Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Real Football

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z tej strony ziomusCZW , mam do was pytanie jak i ofertę więc zacznę ^^

Pewnego dnia ( a dokładnie 16 lipca gdzieś o 3.30 ) wpadłem na pomysł aby stworzyć grę o tematyce piłki nożnej . Zapewne większość z was grała w grę haxball ,ja chciałbym taką grę bardziej rozbudować , jak ?

- Wprowadzić rejestracje i logowanie

- "rangi" gracz w zależności od posiadanych pkt ( pkt zdobywało by się wygrywając mecz 1 pkt za wygrany mecz , 2 pkt za wygrany mecz grając w klubie , -1 pkt przegrając mecz i 0 za remis. ) np. od 1 pkt do 30 pkt ranga "początkujący" co pomagało by zrobić rooma dla początkujących lub zaawansowanych graczy.

- Gracz miałby możliwość utworzenia klubu , po kontakcie z administracją.

- Każdy gracz posiadał by "swój panel gracza" w którym wyświetlały by się dane takie jak m.in : liczba rozegranych meczy , wygrane , przegrane i remisy , "ranga" oraz ilość czasu spędzonego na grze.

- Poza było by można podawać piłki , strzelać a w haxballu tylko strzelać.

- Bardzej "rozbudowane" mapki chodzi o auty , rożne itp. ( znalazłem dobrego grafika który może wykonać grafikę map i wszystkiego innego )

- Można dodać też rangę Vip , lecz nie mam pomysłu co może ona dodać .

- Założyciel pokoju może ustalić skład gdzie dana osoba ma grać.

- Prowadzony byłby ranking graczy jak i klubów

To na początek starczy , aby choć trochę wyjaśnić na czym ma gra polegać , chciałbyś zarobić , znasz się na tworzeniu gry ? Napisz do mnie kasa nie gra roli. Sam mogę trochę pomóc znam html'a i podstawy php. Potrzebuję jeszcze z 3-4 osoby aby stworzyć zgrany , dobry team aby gra "Real Football" byłą najlepszą grą o tematyce piłki nożnej w polsce. Dodam jeszcze że to nie ma być żadna prowizorka , jestem poważną osobą i nie chcę za przeproszeniem "gówna".

Kontakt:

- GG:25739664

- Lub napisz tutaj w temacie ;]

Osobiście preferuję kontakt GG ( mam gg w tel 24/7 )

Pozdrawiam ziomusCZW

Opublikowano

pomysł mi się podoba tylko wykonanie może być nieco problematyczne jednak z chęcią będe śledził temat ;) sądze ze moglibyście też sporo zarobić na tym vipie :) (zdecydowanie wiecej niz kosztowała by inwestycja)

Mam nadzieje ze ci się uda jak najszybciej zebrać team :D

Opublikowano

@up

Również bym śledził. Śledziłem juz jeden projekt (Gladiatus) - ale się do dupy dobrali dla gościa. Co do piłki nożnej, to ciężko będzie. Narazie najpopularniejszym jest Top Eleven na facebook. 3mln + // stałe dochody z token'ów. Ale będę odwiedzał ten temat najczęśniej jak się da i w miare z aktualizacjami go :)

Opublikowano

HTML i podstawy PHP ? Proszę...

Haxbala jest w miarę łatwo zrobić. Gorzej jest zrobić taki trick by sie gracze normalnie odświeżali. Mogę ci sporo pomóc ,ale zbyt nie licz na mnie bo mam pare projektów innych ;). Jak zainteresowany to pisz :

GG: 11738852

Opublikowano

1.Jak ty to chcesz zrobić? Coś ala Gladiatus że się klika "Graj mecz" i po odświeżeniu strony pokazuje się wynik, czy tak jak w topeleven na fb?*

*Nigdy nie grałem w haxball

2.Jeśli do tego wykorzystać technologie php html i oczywiście css to to nie będzie grywalne. Chyba że do Kongo'a napisać po pomoc to tak.

PS Jak można link do haxball.

Opublikowano

mpcforum.pl/mpcball bodajże.

Haxball Perfect to masz ,że chodzi swoim "kółkiem" :P i przesuwasz obiekt - kółko ,które robi za piłke. Spacją możesz strzelić piłkę.

I tu się robi problem. Albo kurde zabawa w JS i wiem co i jak ,albo zabawa w Flash i wiem do pewnego momentu :D.

