Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Tank/offtank kto lepszy /gangi

RuSt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Hecarim vs Shen vs Volibear vs Cho'Gath vs Shyvana vs Nautilus

Zależy mi na: Tank/offtank Szybkim zabijaniu, dobre gangi i zeby nie padal, A przede wszystkim zeby miał Najlepsze Gangi

Dodatkowe informacje:Proszę wypisac + i - wybranych przez siebie bohaterów

Opublikowano

Także stawiam na Nautilusa. Cały Nautilus to jedno wielkie cc ;)

Bardzo uniwersalny champion. Budowany albo pod AP albo pod tanka albo mieszanka tego i tego, w zależności czy ma być solo top, mid czy jungle.

Z racji jednak swej uniwersalności w żadnej funkcji nie jest najlepszy. Jest dobry a nawet bardzo dobry w wielu.

Napewno nie jest typem "szybkiego zabijacza". Bardziej pomaga zabijać innym i dobija.

Opublikowano

Hecarim ma przejebane ganki, na duży range dash i fear od 6lvl,jakiś ms z e czy tam w,sustain,spam aoe skillem.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ganki jak już coś... Najlepsze ganki moim zdaniem na nautilus, masa CC, świetne ulti, przyciaganie.

Ganki to wersja spolszczona.Ja polecam Ci Cho'gatha.Posiada nieuchronne ulti które zabiera 600DMG+Ap(na 18 lvl),Jakiś escape system (kolce) i ogłuszenie (wrzask).Podsumowywując, zanim ktoś będzie miał dostępne skille to już nie ma min. 50% hp

Opublikowano

Bez wątpienia Nautilius ma najlepsze ganki:

+tons of cc

+całkiem szybka jungla

+bardzo dobre ganki

+ładne survi

+nie słabnie w late

+dobrze inicjuje teamfighty.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Bo akurat Shen nie jest banowany -.- To co piszesz się po części wyklucza, bo nie można mieć survi, cc, dużego dmga żeby "szybko" zabijać. Polecam Nautiliusa mimo wszystko, bo choć jako dżungler wielu killi nie nazbierasz, to jednak możesz bardzo mocno pomóc innym wygrać linię.

W sumie Shyvana po części pasuje, bo ma dmg, jest dość twarda, ale nie ma naturalnego survi i jej ganki bez reda lub ulti są słabe, bo nie ma cc żadnych.

No chyba, że nie musi być to dżungler, to poleciłbym Yoricka. Ganków to on nie ma, ale ma sustain, dobry harras, bardzo przyjemnie się gra, ulti które zwiększa szansę na killa nawet w beznadziejnej sytuacji.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Hecarim i Shyvana. Potrafią wygrać grę w późniejszej rozgrywce. DObrze zbudowana Shyvana tak samo jak i Hecarim są nie do zabicia. Ganki też mają świetne.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

UP co do Hecarima to może jeszcze te ganki ma niezłe, ale smoczyca ? Jak ktoś bez żadnego cc oprócz ulta może dobrze gankować ? No chyba, że odpowiesz, że po złożeniu frozen maleta, po redzie i na ulcie, ale która postać z takimi udogodnieniami nie ma dobrych ganków ?

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ciężki do ubicia jest Nautilus,do tego ma dobre ganki i nie najgorszą jungle,według mnie w CC mało postaci mu dorównuje.Ja bym pomyślał i pooglądał streamy właśnie o tym champie ;)

Opublikowano

O Udyrze nawet nie myślisz ? Stun, dobry ms, dobry as, nadaje się do jungli i na solo topa. Bardzo łatwa jungla i mocne ganki. Może być bardziej tanky lub bardziej pod dmg tak czy siak Udyr to zawsze mocny pick.

Ewentualnie Li Sin, ale moim zdaniem Udyr oprócz tego, że jest tańszy, to nie wymaga aż takiego ogrania jak ślepy.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ja Lee Sin nie chce ....

