Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Graves czy Vayne?

EdnikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie świetne postacie na wstępie mówie kogo nie kupisz będziesz zadowolony.

Ja polecam Vayne ponieważ zachwyca mnie jej true dmg.

Jest dobra harraserką jedną z lepszych postaci do dobijania niedobitków dzięki pasywowi i Q skillowi, zada duże obrażenia w krótkim czasie odepchnie przeciwnika i jak uderzy w ściane stunuje na dodatek. :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Oj Vayne jest według mnie lepsza.

Wali nieziemskie dmg, ma stuna co przydaje się do chasowania, tak samo jej q.

Ma piękny harras co jest ogromnym plusem.

Opublikowano

Vayne lepsza? Nieee nic nią nie zrobisz jak nie masz ogarniętego team'u, który broni Twojego AD Carry. Graves kontruje większość AD Carrych na lane, więc go polecam, większa przydatność dla team'u, 3 skille AoE, w tym dobry ult, duży dmg za pomocą Q i zasłona dymna + slow. Vayne ma 0 AoE więc tylko jako killer i jest bardziej Late Game'owym champem niż Graves. Polecam Gravesa.

wobqx.jpg
Opublikowano

Obie postacie mają bardzo dobry dmg. Można je podobnie budować.

Vayne wydaje się jednak nieco łatwiejsza w prowadzeniu. Jej Q jest bardzo uniwersalne. Można używać i ofensywnie i defensywnie.

Bardzo łatwo się nią lasthituje (znowu Q) = łatwa farma.

Łatwiej też nią uciekać: E, Q.

Stawiam więc zdecydowanie na Vayne.

14858377543921151141.png

Opublikowano

Graves słynie z tego że zjada prawie wszystkich AD Carry (Oprócz Sivir/MF i może Caitlyn). Vayne vs Graves? Proste że Graves.

Opublikowano

Obie postacie są godne uwagi, tak jak napisał nn49261111, jakiej nie kupisz będziesz zadowolony, lecz według mnie Graves zdecydowanie. Ma on tego dasha co mu daje potężnego buffa do att speeda, Q z nieziemskim DMG, no i puchę, która zasłania nam pole widzenia, jeśli jesteś w środku, no i ulti, w TF zadaje ono wieeeeeeeeeelki dmg dla enemy co ich znacznie osłabia, pasyw daje nam resisty.

Polecam:

graves.png

Opublikowano

14858377543921151141.png

Idealny do pościgów

Stun jeśli wbijesz w sciane

Ciężka do wycelowania

Cześć, zagraj ze mną w League Of Legends już teraz! Link do rejestracji oraz pobrania gry:

signup.leagueoflegends.com/?ref=4f97a92eda2e2239679944

Opublikowano

Zrezygnowałem z Vayne oraz Gravesa i decydowałem się na Irelię. Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, proszę o zamknięcie tematu.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...