Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Epilog - Lyssa

AceBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż było mi trudno w tamtym momencie o tym pisać. Nigdy prze nigdy nie chciałem, aby to się stało. Nie ma to jak pisać coś kiedy jest się wkurzony :/. Jednakże sprawy się potoczyły inaczej. Realną przyczyną były ddosy servera, jednakże atmosfera w naszym teamie nie była taka jak kiedyś.

Jeśli mam szczerze wyjaśniać wszystko, zatem przejdę do meritum:

- Antyddos nie był taki jak powinien być, prawdę powiedziawszy to Head Admin nas z deczka oszukał. Powiedział, że "niby" kupił za 500$, co jednak prawdopodobnie się okazało czystym kłamstwem.

- Niektóre nasze błędy były karygodne, nie powinny mieć miejsca. Z góry przepraszamy za nie.

- Jak widać zaczęło nas to przerastać. Te wszystkie bugi z powodowane z "ddos protection"

- Pseudo "CloudFare" przerobił wszystkie ip i nie byliśmy wychwycić konkretnie kto ddosował.

- Wiele rzeczy skopaliśmy, nie przetestowaliśmy tego do końca i wyszło momentami kiepsko.

Próbowaliśmy przenieść Lysse na nowy dedyk, żeby ukryć prawdziwe ip, ale i tak doszli do nas i nadal się rozpoczęły ataki ddos.

Ciągle jesteśmy wkurzeni z tego powodu, że tak to się potoczyło. Najbardziej mi szkoda, że tyle pracy poszło w ten projekt, tyle serca w to włożyliśmy i graczy, bo mieliśmy świetnych :). Dziękuję za miły spędzony czas z Wami.

Myślę, że jednak upadki mogą tylko polepszyć człowieka, bo jest bogatszy o nowe doświadczenia i pełen optymizmu :).

PS: Jeśli chodzi o projekt Rilee'go - AverageSRO. Chciałem tylko powiedzieć, że ani ja, Mapek ani Fatal nie utożsamiamy się z tym. Nawet nie zapytał nas o zdanie, co sądzimy na ten temat. Zostaliśmy potraktowani jak "szmaty", zatem nasze drogi się rozstały :).

PS2: Może kiedyś się zrobi remake Lyssy, jak już to z nowym teamem :).

PS3: Jeszcze raz przepraszamy za to, że to tak się potoczyło. My również jesteśmy zdruzgotani tą wiadomością.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

W marcu wydawało się, że to już koniec trwającego wtedy 5 miesięcy projektu. Liczba graczy online drastycznie malała, w pewnym momencie spadła do zaledwie kilkunastu. Wtedy Rilee kazał mi wydać system vote4silk, który nie dokońca skończony miał w sobie trochę bugów, jednak trzeba było ratować sytuację. Równolegle do mnie pracowali Ace i Fatal, robili na prawdę dużo by wyciągnąć nas z bagna. Byliśmy ogromnie dumni, gdy wykresy zaczęły znowu rosnąć. Wszystko szło ku jak najlepszej drodzę, i znów mogliśmy odetchnąć z ulgą. Przyjęliśmy kilku supporterów, mających za zadanie pomagać ludziom z innych krajów, to także przyniosło dobre rezultaty. Nawet nie zauważyliśmy w którym momencie serwer zaczął przynosić zyski... jednak NIE drużynie, lecz konkretnej osobie(Rileemu). Jednak mi, wydawało się, że owe pieniądze przeznaczane są na wydatki mające na celu rozwój serwera(pojawiły się reklamy naszego serwera na sro-servers.com, wykupione tam premium etc.). Jak się stało na prawdę? Ciężko mi powiedzieć. Co do jednego jestem pewien, z każdym zarobionym centem Rilee zaczynał nas traktować coraz bardziej jak swoich murzynów. Nasze zdanie liczyło się dla niego coraz mniej, a najlepszym potwierdzeniem na to było niespodziewane oznajmienie, że kupił system obrony przed atakami typu dos/ddos za "jedyne" 500 dolarów, nie mówiąc wcześniej nikomu ani słowa, zresztą nie potwierdzając tego później w żaden sposób. Atmosfera w relacjach drużyna-rilee była coraz mniej szczera i coraz zimniejsza. W końcu kiedy doszło do finalnych ataków, nie miałem ani siły(zmęczony chorobą i pobytami w szpitalu), ani chęci do pomagania Rileemu, który widząc rozmiary jakie odniósł projekt powinien się poważnie zabezpieczyć przed atakami. Ataki nie ustawały, Rilee robił co mógł(mam taką nadzieję), ale nie dał rady przeciwstawić się atakom. Zdecydował się zakończyć projekt, i jako, że serwer opłacony jest jeszcze na długie miesiące, wystartować nowy, do którego ani ja, ani Ace, ani Fatal nie mamy zamiaru przykładać ręki.

Wiem, że w upadku serwera poniósł pośrednią winę cały team i są rzeczy które zrobił bym teraz inaczej, za wszystkie błędy przepraszam.

Jeszcze raz przypominam, że żaden z naszej trójki nie dostał od Rileego ani centa i jeżeli chcecie ubiegać się o jakiekolwiek pieniądze, to zapraszam http://averagesro.exano.net/index.php

pbSd.png
Opublikowano

Też myślę o tym, że powinniście postawić kolejny serwer, póki sprawy są na świeżo . Znajdzie się paru takich ,którzy muszą ponarzekać i będą wylewać smutki . Z drugiej strony znajdą się tacy, którzy chętnie zagrają na kolejnej lyssie . W razie czego mogę bawić się z ludźmi, robiąc jakieś eventy ^^ Jeśli team będzie się zmieniał ..

