Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MS Visual Studio 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż pisząc jakiś programik w Borland C++ odpala mi go normalnie, a w visualu wyskakuje mi, np. coś takiego:

'kalk.exe': Loaded 'C:\Windows\System32\ntdll.dll', Cannot find or open the PDB file
'kalk.exe': Loaded 'C:\Windows\System32\kernel32.dll', Cannot find or open the PDB file
'kalk.exe': Loaded 'C:\Windows\System32\KernelBase.dll', Cannot find or open the PDB file
'kalk.exe': Loaded 'C:\Windows\System32\msvcr100d.dll', Symbols loaded.

Co w takiej sytuacji zrobić ??

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Weteran
Opublikowano

Przez ten błąd nie możesz całkowicie skompilować programu? Z tego co pamiętam PDB nie są zbytnio potrzebne do prawidłowego działania programu.

Spróbuj skompilować w trybie release.

Weteran
Opublikowano

Na górze masz taką strzałkę i obok niej comboBoxa, a w nim dostępne tryby kompilowania.

Ale tak jak mówiłem: to nie jest błąd tylko powiadomienie. Myślę, że z tym program również się skompiluję.

Opublikowano

Teraz coś takiego:

1>------ Kompilacja rozpoczęta: Projektsas, KonfiguracjaRelease Win32 ------
1>Build started 2012-07-18 17:22:53.
1>PrepareForBuild:
1>  Creating directory "C:\Moje\NFFFFFFFFFFFFFFFF\sas\Release\".
1>InitializeBuildStatus:
1>  Creating "Release\sas.unsuccessfulbuild" because "AlwaysCreate" was specified.
1>ClCompile:
1>  stdafx.cpp
1>  sas.cpp
1>sas.cpp(1): warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use
1>		  Add directive to 'StdAfx.h' or rebuild precompiled header
1>sas.cpp(2): warning C4627: '#include <conio.h>': skipped when looking for precompiled header use
1>		  Add directive to 'StdAfx.h' or rebuild precompiled header
1>sas.cpp(38): fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "StdAfx.h"' to your source?
1>
1>Kompilacja NIE POWIODŁA SIĘ.
1>
1>Time Elapsed 00:00:00.66
========== Kompilacja: 0 zakończono powodzeniem, 1 zakończono niepowodzeniem, 0 zaktualizowano, 0 pominięto ==========

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Weteran
Opublikowano

Pierwsze dwa ostrzeżenia mówią o tym, że kompilator ominą dwie dyrektywy #include, ponieważ iostream i conio.h zostały już wcześniej dodane przez środowisko.(Nawet nie wiedziałem że w c++ coś takiego funkcjonuję. Jest mi to znane z c#)

Natomiast następny błąd mówi tak najogólniej, że twój kod jest źle zbudowany.

Ogółem źle utworzyłeś projekt.

Spróbuj utworzyć jeszcze raz Win32 Project i zaznaczyć w kreatorze pod etykietą "Additional options" opcję "Empty project".

Następnie do plików źródłowych dodaj plik .cpp i nazwij go jak chcesz. W tym pliku wpisz jakiś przykładowy kod, skompiluj go w trybie debug lub release i sprawdź czy działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...