Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTEANIE]Czy mogę postawić serwer na kompie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy mogę postawić serwer na moim 2 kompie który i tak stoi bez uzyteczny. Chcę tam postawić tylko serwer i nic więcej grać będę na drugim kompie.

ROZWIĄZANE. DO ZAMKNIĘCIA.

Opublikowano

Ale to nie nie ma problemy ze mam wew ip? I jak mozna jakis poradnik jak stawiać np. dedyku.

@edit ale mi nie chodzi o stawianie go na wirtual pc czy cos tylko. na systemie bsd i tylko bez zadnej emulacji czy czegos takiego

Opublikowano

Niee, nie chcę tylko dla siebie ;/ Chciałbym go udostępnić żeby inni też mogli grać, ale z tego co widzę to zostanie mi zainstalowanie XP i po prostu dać Full zasobów w WitrualBoxie na serwer i tyle. A łączyć się z nim będę mógł nawet przez drugi komp ten na którym nie będzie serwa ;D

Opublikowano

Formatujesz dysk, instalujesz FreeBSD 8.2, wrzucasz pliki serwerowe i najlepiej nic więcej nie instaluj tylko jak najlepiej zoptymalizuj system, chyba że ten komp jest dobry to wtedy możesz sobie jeszcze zainstalować lighttpd czy apache22. ;)

Opublikowano

Ale i tak musi on być włączony cały czas. To już lepiej na nim grać i wszystko robić bo wygodniej.

wipek.pl

Opublikowano

Ale i tak musi on być włączony cały czas. To już lepiej na nim grać i wszystko robić bo wygodniej.

Wyobraź sobie że ten komp ma 1gb ramu i procka 2GHz. o.O

Opublikowano

to kicha jak 1 gb bo tyle powinno się dawać minimalnie a przeciez zablokuje ci przy 500 pewnie a więc lagi

wipek.pl

Opublikowano

Komp ma procka Intel Core 2 Duo 2,97Ghz i 3gb ramu... Więc o to się nie boję tylko martwi mnie to czy nie będę miał problemu z netem... bo zawsze miałem Serwery hamachi i nie wiem jak to jest z no-hamachi.

Mam ruter Tp-Link TL-WR543G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...