Opublikowano

Prawda jest taka, że przynajmniej ja, mam ogromne chęci do pracy. Wydaje mi się, że Ace i Fatal tak samo. Tyle, że brak nam kasy. A znalezienie sponsora, któremu nie będzie zależało tylko na kasie graniczy z cudem.

However, jestem dalej pozytywnie nastawiony i skory do pracy pod opieką kogoś rozsądnego...

pbSd.png
Opublikowano

Niestety szkoda że Lyssa padła. Mam nadzieje że niedługo zrobicie jakiś remake:)

PS. Co do ddosów wiecie kto był tego sprawcą i do czego zmuszali ale wystarczyło żeby rille kupił tego anti-ddosa za 500$ i napewno botnet nie przebiłby się przez niego.

PS2. Osoba która was ddosowała atakowała robiła to z prędkością 4GB/S oraz 1000 pakietów na sekunde wystarczył by ANTI-DDOS firmy rackspace (Ogólnie nie polecam tego serwisu w żadnym calu jeżeli ktoś chce wiedzieć dlaczego PM ME) który kosztuje dokładnie ~500$ za miesiąc ( chyba tyle płacimy) i który chroni przed własnie prędkością 4GB/S i 1000pps. Lecz gdyby rille zastanowił się wcześniej mógłby kupic dedyka + antiddos z blacklotusa za 1,2k$ miesięcznie który napewno by was ochronił przed tym. Ale cóż na "kiedyś" może wam się sprzyda te info:)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Chłopaki mają chęci,lecz niestety nie mają pieniędzy na zapłacenie za serwer dedykowany.

Rille wykorzystał ich i ich wyjebał,a on teraz ma nowy serwer.

random.jpg

Opublikowano

Witam... Rilee Was przeruchał? o.O Dopóki "tam" byłem to nic nie wskazywało na to, by Rilee miał kogoś przekręcić... Początek Lyssy i tak był najlepszy jak zawsze na takich serwerach. ;p

doninedar_xhnqenn.jpg

THEY MADE ME DO IT.

Opublikowano

Witam... Rilee Was przeruchał? o.O Dopóki "tam" byłem to nic nie wskazywało na to, by Rilee miał kogoś przekręcić... Początek Lyssy i tak był najlepszy jak zawsze na takich serwerach. ;p

Czy ktoś napisał, że nas wyruchał? Po prostu zachował się po pierwsze nie odpowiedzialnie a po drugie stracił do nas szacunek.

Zaczynaliśmy pracę z nastawieniem, że nikt nie będzie nam za nią płacił, więc o żadnym ruchaniu nie ma tutaj mowy...

pbSd.png
Opublikowano

Mapuś i Miuosh - chill out :).

Nikt nas nie "wyruchał" tylko po prostu stwierdziliśmy, że mamy odległe idee na temat privatów w silku :) i odeszliśmy z teamu Rilee'go. Nam zależy szczególnie na zaufaniu i dobrych informacji, a nie że się dowiadujemy o "otwarciu" kolejnego serva wtedy kiedy już jest otwarty Oo. Brak kompletnego przygotowania się. W dodatku nie ma to jak używać baz z innych serverów... Nie tędy droga. Wolę robić coś dłużej, ale mieć z tego satysfakcję :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Szkoda , że Lyssa padła sam tam grałem przez jakiś czas .

Jeżeli będziecie mieli już sponsora czy coś to ja mogę Wam pomagać ogarnąć , być w waszym Teamie jak to mówicie .

Ogółem gram w silka 4-5 lat grałem na isro i wielu wielu privach .

Jestem uczciwy , może i byłbym pomocny dla was na ts można siedzieć po 6-10h dziennie nawet ;d

Także czas mam nie ma problemu , a jeden więcej zawsze lepiej niż jeden mniej prawda ; ) ?

Gdybyście potrzebowali kogoś do zrealizowania nowego projektu albo reaktywowania lyssy pisać na pw forum , gg-40380551 , albo steam - Frax

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

no,uważaj,bo wezmą gościa 'z ulicy'... ;) sam dedyk to chyba kwestia 7stówek [?] na początek, tak więc biorąc pod uwagę, że w teamie byłyby 4 osoby od spraw technicznych + 2game masterów, to koszta na głowe maleją. Wiadomo, trzeba zrobić selekcję, nie brać pierwszych-lepszych, którzy będą chcieli wpłacić coś na dedyka (choć osoba, która wpłaci raczej nie rozjebie servera, w które wpompowała coś ze swoich pieniędzy). Skoro jest to polski server,który zrobił największy szum, to może jednak warto go reaktywować. Skoro pliki już macie, to samo postawienie servera nie byłoby aż tak czasochłonne. Warto też pomyśleć o samym systemie gry i inflacji, która była już po tygodniu gry.

supremeLogo1.gif

Opublikowano

Dopiero wróciłem , ale cieszę się że ace ładnie co niektórym wytłumaczył dlaczego tak się stało , bo to co się działo w temacie było straszne , chłopaki mają genialne pomysły , to co zrobili z serwerem , po prostu nie mam słów , czekamy na powrót lyssy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...