U215643.png

Zdobyć możemy ją wykonując misje oraz przechodząc instancje. Na niskich poziomach dość trudno ją zdobyć, ale jak sami zobaczycie w późniejszym etapie gry będziecie mieli ich mnóstwo.

Gdy zdobędziemy 3 kawałki idziemy do asystenta przygód.

1342697890-U215643.png

Klikamy na niego i przechodzimy do konwersacji:

1342697930-U215643.png

Gdy zapłacimy mu 2,5k złota oraz damy 3 fragmenty mapek, otrzymujemy następujący item:

1342698026-U215643.png

Następnie, posiadając w naszym ekwipunku mapę idziemy do portalu.

1342698119-U215643.png

I klikamy start...

:)

Brawo! Własnie znalazleś się na instancji.

Jakie potwory tam występują? Z pewnością nie będzie zaskoczenia, iż napotkamy tam gobliny. Mają one wysoki poziom, bo aż 20, lecz nie powinny stanowić problemu, gdyż są dosyć słabe. Wyglądają tak:

1342698299-U215643.png

A teraz przejdźmy do najprzyjemniejszych rzeczy, czyli zysków...

Znajdziemy tam skrzynki, które zawierają przedmioty na wysoki poziom. Możemy je zostawić dla siebie (lub znajomych) albo sprzedać za niemałą sumkę u handlarzy.

1342698458-U215643.png

Dodatkowo z występujących tam potworów wylatuje bardzo dużo golda, na przykład:

(proszę nie zwarać uwagi na ilość expa, ponieważ mój poziom jest już za wysoki na tę mapkę)

1342699014-U215643.png

Dziękuję za uwagę. Mam nadzieję, że komuś się to przyda.

;)

Poradnik jest całkowicie wykonany przeze mnie, zastrzegam prawo do kopiowania bez zgody autora.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Poradnik bardzo przejrzysty, bardzo dobrze mi się go czytało. Na jakim lvl'u najlepiej tam się wybrać? I skąd takowe mapki dostane?

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Poradnik bardzo przejrzysty, bardzo dobrze mi się go czytało. Na jakim lvl'u najlepiej tam się wybrać? I skąd takowe mapki dostane?

Zdobyć możemy ją wykonując misje oraz przechodząc instancje. Na niskich poziomach dość trudno ją zdobyć, ale jak sami zobaczycie w późniejszym etapie gry będziecie mieli ich mnóstwo.

Na lvlu hmm , najlepiej tak 15-18

Opublikowano

10-18 poziom, mapki dostaniesz z pieczęci po zabiciu bossa oraz questów.

Opublikowano

Każdy wie jak to się robi, tutek tłumaczy tylko do czego służą kawałki map, i w jaki sposób je się wykorzystuje.

huehue, ale jest przejrzysty, i ładne napisy są więc jest plus. xDDDDDDD

@down

widzę nie przyjmuje pan krytyki. xD

Opublikowano

tutek tłumaczy tylko do czego służą kawałki map, i w jaki sposób je się wykorzystuje.

O to właśnie chodzi w tym poradniku...

Każdy wie jak to się robi

Jak można zauważyć w temacie - nie każdy.

@Up: Tak się panu tylko wydaje. :D

Opublikowano

Bardzo ładnie opisany poradnik, zawiera ss'y, w których można się połapać, jak i wytłumaczenie pisemne.

Gram dopiero od 10min. ale poradnik z pewnością mi się przyda.

Like ;).

Opublikowano

3 takie mapy, można dostać na 14 lvlu, z misji na klasę.

Opublikowano

Jak wyglądają mapki? Bo tyle już misji zrobiłem, a mapek chyba nie mam w ekwipunku. Można je kupić czy coś?

I horda od 10 lvl'a tak?

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Fajnie, że na screenach jest moja postać. :D A tobie trzeba dać jeszcze bana za plagiatowanie reszty poradników, bo ma razie dostałeś za jednego.

Opublikowano

Noo, fajny poradnik, nie wiedzialem że tam można tak kaskę łatwo zdobyć, przyda się : ))

A tak wgl to po co zamazujesz nick jak i tak można się odczytać a w ostateczności domyślić ? :D

Opublikowano

Heh 34 enchant Stone mam za 3 przejścia :D zniszczyłem drop ze skrzynek. Tut przydatny.

Opublikowano

Możesz dopisać, że na 12lvl w quescie tutorialowym dostajesz 3 kawałki tej mapy.

Robisz mape i zalicza ci się quest.

Później dostajesz questa, że jak zrobisz Goblin Hoard to dostaniesz cala mape ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...