Wychodzi na to że Nautilus

Ale jestem jeszcze zainteresowany bohaterami Hecarim , Volibear i Nautilus oni mi sie najbardziej podobają ...

Opublikowano

Bierz nautilusa, ta postać zapewnia drużynie wystarczająco cc'eków.

Mogę ci nawet build podać, dość standardowy:

buty/reg.hp>philo>mobilitki>HoG>aegis>frozen heart>shurelia>coś w resy.

Opublikowano

Tak jak ludzie piszą, bierz nautilusa lub volibeara. Choć bardziej jestem za nautilus : ulti na ad carry, potem focus na niego i po przeciwniku. Nautilus najlepszy z nich wszystkich.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

Hmm..

To w takim razie powiedzcie z czym jest lepszy nautilus od Hecarima

Bo powiem wam szczerze ze ciekawsze skile ma Hecarim

Nautilus nie za ciekawe ma ulti ciekawsze ma Hecarim..

Ale tak ogólnie z czym jest lepszy nautilus od Hecarim'a

Proszę o wypowiedz ..

Opublikowano

@up

Jeżeli chodzi ci o widowiskowość to Hecarim, ale Nauti ma przyciąganie kotwicą (atak/ucieczka), pasyw, który unieruchamia, AoE slow, tarczę która zadaje dmg oraz ult, którym możesz wybijać. Nauti jest o wiele bardziej tanky od Heca.

Opublikowano

Jakbyś ruszył głową to miałbyś już po 5 meczy zagranych i Hecarimem i Kotwicą na becie i nie zadawałbyś tylu pytań. Albo jakbyś nie chciał ściągać bety bo długo, to chociaż po 3 poradniki do danego czempiona byś przeczytał i też miałbyś ogólny pogląd. No, ale łatwiej ludzi pytać o plusy, o minusy, kto ładniejszy, kto szybszy, a kim więcej killi, a to a tamto.

Co do pytania to gra Nautiliusem nie polega na zbieraniu killi tylko asyst, potrzeba wprawy, wbrew temu co niektórzy mówią. Trzeba go ogarnąć, bo jeżeli nie trafisz kotwicą to raczej nie dogonisz przeciwnika, bo on jest strasznie wolny. Mimo to jest wciąż lepszy niż Hecarim, który ludzi do siebie nie przekonał i mało kto nim gra.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Jakbyś ruszył głową to miałbyś już po 5 meczy zagranych i Hecarimem i Kotwicą na becie i nie zadawałbyś tylu pytań. Albo jakbyś nie chciał ściągać bety bo długo, to chociaż po 3 poradniki do danego czempiona byś przeczytał i też miałbyś ogólny pogląd. No, ale łatwiej ludzi pytać o plusy, o minusy, kto ładniejszy, kto szybszy, a kim więcej killi, a to a tamto.

Co do pytania to gra Nautiliusem nie polega na zbieraniu killi tylko asyst, potrzeba wprawy, wbrew temu co niektórzy mówią. Trzeba go ogarnąć, bo jeżeli nie trafisz kotwicą to raczej nie dogonisz przeciwnika, bo on jest strasznie wolny. Mimo to jest wciąż lepszy niż Hecarim, który ludzi do siebie nie przekonał i mało kto nim gra.

A moze mam tylko 6300 IP i sie pytam kogo kupic bo nie chce popełnić błędu ??

A więc jak nie wiesz to się nie odzywaj ;P

Opublikowano

Czyli jednak nie wiesz, że na becie dostajesz odpowiednie środki, żeby 5 czy 6 postaci za 6300 kupić i przetestować od zaraz....

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

od kiedy Amumu ma dwa stuny?

Q i Ulti.

Po zdecydowaniu jestem za Hecarimem. Jest szybszy, bardziej mobilny i do tego jego ulti. Q w połączeniu z Sheen robi niezłe zamieszanie. W leczy go z obrażeń mu zadanych. I do tego szybko czyści jungle ;p

Choć z drugiej strony myślę że nie ma co porównywać bo Nautilus to postać pod AP a Hecarim AD.

efbiaj2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...