No i właśnie - all płynnie musi być. Wiem jak to możnaby zrobić ,ale nie wiem jak to wykonać. Mianowicie lepiej jest odpytywać komputery graczy i przesyłać im dane ,których jest z 6-8 niż odpytywać serwer ,który właśnie obsługuje 1000 innych zapytań innych graczy.

Opublikowano

Tak jak pisaliśmy z sobą na GG ;). Dołączam do projektu za tydzień. Do tego czasu chcę mieć hosting z danymi, dostęp do MySQL. Znać cały team i mieć kontakt, posiadać grafików w teamie i dostać SZCZEGÓŁOWĄ LISTĘ tego co mam wykonać.

Opublikowano

up

Lista zostanie wykonana jutro , hosting wykupię za 2-3 dni , team także jutro podam , potrzebuję jeszcze 1-2 osoby do teamu chętnych proszę o kontakt.

Opublikowano

Ok a więc czas aby napisać wszystkie szczegóły:

Ekipa projektu "RealFootball":

- ziomusCZW

- umklajder

- bnmbb

- damianpsp

- + dobry grafik ( posiada firmę która zajmuję się grafiką )

Wykonana praca: 0%/100%

Grę zaczniemy tworzyć , gdy bnmbb skończy swoje projekty.

Nowe pomysły:

- wprowadzenie przedmiotów do gry np. korki które dodają +1 do szybkości

- zakładka w "panelu gracza" pd nazwą "strój"

- zmiana skina postaci

- możliwość zarabiania

- wślizgi , podania i strzały jak w tej grze : http://fajowe.pl/gra/euro-striker-2012.html

Na razie to na tyle

Pozdrawiam ziomusCZW

Opublikowano

Ziom jak zaczniemy wtedy kiedy ja skończe swoje projekty to do zobaczenia w grudniu :P. Jutro WoV'a kończe i otwieram pół otwartą betę (Pierwsze 20 osób będzie grało przez 3/4 dni na ratach * 5, potem świat czyszczę i zaczyna się gra. Kolejny krok to uporządkować te fryzy w Metinie i sprzedawać narzędzie do zarządzania serwerem. Potem pare poprawek na Sklepie Allegro i mam na sprzedarz 2 Laye od meta, sklep, Mt2s do zarządzania serwerem). Zostaje mi wtedy Ninja World.

Więc będą 3 projekty :

Ninja World

Ten twój

Tacotchi Wars

Jak skończę ten twój i Tacotchi to jestem bogiem bo nie umiem tego zrobić (będziemy to pisać w języku ,którego się uczę bo inaczej nie idzie ;p)

PS: Ty mi lepiej hosting i listę rzeczy załatw :D.

Opublikowano

PS: Ja tak może tu będę pisał co już jest :

- Wprowadzić rejestracje i logowanie

- "rangi" gracz w zależności od posiadanych pkt ( pkt zdobywało by się wygrywając mecz 1 pkt za wygrany mecz , 2 pkt za wygrany mecz grając w klubie , -1 pkt przegrając mecz i 0 za remis. )

- Gracz miałby możliwość utworzenia klubu

- Każdy gracz posiadał by "swój panel gracza" w którym wyświetlały by się dane takie jak m.in : liczba rozegranych meczy , wygrane , przegrane i remisy , "ranga" oraz ilość czasu spędzonego na grze.

- Można dodać też rangę Vip , lecz nie mam pomysłu co może ona dodać .

- Prowadzony byłby ranking graczy jak i klubów

- wprowadzenie przedmiotów do gry np. korki które dodają +1 do szybkości

- zakładka w "panelu gracza" pd nazwą "strój"

- zmiana skina postaci

- możliwość zarabiania

Do zrobienia jak hosting będzie na exone :

- wślizgi , podania i strzały jak w tej grze : http://fajowe.pl/gra...riker-2012.html

- Założyciel pokoju może ustalić skład gdzie dana osoba ma grać.

- Poza było by można podawać piłki , strzelać a w haxballu tylko strzelać.

- Bardzej "rozbudowane" mapki chodzi o auty , rożne itp. ( znalazłem dobrego grafika który może wykonać grafikę map i wszystkiego innego )

Nie zrobione

Wystarczy wgrać

Zrobione

PS: Zmiany można zobaczyć na http://localhost/ lub file:///C:/Documents%20and%20Settings/Bart/Pulpit/KUBA/Projekt/index.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...