Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Veigar vs. Fiddlesticks

squah :')

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Veigar vs. Fiddlesticks

Zależy mi na: Koszenie ;)

Dodatkowe informacje: Grałem Veigarem w rotacji, grało mi się nie źle, ale słyszałem że Fiddlesticks jest dobry do multikilli ;) Wymieńcie + i - postaci, oraz którą najlepiej kupić

EDIT: Myślę także nad Jaxem, ale możecie podawać swoje propozycje.

Game Over

Opublikowano

Veigar:

• chyba najlepszy nuker (a napewno w czołówce)
  • nikt nie ma więcej AP
  • łatwo się nim farmi
  • słabsze championy ma na jedno combo ;)
  • fajne cc
  • słaby na początku gry
  • i generalnie "szklane działo"
  • brak sensownego mechanizmu ucieczki (poza stunem)
  • snajper - tylko do pojedynczych celów

Fiddlesticks:

• jego spellvamp jest największą zaletą - pozwala "tankować" w początkowej fazie gry, pozwala zostać bardzo długo na linii, świetnie radzi sobie dzięki temu solo (o ile nie trafi na kogoś z mocnym cc)
  • ult - masakruje
  • podpalenie go masakruje
  • cc go masakruje
  • kiepski farmer
  • ma bardzo duże kłopoty przeciwko championom z dużym zasięgiem

Ja stawiam na Veigara.

Nie uważam, że jest lepszy od Fiddlesticka. Poprostu do tego drugiego mam pecha. Zawsze trafiam albo na kogoś z CC albo kogoś kto stackuje przeciw mnie magic resista. I klapa.

Veigar natomiat mimo tego, że przez całą grę jest mięciutki jak masełko to zdaje się mam do niego większe szczęście. Jego stun też bardziej się przydawał na TF (przynajmniej gdy ja nim grałem).

Opublikowano

Veigar to kontra na większość AP, ma stuna, duzo AP. Fiddle to jungler, ulti świetne do ganków, skill świetny do farmienia, może się wyleczyć. Bardziej polecałbym Ci fiddle.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Jeśli myślisz również nad Jaxem to go polecam świetna postać

Doskok

Masowy stun

Ulti które daje sporo defa+ co 3 hit zadajemy spore dodatkowe obrażenia.

Kombinacja włączone E+Q na stunie bijemy z W i już mamy niezły dmg :P

Świetna postać na 3v3 również i przez chwile może unikać autotaków z E

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Hmm, Veigar ma ap z q, pomyśl nad jaxem bardzo dobra postać ma doskok, stun, ulti(duży def), a jak go nafeedujesz to taka kosa że omfg.

c186df810c11c52c76583d8249b07d1a89.230.213.1421344783226-U710382.png
Opublikowano

Veigar nikt nie ma wiecej AP,slabsze champy na combo leca,jeden z najlepszych stunow w grze ..

Minusy sa takie ze jest slaby na poczatku gry i jest to snajper mierzacy do jednego celu ..

Polecam Veigara ;)

Jeśli pomogłem daj "Lubię To" :) To nic nie kosztuję !

Opublikowano

Fiddle dzięki swojemu "W" potrafi się długo utrzymać na linii .Jego ulti jest strasznie dobre w tf i w gangach ,w połączeniu z Q + W przeciwnika nie ma .Ma jednak strasznie dużą wadę - dość mały zasięg ,veigar zaś ma dużo dmg i obszarowy stun . Polecam veigara ;p

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Z tego co napisaliście, wnioskuję, że veigar ma TYLKO duże dmg, a dostanie stuna lub ganga i już na pewno nie przetrwa. Np, veigar vs brand i shaco ganguje veigara, veigar daje stuna w shaco, a brand daje w veigara i veigar śpi ... Natomiast gdyby było Fiddleticks vs Brand i shaco ganguje, fidd wytrwa - silence w branda, strach w shaco i ucieka sobie : )

Polecam Ci bardziej fiddle, ponieważ bardzie przyda się w TF

Fidd :

+ dobre CC

+ wysysanie

+ pasywka <3

+ AoE ulti

- ciężko się nim zdobywa kille, ale jak rozegrasz kilka gier nauczysz się. Ciężko nim się zdobywa skille, bo w sumie ma tylko 1 atak z umiejętności W ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...