Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] serwer

Rafiki222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! od dłuższego czasu mam ochote na jakiegoś harda, chodziła mi myśl po glowie, żeby pograć nawet na PL'u ale jak myśle o tym, że bonusy są w IS to mi się odechciewa :> Także... nie znacie może jakiś serwerów typu PL, że exp jest jaki jest (może być ciut lepszy od PL'a) żeby bonusy były u handlarki, i żeby nie było nie wiadomo ilu lvlów, Chce znów spędzić miłe chwile na dzikusach, pomęczyć się z EQ (mogą być ulepszacze). Chyba wiecie o co mi chodzi ^^ także proszę o wasze propozycję...

(prosze moderatora o nie zamykanie od razu tematu, bo pewnie nie można prosić o serwery, no ale teraz są tylko takie gdzie jest 250 lvlów, pewno modyfikacji EQ i 180 lvli w jeden dzień)

Ew. jak zły dział to przenieście, bo tu na forum dawno mnie nie było i to tylko jedna nagła sprawa ;p

z góry dzięki

Opublikowano

Zapraszamy na Tiverię! Wiele osób wybrało właśnie nas, dlatego, że jesteśmy serwerem podobnym do PL-a.

Nasza prezentacja: http://www.mpcforum....veria-pl-dedyk/

Nasza strona: http://www.tiveria.pl/

Ostatnie ciekawe zmiany:

Postaram Ci się odpowiedzieć na Twoje pytanie, jako że jesteśmy jedynym polskim serwerem, który nie ma takich samych barier technicznych jak konkurencja. Pod lupę weźmiemy zmiany z ostatniego tygodnia:

Przede wszystkim zapoczątkowaliśmy szereg zmian w kierunku poprawienia Wojen Gildii. System wojen w Metinie jest bardzo niedopracowany i oferuje zbyt dużo możliwości utrudnienia wojny: np. spawnowanie konia przez obserwatorów, ludzie uciekający na koniach przez całą wojnę, wojny uciekające z wojen i niedziałający system punktacji, który za np. ucieczkę nadaje remis czy wygraną zamiast przegranej. Jako pierwsza część zmian zablokowaliśmy używanie koni. Karzemy też uciekających z wojen poprzez wyświetlenie poniższego komunikatu oraz ukaranie ich punktem ucieczki (statystyka, która będzie się wyświetlała w profilu gildii).

85665951315812405336.png

Wielu z Was zauważyło też na pewno, że licznik uczestników wojny w lewym dolnym rogu nie działa jak powinien. To również naprawiliśmy. Przygotowaliśmy też Raporty Wojenne. Po każdej wojnie będziecie mogli na stronie sprawdzić kto jak się sprawował podczas wojny. Wygląda to tak:

48715253874709132759.png

(bezpośredni link do raportu: http://www.tiveria.p...-wojenny/28559/)

Robi wrażenie, prawda? Nad całymi zmianami wojen gildii pracujemy nieregularnie od około tygodnia i już niedługo system wyjdzie z fazy beta.

Kolejne zmiany. Wprowadziliśmy zabezpieczenie przed FishBotami, które blokuje wszystkie istniejące boty do łowienia ryb, a nawet w momencie złamania tych zabezpieczeń jesteśmy w stanie w kilka godzin zablokować nowe wersje bota. Zabezpieczenie wygląda obecnie następująco:

04044397405042903350.png

Teraz weźmy jako przykład kolejną zmianę, którą może już widzieliście na serwerach, ale nie w takiej wersji jak u nas. Mianowicie chodzi o level na szepcie. Nic nowego, prawda? Prawda. Jednak na każdym istniejącym serwerze, gdzie wprowadzono takie coś, jest to zmiana na poziomie klienta, czyli coś co można bezkarnie zmodyfikować, a nawet po prostu całkowicie usunąć. Nie na Tiverii. Level na szepcie jest dodawany po stronie serwera, co uniemożliwia oszukanie osoby, do której się pisze. Twój level pokaże się odbiorcy bez względu na to czy posiadasz naszego klienta czy nie. Żaden cheat, żadne kombinacje nie pozwolą Ci zmodyfikować Twojego poziomu na szepcie.

54061332239398334188.png

Na koniec pochwalimy się też bycie pierwszym serwerem, któremu udało się zaimplementować nowe komendy po stronie serwera (komenda /czas).

12933722401932213209.png

Żadnych z powyższych zmian nie znajdziecie na żadnym innym prywatnym serwerze Metin2. Na scenie jest brak kreatywnych i uzdolnionych ludzi - stąd ten zastój, stąd to, że to polskie serwery podążają za trendami ustanawianymi za granicą, itd. Większość prywatnych serweró Metin stawiana jest na oślep i bez większej wiedzy technicznych. Z tego właśnie powodu nie ma nawet sensu zadawać tego typu pytań tutaj, bo ludzie są ograniczeni stereotypami Metina i tymi ograniczeniami technicznymi, które tutaj udaje się obalać tylko nam (Tiverii).

