Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy tf to opłacalna postać

willump2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam,słyszałem wiele opini o tym że obecny tf jest usless w ap jak i w ad.Co prawda w lola gram już trochę tak tf-a nie mogę ogarnąć.

Chciałem pokerować sobie gry lecz on nie ma w ogóle dmg przy sporej ilości ap,na combo nie jest w stanie nic zrobić.Nie wiem czy ta postać

wymaga miesiąca ogarniania bo jednak jest on w grze na wysokim elo ale co w nim jest takiego fajnego to nie wiem.Czy lepiej pograć nim trochę i go ogarnać czy dać sobie z nim spokój i grać kimś innym?

Opublikowano

jesli masz zamiar thrownac granie po 5-10 grach nie graj nim zajebiscie efektywna postac przy umiejetnym graniu i zgraniu + low cd stun/aoe slow z kozackim poke i genialnym ultem do gankowania (szczegolnie solo q, bdb w premade do sprawdzania pozycji worgow)to jest champ do poke ew niukowac mozesz cos bardziez squishy z dfg+stun+aa+q+aa+e oczywiscie lichbane

2 doray, shen, rabadon,lich bane, dfg/viod

Opublikowano

TF to świetna postać. Robisz go pod ap. Potrafi przeważyć losy gry na swoją stronę. Głównie dzięki ulti.

Idziesz na mida, i zawsze kiedy tylko możesz gankujesz inne linie. To daje niesamowitą przewagę Twoim sojusznikom. Ma bardzo dobry harass, ale na combo raczej ciężko kogoś zabić. W teamfightach wyciska całkiem ładny aoe dmg.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

TF to bardzo dobra postać pod AP ponieważ ma stuna co 5 sek i daje ci manę (jeżeli umiesz dobierać karty), Q z którego farma jest niespotykanie łatwa, W które ma przeliczniki na AP i ulti jest teleportem (1/3 mapy 5v5 i 2/3 mapy 3v3) oraz odkrywa każdego wroga na mapie(CV na cala mape).

Opublikowano

TF to dobra postać na wyższym elo nawet jest banowana, głównie z uwagi na op ganki.

combo w przeciwnika na lini stun + q + aa, gankowanie: ładujesz stuna i szybko ultujesz na bota/topa.

Gankowanie wymaga trochę wprawy, ale jest to konieczne aby wykorzystać w pełni potencjał tej postaci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...