Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CM demo. Bład w zainstalowaniu loopback :(

viva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce wypróbować demo CM i nie moge bo wyskakuje taki bład :

beztytuurl5.th.jpg

Co robić ? Jak to zainstalować ręcznie ? Mam viste.

Opublikowano

No ten napis Failed to install Loopback wyskakuje właśnie po tym jak próbuje kliknąć "Install Loopback" CO robić ?!?!!

Opublikowano

A niby dlaczego jakiś plik dll miałby nie być możliwy do zainstalowania na viście ? Może po prostu CM nie jest przystosowany do visty i dlatego nie chce sie automatycznie zainstalowac, no ale jak nie tak to recznie powinno sie dac tylko jak lub gdzie ten plik powinien być ?! :/

Opublikowano

yyy nie wiem czy vista ma takie foldery;p bo nie uzywalem visty , alejak ma foldery takie jak

System

System32

to sproboj tam , wiem wiem nie wiesz to sie nie odzywaj , poprostu jezeli masz takie foldery to tam wrzuc DLL a jezeli nie masz to sry za spam

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2% które słucha prawdziwej muzyki ustaw to jako Twój opis.

Opublikowano

Mam angielską wersję Visty, zrób tak:

1. Control Panel -> add new hardware -> network adapters -> Microsoft Loopback adapter .

2. Control Panel -> network and sharing center -> Manage Network Connections ,

prawym na Loopbacku -> Preferences -> Tcp Ip i wpisuj kolejno :

ip 10.1.1.1.1

subnet mask 255.255.255.0

3. Oprocz tego daj uprawnienia admina Cheatmaster.exe

Pozdrawiam.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@ kokosz - jesteś mistrzu loopback zainstalowany ale mam kolejny problem :/

Ustawiłem co trza klikam Launch MU i tylko tak na milisekunde sie okienko pokazuje czarne - takie przejscie - i nic dalej sie nie dzieje mu sie nie otwiera. Podobnie jest na wszystkich rozdzielczosciach :/ Dlaczego tak sie dzieje ? :(

Opublikowano
@ kokosz - jesteś mistrzu loopback zainstalowany ale mam kolejny problem :/

Ustawiłem co trza klikam Launch MU i tylko tak na milisekunde sie okienko pokazuje czarne - takie przejscie - i nic dalej sie nie dzieje mu sie nie otwiera. Podobnie jest na wszystkich rozdzielczosciach :/ Dlaczego tak sie dzieje ? :(

Mam ten sam problem. Problem tkwi w minimizerze CM'a . Musisz niestety skorzystac z zewnetrznego minimizera. Ja ( o zgrozo ) używam travisa... jest na tym forum. pozdro.

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Mam ten sam problem. Problem tkwi w minimizerze CM'a . Musisz niestety skorzystac z zewnetrznego minimizera. Ja ( o zgrozo ) używam travisa... jest na tym forum. pozdro.

No dobra ale jak wyłącze minimalizera wbudowanego w CM to też kicha. Jak ustawić CM tak żeby mógł korzystać z zewnętrznego minimalizera i żeby w ogóle teź sam CM działał ?

Opublikowano
No dobra ale jak wyłącze minimalizera wbudowanego w CM to też kicha. Jak ustawić CM tak żeby mógł korzystać z zewnętrznego minimalizera i żeby w ogóle teź sam CM działał ?

Powodów może być tyle co gwiazd na niebie. Jeśli wyłączasz mini a dalej sie otwiera na chwilke czarne okienko, to znaczy że w wersji demo zjebana jest opcja wyłączania mini.

Normalnie to dziala tak :

Odpalasz CM, Dajesz start, start. Odpalasz trawisa, ustawiasz rozdzailke, beigin, i launch mu z cma.

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Powodów może być tyle co gwiazd na niebie. Jeśli wyłączasz mini a dalej sie otwiera na chwilke czarne okienko, to znaczy że w wersji demo zjebana jest opcja wyłączania mini.

Normalnie to dziala tak :

Odpalasz CM, Dajesz start, start. Odpalasz trawisa, ustawiasz rozdzailke, beigin, i launch mu z cma.

