Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[AC][Pytanie] Revelations i Brotherhood

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Od czasu świetnej dwójki nie grałem w kolejne części Assasina. Teraz mam trochę kasy na boku a wciąż nie wiem co kupić. Czekam niecierpliwie na trzecią odsłonę więc zainteresowałem się AC: Brotherhood i Revelations.

Moje pytanie jest krótkie. Czy oby dwie odsłony są fabularnie w miarę długie i ciekawe ?

Chodzi mi czy da się je jakoś porównać do dwójki ? Względem, że kupię je i pogram sobie jakiś czas.

Nie chcę aby to były gry na 8-10 godzin.

Pamiętam, że dwójką się wręcz zachwycałem tak dobrze się grało. Czy tutaj też się nie zawiodę ?

Jeszcze takie małe od siebie: oczywiście nie są one powiązane w żaden sposób z AC 2 ?

Drugą część miałem na x-boxa którego sprzedałem więc mam nadzieję, że to osobne gry a nie żadne w postaci dodatków. :)

E9mwj60.png
Opublikowano

Witam. :)

Od czasu świetnej dwójki nie grałem w kolejne części Assasina. Teraz mam trochę kasy na boku a wciąż nie wiem co kupić. Czekam niecierpliwie na trzecią odsłonę więc zainteresowałem się AC: Brotherhood i Revelations.

Moje pytanie jest krótkie. Czy oby dwie odsłony są fabularnie w miarę długie i ciekawe ?

Chodzi mi czy da się je jakoś porównać do dwójki ? Względem, że kupię je i pogram sobie jakiś czas.

Nie chcę aby to były gry na 8-10 godzin.

Pamiętam, że dwójką się wręcz zachwycałem tak dobrze się grało. Czy tutaj też się nie zawiodę ?

Jeszcze takie małe od siebie: oczywiście nie są one powiązane w żaden sposób z AC 2 ?

Drugą część miałem na x-boxa którego sprzedałem więc mam nadzieję, że to osobne gry a nie żadne w postaci dodatków. :)

hejcia.

czasy gierek :

http://czasgry.gram.pl/Gra/assassins-creed-revelations-pc
http://czasgry.gram.pl/Gra/assassins-creed-brotherhood-pc

Są powiązane z dwójeczką główną postacią - Ezio oraz fabułą, po za tym są to całkowicie osobne gry nie wymagające do działania( fenomenalnej )dwójeczki.

Opublikowano

Brotherhood - długie, ciekawe, dobra fabuła.

Revelations - średnia długość, ciekawe, fabułą nieco gorsza niż w bh, ale i tak na wysokim poziomie ;)

Obie gry nie są dodatkami do dwójki. Jak lubisz serię AC to kupuj ;)

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Revelations - fabuła znalezieńie biblioteki Altáira Ibn La Ahada (Mistrza Assasynów)jak Ezio odnajduje drzwi do biblioteki postanawia znaleźć klucze w Konstyntanapolu miasto ogromne epicki uzbrojenie itp . W bibliotece Altaira odnajdziemy jabłko edenu . Klucze są jakby wspomnieniami dawnego mistrza . Możemy tam się domyśleć np. że Abbas zabił syna Altaira oraz jego żonę . Polecam właśnie wczoraj wymieniłem i kupiłem grę jestem zadowolony :D

mihcio15.png

Opublikowano

Grałem w Revelations i naprawdę jest bardzo fajna, lepsza niż 1, lepsze uzbrojenie, dłużej wciąga, rożne pancerze można odblokować też.

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Revelations i Brotherhood tak na prawdę to jest to samo - dodatki do dwójki. Coś jakby odgrzewane kotlety, przeciągnięcie tego co było dobre.

I faktycznie w brotherhoodzie zachowany jest klimat i te sprawy. Gra się bardzo przyjemnie choć nie można powiedzieć, że oba dodatki są długie. Mi osobiście przejście broterhooda zajęło dwa dni, a revelations dzień...?

Jeśli jesteś prawdziwym fanem serii no to obowiązkowo zagrać trzeba w obydwa dodatki, choćby dla samej fabuły, która intryguje. Na allegro możesz spokojnie znaleźć obydwie gry w przystępnej cenie. CD keye do brotherhooda są aktualnie w cenie 20 zł, a do revelations 50 - 60 zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej później niż wcale ! :D Jak najbardziej kupuj ! Jestem fanem AC przeszedłem wszystkie części i powiem tak, nie zgadzam się z opinią krystainanooba ponieważ, brotherhood i revelations są przystawkami do dania głównego - AC III która była robiona tuż po premierze AC II mimo tego są one niesamowite i jedna bardziej dopracowana od drugiej, brotherhood moim zdaniem jest najlepszy z serii (nie na długo :D) zaraz po nim jest revelations. Nie ma co sie zastanawiać.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brotherhood jest dłuższy no i jako pierwsze tam wprowadzili ten system walki, który mnie jak najbardziej przypadł do gustu... w Revelations jest już to trochę zbyt ułatwione, + bezsensowne robienie bomb, których używałam rzadko kiedy (chociaż bawienie się w wymyślanie nowych kombinacji wybuchów było świetne... może w rl trzeba też spróbować haha xD). W Revelations zajebiste jest zjeżdżanie na linach oczywiście no i tryb multiplayer <3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupuj obie :> Mieć wszystkie części to coś :)) Szykuj także kasę na AC III :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...