Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Plugin SkyBlock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, otoz gdy dzisiaj gralem na moim serwerze skyblock, nie daleko wysp sie generuje takie cos.

20120718164609.png

Prosze powiedz cie mi czy to jest bug czy cos nie tak zrobilem. Za pomoc poleca like.

Opublikowano

To jest BUG!

Też mam takie cos na mapie ;(

Nie da sie tego chyba naprawic, bynajmniej Ja nie próbowałem ...

Zbieram Like ;D

Daj Jednego ;P

• 5 miesięcy temu...
Gość piotrex43
Opublikowano

Mc editem usuń tam gdzie teraz to powstało i ściągnij plugin co podał @up następnie po zmianie geneartoba będzie się jużgenerowało normalnie

Opublikowano

Radzę nie kombinować z MCedit lub innymi programami. Da to tylko na chwilę pożądany efekt. Po utworzeniu następnej wyspy będzie tak samo.

Ściągnij to i wrzuć do folderu *\plugins:

http://dev.bukkit.org/server-mods/ultimate-skyblock/

Jest to uskyblock, które daje więcej możliwości do utworzenia typu serwera skyblock.

Wpisz w konsoli serwera:

reload

by dokonać restart serwera, by każdy z pluginów który nie jest zainstalowany się zainstalował i utworzył folder.

W config.yml będziesz mógł przypisać na jakim świecie ma być skyblock, wybierz ten którego będziesz używał tylko do skyblock.

Jeżeli masz permissions serwera, rangi gracz itd. by mogli korzystać z tego pluginu dodaj takie permissions:

- usb.island.create
- usb.island.create
- usb.island.sethome
- usb.island.topten
- usb.party.create
- usb.party.join

Jest to permissions bardziej zaawansowane, które umożliwia więcej opcji dla zwykłego gracza, lecz nie będzie miał dostępu do funkcji admina.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Właśnie ten Ultimate używamy i jest taki błąd proszę pomoc ;c Dziś w nocy usune ten obsarz i wgram cleargenerator jak coś to napisze czypomogło ! <3

Nie jest to sam w sobie błąd. Plugin ma tak zaprogramowane że tworzy wyspy, wycinając pod sobą biom. Na skyblock gdy spadniesz nie ma bedrock'a itd. Wpadasz w otchłań i giniesz. Plugin towrząc wysepkę chcę aby taki efekt był, jest to prawdziwy skyblock. Jeżeli nie chcesz miec tych dziur, zrób mapkę specjalnie pod skyblock'a.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Jeśli tak to jak to usunąć ?

Poszukaj zastępczego pluginu.

Opublikowano

Pobierzcie plugin od skyblocka , multiverse , clenroomgenerator. Ustawcie na 1 świecie spawn i wgl. a po wpisaniu komendy /island czy co tam macie powinno was tepnąc na wysepke bez terenu ani niczego . Tylko musicie skonfigurować skyblocka żeby nie brało z głównej mapy tylko z tego generatora .

x2n.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...