Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Glowstone Lanterns

jarema34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jakiś czas temu natrafiłem właśnie na ten plugin który można wykorzystać do oświetlania domów czy miasta nocą . Po instalacji pluginu mamy dostępną komendę /gl która włącza tryb ustawiania lampy (za dnia szkło a w nocy jasno głaz) są dostępne szablony wywoływane komendą /gl l x (gdzie x to typ lampy z szablonu :

1-8 lampki mają różne wysokości i liczbę latarni

ceiling lampka schowana w ziemi

fireplace bardzo ciekawy efekt z piaskiem dusz i netherowej skały która zapala się o zmierzchu

pumpkin lampka z dyni

czas noc/dzień ustawiamy w pliku config.YML w folderze tego pluginu

to są podstawowe możliwości pluginu natomiast dla cierpliwych jest coś ekstra czyli możliwość tworzenia nowych lamp wszelkiego

rodzaju i wyglądu.W folderze Glowstone Lanterns jest folder Prebuilt Lanterns w którym są szablony które otwieramy np.Notepad++ i robimy kopię piliku oraz modyfikujemy zawartość pliku i nadajemy jej nazwę i w ten sposób możemy zrobić swoje dzieło np. drzwi (klocki drewna,szkła,wełny itp.)zamykane na noc lub odwrotnie ukryte przejścia i wiele innych.

PS. plugin ma znikomą wagę tak więc jest super nawet na słabsze serwery.

prezentacja pluginu NIE MOJEGO AUTORSTWA !

http://www.youtube.com/watch?v=b3prqFvnHUs

Opublikowano

o boże weź to zrób jakieś czytelne a nie

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Opublikowano

To jest nie czytelnie napisane 0 estatyki a sam plugin jest ciekawy i warty kombinacji lecz nie wiem czy nie ma on buga, że gdy zniszczymy lampę w nocy to leci glowstone dust.

Siema i nara

Opublikowano

Według mnie to po prostu skopiowany tekst do google tłumacza i wklejony tutaj...

To znajdź mądralo ten skopiowany tekst w później pisz . Napisałem co nieco o tym pluginie bo jest świetny a poradnik bardzo proszę napisz i zaskocz mnie swoim wytworem !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...