Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Handel wyjasnienie

myku18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dawno nie grałem w tf-a i postanowiłem wrócić do tej gry ale jak sie przysłuchuje handlującym graczom praktycznie nic nie rozumiem. Moglibyście mi wytłumaczyć większość nazw np.

-jakies bronie strange

-klasyki

-scrapy

-keye

jak obliczac sobie ze np. cos jest warte 5 key-i

widzialem tez na czacie ze cos warte jest np. 2.33 czegoś.

itd...

tf2.jpg

Zbieram +

Opublikowano

Broń Strange to broń możliwa do zdobycia przez wypakowanie ze skrzynki lub kupno od innego gracza. Liczy ona zabójstwa. Jej nazwa jest pomarańczowa.

Klasyczne itemy są to itemy uzyskane przez Mann-Konomią 10 września 2010r lub wytworzonych przed aktualizacją 15 marca 2011 według starych planów wytwarzania. Ich nazwa jest niebieska.

Scrap to Metal ze złomu.

Key to klucz, który jest możliwy do nabycia ze sklepu Mann Co lub od innego gracza. Służy do otwierania skrzynek. (Co nie jest opłacalne) W grze wart on jest 2,66 Ref.

http://tf2spreadsheet.blogspot.com/

Wchodzisz i tam masz ceny wszystkiego.

2,66 Ref oznacza, że dana rzecz jest warta 2 Metale Rafinowane i 2 Metale z Odzysku.

I ogólnie polecam poczytać

http://wiki.teamfortress.com

Jeśli coś popieprzyłem to dlatego, że niedawno wstałem. : )

0eab14ddf550.png

Opublikowano

a jak np piszą ze kosztuje cos 2,3 key-e ??

Na 2 sposoby można to rozumieć, 2,3 keye - 2 lub 3 klucze, albo 2,3 klucza czyli 2 klucze i coś koło 0.88 (2x metal drugiego poziomu i 2x metal pierwszego poziomu)

Opublikowano

okreslali tez walute jeszcze w jendym ... czymś :> cos na B "batsy" czy cos takiego nie wiem jak sie to pisze .. .. co to jest ? ile to warte ?

tf2.jpg

Zbieram +

Opublikowano

czy daje cos bron klasyk ? bo np. strange nalicza zabójstwa

Klasyki to broń kolekcjonerska, dużo ludzi je zbiera żeby po prostu mieć, no są troszkę więcej warte, a inne zaś w cholerę dużo warte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...