Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.2.5][Klient]MultiMC - czyli kilka Minecraftów w jednym!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym Wam przedstawić ciekawego klienta do odpalenia Minecrafta. Mianowicie dzięki temu programowi, możemy mieć kilka folderów .minecraft na komputerze i odpalać je kiedy chcemy, bez ciągłego kopiowania do %appdata% i zamieniania różnych plików i folderów. Od razu mówi - klient jest tylko na premium (chyba, że chcecie grać offline).

Instrukcja co do instalacji i zrobienia nowego Minecrafta:

1. Ściągamy MultiMC stąd: http://forkk.net/MultiMC/

2. Tworzymy folder np. na pulpicie i wsadzamy tam nasz program.

3. Po odpaleniu możemy już tworzyć nowe foldery Minecrafta, w tym celu klikamy w tą ikonkę:

mutlimc1.png

4. Następnie wpisujemy "instance name" czyli nazwę naszego Minecrafta (tak jak ja mam np. ExtraBiomesXL).

5. Po utworzeniu klikamy 2 razy na nowo powstałą ikonkę z naszą nazwą, logujemy się i klikamy Force Update (aby czysty Minecraft się nam pobrał).

6. No i to już koniec, tak właśnie można tworzyć wiele .minecraft na jednym komputerze. Nasz folder z .minecraftami znajduje się w:

NAZWA_FOLDERU_Z_MutliMC.exe >>> instances >>> NAZWA_JAKĄ_NADALIŚMY_NASZEMU_MINECRAFTOWI >>> .minecraft

Program jest bardzo dobry i przydatny, kiedy niekiedy chcemy pograć na modach, a niekiedy pragniemy grać zwykłego survivala. Nie zauważyłem, aby klient Minecrafta chodził przez to wolniej lub gorzej. Chodzi jak na zwykłym Minecrafcie, co jest też wielkim plusem autora.

Źródło (autor programu):

http://www.minecraftforum.net/topic/1000645-multimc-31-windows-linux-mac/

hollssygna.png

Opublikowano

Program polecam obecnie go używam i jest świetny

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...