Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

chciałbym pokazać Wam bardzo ciekawy program do tworzenia własnych gier w technologii Flash - StencylWorks. Ten program umożliwia nam tworzenie gier bez potrzeby znajomości programowania.

Dlatego też chciałbym stworzyć studio, które będzie tworzyć na tym programie gry. Nie ukrywam, że uczę się programowania w Javie i zaczynam naukę w PHP, aby stworzyć funkcjonalną stronę.

Tutaj podaję Wam link do mojej strony, gdzie znajdują się dwie testowe gry (strona w budowie). Jeśli ktoś chciałby dołączyć do GAMEARTH Studio i razem ze mną i moją koleżanką tworzyć gry, to piszcie na PW.

LINK do strony:

http://www.gamearth.xaa.pl/gry/

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

dosyć fajne gry :)

Mogę pomóc przy tworzeniu gier czy zarządzaniu stroną. Znam php css html i uczę się js

Opublikowano

Byłoby miło. Znalazłem dziś super kurs C++ i się od dziś na nim opieram.

A co do znajomości PHP, to przydałby się ktoś, kto zna się na tym, bo na chwilę obecną musi wystarczać nam moja znajomość HTML.

Opublikowano

Wdł. mnie lepiej zainwestować w naukę ActionScriptu :). Nie jest on trudny ,a nawet logiczny. Przykładowo nazywamy sobie jakiś element na scenie. Np kwadrat nazwiemy moj_kwadrat

Chcemy ustawić sobie jego pozycję przez ActionScript ? No to proszę :

moj_kwadrat.x = 100; - wtedy będzie 100px od lewej krawędzi :). I logicznie moj_kwadrat.y - od góry :).

Opublikowano

Wolę się uczyć C++. Znalazłem świetny darmowy kurs, dzięki któremu już po pierwszym dniu potrafię z marszu napisać program, który będzie liczyć proste obliczenia + komentarze do tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...