Lista zmian serwerowych, których nie znajdziesz na żadynym innym serwerze:

Trzymamy kciuki! Roboty będziesz miał niemało, by dorównać naszemu poziomowi zaawansowania. Powyższe zmiany to przecież tylko mała część unikalnych rozwiązań na Tiverii:

• Białe listy adresów IP, który każdy gracz może sobie sam ustalić. Wtedy tylko logowania z tych adresów IP są akceptowane dla danego konta.
  • Całkowicie przepisany, zaawansowany system logów - szukanie to kwestia ułamka sekundy na naprawdę ogromnej bazie logów. Logujemy więcej typów informacji niż jakikolwiek inny serwer i jesteśmy w stanie je bardzo szybko przerabiać.
  • Zabezpieczenie przed Bonus Switcherem w formie bonowania z poziomu NPC.
  • Zablokowane wybrane skille w komendzie /ski.
  • Zabezpieczenie przed tworzeniem gildii bez wymaganego poziomu. Większość serwerów blokuje to z poziomu questa, ale np. Kamermod umożliwia tworzenie gildii bez tego wymagania. Na Tiverii nie ma to miejsca.
  • Zabezpieczenie przed niepoprawnym karmieniem konia, które pozwalało na karmienie go i nie tracenie siana.
  • Blokady przeciwko spamowaniu na czacie.
  • Blokady przeciwko masowym wysyłaniem szeptów do ludzi.
  • Zabezpieczenie przed ghosthackiem.
  • Zabezpieczenie przed przywoływaniem w grupie bez odpowiedniego poziomu Dowodzenia.
  • Zablokowane przywoływanie na wybranych przez nas mapach.
  • Zabezpieczenie przed masowym wyrzucaniem przedmiotów na ziemię.
  • Zablokowane spawnowanie koni i wierzchowców na wybranych przez nas mapach oraz w wybranych stanach gry (np. gdy ktoś jest obserwatorem wojny).
  • Nie oszukujący ludzi licznik graczy, który działa w czasie rzeczywistym i pobranie jego stanu jest błyskawiczne (większość serwerów nie potrafi dobrze pobrać ilości graczy nawet w sposób, który został przygotowany przez autorów serwera, stąd też liczniki, które przekłamują i nie są to małe przekłamania).
  • Zabezpiecznenie przed ludźmi nie wchodzących na binarce z ustaloną przez nas nazwa.
  • System komunikacji z serwerem, który pozwala nam na błyskawiczne kickowanie ludzi z gry, przeładowywanie ich kar (np. blokad na arenie), czy nawet spawnowanie określonych potworów na określonej mapie na określonych podserwerach w określonej liczbie.
  • Czy nawet masa innych mniejszych zmian typu: przenoszenie ludzi z OX, gdy odpadną, czy wydajne rejestrowanie rankingów zabić poszczególnych potworów, usunięte affecty z fajerwerek, itd, itd.
  • A to tylko zmiany po stronie samego serwera.

Zapraszamy :)

Opublikowano

Zapraszamy na Tiverię! Wiele osób wybrało właśnie nas, dlatego, że jesteśmy serwerem podobnym do PL-a.

Nasza prezentacja: http://www.mpcforum....veria-pl-dedyk/

Nasza strona: http://www.tiveria.pl/

Ostatnie ciekawe zmiany:

Lista zmian serwerowych, których nie znajdziesz na żadynym innym serwerze:

Zapraszamy :)

@Balon, niestety tiveria to już nie to samo co kiedyś.

Teraz 3/4 graczy niestety ma eq na BS i za późno wprowadziliście zabezpieczenie.

Ale + za to co i tak robicie.

Opublikowano

@Balon, niestety tiveria to już nie to samo co kiedyś.

Teraz 3/4 graczy niestety ma eq na BS i za późno wprowadziliście zabezpieczenie.

Ale + za to co i tak robicie.

Po części masz rację, ale sytuacja na serwerze wyglądałaby o wiele gorzej, gdyby nie to. Na serwerze BS nie działa od ponad 6-ciu miesięcy.

Opublikowano

Po części masz rację, ale sytuacja na serwerze wyglądałaby o wiele gorzej, gdyby nie to. Na serwerze BS nie działa od ponad 6-ciu miesięcy.

Rozumiem cię, sam bym tak zrobił ale to pewnie była ciężka decyzja do podjęcia :P

Ja osobiście grałem dosyć dłuugo na serwerze, ale zakończyłem grę ;)

Opublikowano

Rozumiem cię, sam bym tak zrobił ale to pewnie była ciężka decyzja do podjęcia :P

Ja osobiście grałem dosyć dłuugo na serwerze, ale zakończyłem grę ;)

Mamy jednak nadzieję, że jeszcze kiedyś się zobaczymy na Tiverii! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...