Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego się nie bierze jak nauki w miesiącach, z tego względu że każdy innaczej zapamiętuje. Oprócz tego żeby nauczyć się pożądnie php to po przeczytaniu kursu musisz dużo pisać w nim nie potrzebnych skryptów ci, przydało by się obejrzeć kilka, kilkanaście silników gier w php. Naprzykład race od smokera, race poprawiony przez maresa, darmowe silniki z GryViaWww(GVW - to tak na przyszłość bo wszyscy piszą w skrócie), kilka darmowych co jest i internecie. Potem możesz zobaczyć z samej chęci jak wygląda kod jakiegoś forum większego. Oczywiście przeglądając kod gier, tego czego nie rozumiesz powinieneś sprawdzać w manualu php. Jak jesteś kolesiem kumatym to moim zdaniem html nie więcej niż 4h, css z kilka dni, a php od momentu kiedy zobaczysz kod na zawsze będziesz dowiadywał się czegoś nowego.

Najważniejszą rzeczą w php jest rozwiązywanie problemów, aby przemyśleć jak to zrobić i trzeba znać możliwości każdego z języków. Bo bez tego nie rozwiążesz większości problemów.

Opublikowano

Masz tu kilka linków:

phpkurs.pl - Ja się z niego uczyłem.

kurshtml.edu.pl - Przejrzałem tylko bo html jest najprostszym językiem.

kurshtml.edu.pl/css - Prawdę mówiąc wgl go nie czytałem, tylko szukałem rzeczy które są bardziej przydatne.

Do php są potrzebne zapytania sql to też łatwizna. (Wpisz w google zapytania sql )

Jak naprawdę chcesz się nauczyć to przez wakacje dojdziesz do dobrego poziomu w pisaniu w tych językach. Jak będziesz miał problem zapraszam do pisania tematów na forum.

PS Zajrzyj na strone napiszgre.pl (to nie reklama) są tam video tuty jak napisać gre.

Opublikowano

@Sebito

Nie chce nic mówić ale aktualnie KAŻDY hosting MUSI obsługiwać PHP bo by nie było sensu na takim hoście strony stawiać ;) no chyba , że pod wizytówkę :P ale to co innego. Zresztą jak serwer nie obsługuje PHPMyAdmin to obsługuje Cpanel więc na jedno wychodzi :) ja osobiście wolę Cpanel. Tu chodzi o to żeby była możliwość zarządzania bazą danych.

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

@up2

ile?

@up

bnmbb a ile to jest nauki? w miesiącach ?

1. Nic wielkiego. Tylko kilka tysięcy

2. Tak "dobrze" to 6miesiecy-rok+

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...