Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INNE] Trollowe buildy itp.

EternalMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś większość tematów dość poważna. Dlatego dla rozluźnienia proponuję zabawę w prezentowanie najciekawszych i EFEKTYWNYCH trollowych buildów lub całych setupów.

Ważne by nie było to pomysly w rodzaju "Skarner + 6 par butów". Przedstawcie tylko te pomysły, które albo zostały sprawdzone albo mają chociaż cień szansy na bycie skutecznymi.

Aby zachęcić Was do zabawy proponuję moje dwa typy:

Cho'Gath "Machine gun"

Główne założenie to prędkość ataku w połączeniu z jego E.

Itemy D.Ring (standardowo) > Zerki > Zaraza > Madredy > Ząb Nashora > Trynity?

Na początku gry priorytetm jest Q po zestackowaniu AS (Zerki i Zaraza) maksujemy E.

Kassadin na sterydach

Ponownie stawiamy na prędkość ataku i nieskończoną manę (AS pięknie współgra z W Kassadina)

Itemy: Butki > Zaraza > Butki2 (te z CDR dla spamowania naszego W) > Witka > Ząb Nashora > Reszta w zależności od sytuacji

Maksujemy W, E wykorzystujemy w sumie tylko jako spowalniacza uciekinierów, za którymi gonimy ultem R
:)

A Wasze trolle?

Opublikowano

Tryndamere pod ap:

Tryndamere robiony pod AP CARRY jest jak master yi poniewaz leczy z q cale hp i zadaje mocny dmg z e.

Standardowy build pod ap tylko ze bez many:

Obuwie maga, rabadon, kostur pustki, ząb nashora i kolczasta kolczuga/Qss

Lepszy build bedzie w edicie bo ten pisze z komorki i nie moge sobie przypomniec reszty itemkow.

Edit: Ok już mam: Obuwie maga, rabadon, zmora licza, kryształowe berło rylai, moc trójcy/kostur pustki i kolczasta kolczuga/Qss (Quicksilver Slash-Rtęciowa szarfa)

Opublikowano

Cho pod att. speed i on-hit nie jest taki trollowy :P. Sporo ludzi tak nim gra, również na high elo (chociaż fakt, że cho gatha już się rzadko widuje).

LeBlanc i Ahri pod AD, jungle Heimerdinger, AP Yorick, AP Amumu, AD Fizz, AP Hecarim (tutaj dam filmik :D):

http://www.youtube.com/watch?v=z9kslTMCUb8

Offtank Katarina (kiedyś się tak grało), o AD Kennenie każdy wie, Lulu i Soraka AP mid, AD Malzahar (jego zwierzaczek skaluje się z ad 1.0 :D), Bruserkaiser (trinity force, offtankowe itemy), AD Orianna, AP Rammus, Sona AD Carry, Taric pod att. speed i on-hity, AD Ziggs i Zilean, AD Vladimir.

Kto wie, czy kiedyś niektóre z tych pomysłów nie wejdą w życie.

Przecież offtanka Nidalee też uznawano za trolling swego czasu :D.

Opublikowano

Troche dziwny temat bo to też sposób na gre tymi championami.. (nie żeby utrudnić gre innym)

Ashe pod AP

Wcześniej też Yi pod AP (na arenie sprawdza się calkiem dobrze)

Te emo z pasywnym E i prędkością ataku +2.0 ks'uje chyba wszystko

dzisiaj ktoś płakał, bo poszedłem na jungle Mundo (6k hp to chyba calkiem dobry wynik ? ;d)

@UP Lulu po swoim patchu też często AP mid..

a AP yorick.. slabo, malo hp dla przywolanych omenow jedyne dmg to z W i E

Hejo

Opublikowano

ZALECANE JEST POD AP! albo hybryde!

Kennen - Warmog/Sunfire/Mroźny młotek/Tarcza legionu/omen randuina i jakis jeszcze i nasz kennen jest jechanym TANKIEM NIE DOUWALENIA!