Nie jest dokładnie tak że to małe okienko sie otwiera na środku i zaraz zamyka. :(

Jest tak że jak odpale bez minimalizera to cały ekran mam czarny na deczka dłużej niż to małe na środku. Kumpel który pracuje na xp mówi że opcja wyłaczenia minimalizera dziala ok przynajmniej u niego na xp, nie działało by to tylko na viście ? ;/

Opublikowano

Wyczaiłem że jak ustawie CM w trybie zgodności z Win 98 / Me to działa tak że odpala się chociaż sama gra ale ten minimalizer nie działa dalej ...

Niewiem, w ogole jak zkończy mi sie czas to 30sec to wychodzac do pulpitu wyskakuje mi :

Podręczne okno aplikacji: MU: System Windows - Błąd aplikacji : W aplikacji wystąpił wyjątek unknown software exception (0xc0000094) pod adresem 0x0045e896.

Po drugie travis też nie działa !! Ja niewiem skad tyle tych problemów u mnie po prostu masakra. Ustawiam tak jak piszesz ale jak klikam F11 to wychodzi mi z gry i w ogóle zamyka mi grę ! A minimalizer Lodiego w ogóle nie reaguje :/

2 problemy rozwiązane 2 jeszcze zostało. Co dziwne to sa moje pierwsze problemy z vistą jeśli chodzi o kompatybilność czegokolwiek !! :/

PS : stery mam najnowsze.

Opublikowano

Jeśli minimalizer lodiego w cm zamyka wam grę od razu po starcie mu. Wiecie laduje się gameguard potem okienko mu pojawia się na chwilke i sie zamyka to jest rozwiazanie jak to zrobic. Problemem jest nie karta graficzna czy cos tam tylko procek. Macie core duo czy jakis tam z podwojnym rdzeniem itd.

Jak zrobic zeby mini z cm dzialal na win xp.

1. uruchamiasz cm potem dusisz ctrl+alt+del

2. wyszukujesz na liscie cheatmaster

3. dusisz na nim prawym prziciskiem myszy i pojawi sie okienko gdzie wybierasz ustawienia koligacji

4. zostawiasz tylko 1 procek wlaczony, reszte wylanczasz

5. dusisz launch mu w cheatmasterze. MINI DZIALA

6. jak juz sie pojawilo okno mu to dus ctrl+alt+del i wlacz pozostale procki

7. bedzie szybciej gra chodzila

Opublikowano

NO WAY !

@ andrzejx u mnie to nie działa. Uruchamianie w trybie zgodności z win 98 automatycznie daje to że program sie uruchamia na jeden rdzeń. Poza tym u mnie w tym CM to nawet gameguard sie nie zacznie ładować , tylko od razu mi wyskakuje to okienko i znika.

Jakie są jeszcze inne minimalizery ?

Opublikowano
Jeśli minimalizer lodiego w cm zamyka wam grę od razu po starcie mu. Wiecie laduje się gameguard potem okienko mu pojawia się na chwilke i sie zamyka to jest rozwiazanie jak to zrobic. Problemem jest nie karta graficzna czy cos tam tylko procek. Macie core duo czy jakis tam z podwojnym rdzeniem itd.

Jak zrobic zeby mini z cm dzialal na win xp.

1. uruchamiasz cm potem dusisz ctrl+alt+del

2. wyszukujesz na liscie cheatmaster

3. dusisz na nim prawym prziciskiem myszy i pojawi sie okienko gdzie wybierasz ustawienia koligacji

4. zostawiasz tylko 1 procek wlaczony, reszte wylanczasz

5. dusisz launch mu w cheatmasterze. MINI DZIALA

6. jak juz sie pojawilo okno mu to dus ctrl+alt+del i wlacz pozostale procki

7. bedzie szybciej gra chodzila

Mimo że mam core 2 duo Twój sposób nie rozwiązuje problemu. minimizer z cm zamyka się od razu po zamknięciu oknienka gameguarda.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Hmm dziwne

Bo własnie mialem ten sam problem z tym zamykaniem okienka mu i wlasnie to u mnie rozwiazuje problem. Normalnie smiga mi mu w oknie. Bawilem sie wczesniej sterownikami grafy oraz innymi rzeczami tez i nie pomagalo.