Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Malphite czy rammus

rafik123123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem do twoich potrzeb bardziej pasuje rammus

Dośc dobre obrażenia jak na tanka jest dośc mobilny dzięki Q,ulti bije wieże może zwiększyć pancerz i resisty i moze sprowokować do ataku przeciwnika świetny tank do tf

Moim zdaniem rammus lepszy :0

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Moim zdaniem Malphite jest lepszym wyborem, niszczy on prawie wszystkie AD na topie, Trynd, Fiora, wszystkich, którzy polegają na autoattackach, nadaje się on w prawdzie tak samo do jungli jak Rammus ale Rammusem dużo na topie nie narobisz, co jedynie przy ganku rzucisz prowokację a tak to jednie farm. Malphitem wbijasz się w TF z ulta gdzie Twój team niszczy wszystko. Ma on slowa no i te E, które zmniejsza przeciwnikom att speeda. Jedyny minus jaki znam to mana.

Polecam:

54_Web_0.jpg

Opublikowano

Bierz Rammusa:

-Bardzo dużo defa z W - do tego kupić kolczugę i taka Ashe nam mało co zrobi bez AP

-Q dobre do escape'a

-Prowokacja

-Obszarowy DMG z ulti

Opublikowano

Bardzo ciężka decyzja.

Grałem sporo Rammusem i byłem z niego bardzo zadowolony.

Od niedawna dałem też szansę Malphite'owi i także miło mnie zaskoczył.

Kilka luźnych przemyśleń:

• Bardziej do gustu przypadł mi Rammus - jest zdecydowanie łatwiejszy do prowadzenia i nie wymaga myślenia :) Można z nim spokojnie robić przedziwne eksperymenty bez obawy zrujnowania gry (np. powerball+phantom i masz wszystkich, ult i klepsydra ;) )
  • Maplhite zaś wydaje mi się, że jest bardziej wymagający. Nie ma w praktyce żadnego mechanizmu ucieczki. Ma jeden stun a reszta bazuje na spowolnieniu.
  • Rammus na rankedach na poziomie ELO Hell = 100% Ban
  • Obaj mają problemy z mocnymi teamami AP.
  • Rammus zadaje magiczne obrażenia - łatwiej dopasować runy, Malphite ma mieszankę: trochę tego - trochę tego. Zdecydowanie trudniejszy wybór runów.

Reasumując:

Do zabawy i na początek - Rammus

Do gry rankingowej - Malphite

Opublikowano

Bierz Rammusa, ponieważ Malphite dostaje mocnego nerff'a

Rammus, bardzo prprzydatny w TF, ładnie tankuje wierze, co kumuluje sie z ulti :)

Jak dobrze ogarniesz early to potem bedzie z górki

Opublikowano

Człowieku, teraz się nie gra pod tanka. Robienie postaci pod tanka, to tak jakbyście grali 4vs5. Jesteś kompletnie bezużyteczny.

Z tych postaci dużo lepszy jest Malphite. Ult bardzo ładnie działa w teamfightach. Potrafi wycisnąć ładny dmg. Jest kontrą, jeśli w przeciwnym teamie jest dużo mocnych ad.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...