Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] W dobraniu sprzętu do WR

ZioloJaracz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemanko. Mam taki mały problem o tuż lubie grać w WR ale on niestety nie lubi mojego komputera lub mnie, a mianowicie tnie mi się podczas gry, nie jest to spowodowane netem na 100% bo pomimo żę to 8mb to tyle powinno starczyć żeby pociągnąć warrocka. Mogę grać tylko na 8 graczy, w innym przypadku mam pokaz slajdów, czasem nawet jak wpadnę między 2-3 graczy i zaczynamy strzelać też następuje pokaz slajdów. Kompa nie mam zbyt potężnego ale nawet CoD MW2 mi smiga na najwyższych bez najmniejszego lagga. Więc dane techniczne kompa to:

1.5gb ram DDR2

procek Intel Celeron D 330J 2.66Mhz(a wydawało mi się że Pentium 4-_-)

płyta główna Asus P5LP-LE (Lithium)

karta graficzna nVidia Gforce 9600 GSO 384mb

a karta dźwiękowa się zjarała i używam jakiejś na usb^^

Potrzebuję od was propozycji na niedrogie części które muszę wymienić aby wr śmigał na najwyższych bez ścinki z góry dzięki i Daje Lajka za pomoc ;d

Opublikowano

Masz mało ram,ale chyba nie aż tak mało żeby był pokaz slajdów.

Spróbuj oczyścić komputer CCleaner'em,dodatkowo pobierz sobie program typu GBoost(polecam).

Jak to wszystko zrobisz to napisz czy pomogło,jeśli nie spróbujemy wymyślić coś jeszcze.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

Jak Ci Cod MW2 chodzi to raczej wina ustawień np. WR. Daj sobie efekty na LOW i powyłączaj zbędne programy, które np. uruchamiają się przy starcie. Prędkość internetu nie ma wpływu na WR, chodzi o kompa. Poza tym sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Masz mało ram,ale chyba nie aż tak mało żeby był pokaz slajdów.

Spróbuj oczyścić komputer CCleaner'em,dodatkowo pobierz sobie program typu GBoost(polecam).

Jak to wszystko zrobisz to napisz czy pomogło,jeśli nie spróbujemy wymyślić coś jeszcze.

640px-Facepalm.jpg

To jak wyjaśnisz to że mi chodzi na full wszystko pięknie na 1gb.

Rekomendowane +2 gb

Więc jak on ma 5 to mu z palcem w uchu będzie śmigać.

Ja osobiście bym wpakował w kartę graficzną. Co najmniej 512 mb, a zalecałbym 1gb.

A procek ilu rdzeniowy?

Bo podejrzewam że to przez niego Ci laguje.

Pozdrawiam. Sniper.

Opublikowano

Procek jeden rdzeń i też mi się wydawało że to przez niego mi się ścina. Myślicie że Moja płyta główna pociągnęła by Core 2 Duo 2x 2.66? i Czy by starczył na Warrocka.

Opublikowano

Sprzęt masz dobry, ścinki to wina procka. Ja mam 6GB ramu, karte graf nvidie geforce 8800GT, czyli starszy model. Mój procek to 4x 2.4, więc u Ciebie 2 rdzenie wystarczą.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Tyle że pytanie czy moja płyta główna obsłuży core 2 duo 2.4Mhz:) A co do tych programów podanych przez dezyderego to pomogło małym stopniu ale zawsze coś

;) Macie Lajki ode mnie za pomoc tylko mi jeszcze odpowiedzcie na moje pytanie wyżej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...