Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus Trojan Blokada komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. ostatnio mam problem z komputerem. Podczas oglądania strony o grach wyskoczyło mi okno z blokadą komputera i jedynie jak mogłem odblokować to zapłacenie 100 euro. poczytałem o tym na innych forach i pisali ,że jest próba wyłudzenia pieniędzy i ponoć można ten wirus usunąć i moje pytanie leży jak usunąć tego wirusa i czy pomoże mi formatowanie dysku ???

Opublikowano

Przywróć system do czasu jak tego nie miałeś ^^.

Opublikowano

Format na pewno pomoże, lecz najpierw skorzystaj z tych dwóch programików :

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_pro/

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml

Zainstaluj i przeskanuj nimi swojego kompa.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

musiałeś ściągnąć jakiś program, gdzie był wirus, ale nic nie płać, da się naprawić, a to są oszuści.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Miałem to samo, żaden format. Wystarczy avast! Gdy to wyskoczy wystarczy wcisnąć: ctrl+alt+del. I gdy ci się otworzy to do wyboru czy chcesz menadżer zadań czy coś, (w win 7 oczywiście) to bierzesz: wyloguj. Potem się logujesz i to coś znika tzn. nie mamy tej blokady otworzonej, bo normalnie jak uruchamia się system to po jakiejś minucie to wyskakuje, a po wylogowaniu i zalogowaniu nie włącza się ta blokada, przynajmniej w moim przypadku. Gdy tak zrobisz powinna ci się pojawić informacja, ze avast zablokował konia trojańskiego (jeśli nie to przeskanuj komputer). Mi pomogło i się tego dziadostwa pozbyłem.

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

Suffi próbowałem ctrl+all+delete ale to nie działa. i mam pytanie po co mam skanować komputer jak idzie do formatu co da mi ten skan. Inni użytkownicy radzili mi

iść z tym na policje ale jak czytałem pewien post to policja za dużo zrobić nie może.

Opublikowano

O maj gaszz.. OOOO MMMM GGGG łat deee fakkk psedo informatycy się znaleźli że jak to czytam do normalnie taka reakcja moja jak pierwsze słowa w poście....

zrób tak

W celu uruchomienia komputera w trybie awaryjnym:

• Przejdź do Start > Wyłącz > Uruchom ponownie.
  • Wciskaj klawisz F8 podczas pierwszych sekund uruchamiania komputera do momentu, aż zobaczysz Menu opcji zaawansowanych systemu Windows.
  • wybierz tryb awaryjny
  • w polu szukaj wpisz " przywracanie systemu "
  • przywróć system o tydzień do tyłu lub o ile chcesz tak aby nie było wirusa...
  • potwierdź tak jak tam wszystko leci
  • jak się wszystko przywróci uruchom ponownie komputer

I tak oto tym cudownie prostym sposobem nie masz tego wirusa.... :):D działa 100% a nawet na 1000%

I jak byś mógł daj Lika ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dziękuje wam za pomoc na początku trochę spanikowałem jak mi ta blokada :D wyskoczyła ale teraz wiem co zrobić. Oczywiście polecą wam LIKE. Aha i odzywiście po formacie komputera pierwsze co zrobię zainstaluje antywirusa. :D

PS: Problem rozwiązany można zamknąć temat

Opublikowano

HEHEHE ja takiego wirusa łapie średnio 2 -3 razy na miesiąc :D

Dajcie like za "szczęście" :P

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...