Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motorower 50/80

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie.

Chciałem kupić motorower zarejestrowany na 50, ale jest to 80 i teraz co będzie jak mnie złapią, czytałem o tym, ale nie jestem pewien. Do tego kolega mówił mi że można zrobić blokade do iluś tam km/h (wspominał też że możnaby było wyłączać ją jakimś przyciskiem za plastikami). Chciałem zapytać, czy takie coś jest możliwe i co by było gdyby mnie np. wzieli do kontroli.

Opublikowano

nic mnie złapali jak jechalem moja dtka 80 targowalem sie z nimi wg powiedzialem ze nie stać mnie na zmiane cylindra i powiedzieli zebym szybko nie jezdzil i tyle ;d chociarz i tak to byl poicjant mój rodzinny ;d

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Nic... Nikt Ci nie będzie mierzył ile cylinder ma pojemności, a nawet jakby i tak by nie potrafili :D Po za tym oni mogą tylko sprawdzić dokumenty, światła itp.

A blokadę można założyć na moduł zapłonowy, gaźnik, ostatni bieg(jeśli skrzynia manualna), tłumik.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

@Zbychu a na chuj taka odpowiedź? Nie pytam o to czy to jest dobry pomysł, czy tego się często by używało tylko czy jest taka możliwość.

Opublikowano

mozliwosc zawsze jakas jest. Ale policjanci w polsce sa tacy, ze jak Cie zlapia, nawet nie masz karty motorowej to itak Ci nic nie zrobią. 3 razy mnie złapali na junaku 125 i nic.

skpUo.png

Opublikowano

powiedz mi ile masz lat ? jezeli masz 16 pierdziel idź robić na A1 i masz możliwość kupienia motorka do 125CC. I tak jak koledzy wyzej nie sprawdza ci ile masz pojemnosci jezlei masz zarejstrowany an 50 to bedzie 50 dla nich a ty bedziesz miał wiecej. Na miejscu ci tego nei sprawdza czy masz plokady czy coś.

Opublikowano

a co to takiego. żeby miał motor bedzie musiał poczekać do 21 roku zycia zeby mógł zdać na A.

A o ile dobrze pamieam i sie nie myle jak zda na A1 to potem chyab teori nie bedzie musiał tylko ileś godizn wyjeździdź i zdać egzamina na samo A. Ale nie wiem jak to wałsnie bedzie z tymi nowymi przepisami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...