L2P E1 PLZ :v

Opublikowano

Troche dziwny temat bo to też sposób na gre tymi championami.. (nie żeby utrudnić gre innym)

Ashe pod AP

Te emo z pasywnym E i prędkością ataku +2.0 ks'uje chyba wszystko

dzisiaj ktoś płakał, bo poszedłem na jungle Mundo (6k hp to chyba calkiem dobry wynik ? ;d)

@UP Lulu po swoim patchu też często AP mid..

a AP yorick.. slabo, malo hp dla przywolanych omenow jedyne dmg to z W i E

Miałem na myśli hybrydę - Lich Bane, Rylai, BT, takie itemy.

Opublikowano

Dariusz pod Ap,Draven pod AP, Annie Jungle + AD (grałem z takimi ;XX),Lux pod AD, wszelakie buildy mające same wardy tylko (pamiętam team na 3vs3 przeciwny team miał same wardy) Garen pod AP > Berło,Rabandom,Kostury,Butki Ioniańskie,dalej nie pamiętam xD Miałem takiego talenta w grze 5vs5

Opublikowano

Sam kiedyś zagrałem Annie do jungli :O w sumie fajne ganki na 6 lv. Wybiegasz typowi na plecy i stun misiakiem.

pracował jak ciężki przemysł, bez żadnej domieszki chemii bo talent to dziesięć procent, reszta to morderczy trening.

Opublikowano

JungleRaka jest mocna polecam każdemu : ) .

Naprawdę soraka w jungli jest bardzo dobra : ) .

Start: buty + 3 potki, idziemy na wilki, następnie blue, po blue szybki gang na mida, po udanym gangu na midzie, bierzemy red buffa i czyścimy junglę .

Jak wyczyścimy całą junglę wracamy się do sklepu i kupujemy gold / 5.

Jeżeli nam starczy to możemy kupić warda i postawić go na blue buffie przeciwnego teamu .

I zaczynamy ostre gangi JungleRaki : D !

Opublikowano

xin zhao hybryda (po next patchu heal po 150 i duży as)

Merki,guinsoo,gunblade,zhonya,bt,ga/pd xD

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

ktoś kiedyś pisal o Lux i buildzie pod jej passyw

ale wiele osob skomentowalo, że dużo lepsza pod ap i temat zaginą :)

co do Yi to dmg ma wystarczająco i wystarczy dawać w szybkość ataku / kryt

jakiś czas temu gralem z gościem (byl w przeciwnej) co kupil 6 par butow na szybkosc ataku (przegrali)

Hejo

Opublikowano

Veigar pod krytyka :D:D (5 phantomów i infinity)-rzucasz stuna i napier****sz :D

Opublikowano

@SHAKE

AD Fizz to wcale nie jest troll.

To swietnie dziala z W.

Opublikowano

@SHAKE

AD Fizz to wcale nie jest troll.

To swietnie dziala z W.

Wiem, sam tak nim kiedyś grałem na topie, ale w temacie są napisane efektywne trollowe buildy więc napisałem :P.

Btw. pod AD nie jest taki zły. Coś jak nidalee.

Opublikowano

Aby trollować dużo nie trzeba, moje przykłady:

> Fiora z 6 Tiamatami robi rzeźnie z ulti nie ma co ( a do tego +300dmg, 90hp/5, 300% dmg obszarowego)

> AP Ezreal, 5 Archangelów i Czapunia,a potem tylko ciskasz non stop z ulti :D

> Alistar w typowego AD Carry

> Janna w typowego AD/AP Carry

> Teemo na Jungle z 2 Phantomami, butkami 3, oraz force of nature xD

Wymieniać takie fajne propozycje mógłbym jeszcze naprawde długo, bo trollować można wszystkim, ale na głowe biją AP Shaco, AP Pantheon, Cho pod AP wraz z attack speedem (po 210 hity z e przy takim attack speedzie może być dobre :D

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Zależy czym gramy kupic itemy co dają golda i potem jechac w zwykle itemy

to jest typ na milionera xD

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sona pod AD CARRY

Build jak na kazdym ad carry ( boots pod as , infinity, phantom, jakas kradzież życia najlepiej "blódtajsterka" i reszta zaleznie od team'u

Janna pod AP (to nie jest troll , bo widywalem to na wyzszym elo (chocby SK ocelotee) , ale warto sprobowac )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...