Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VPS BSD NIE MOGE WEJSC DO FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łącz się przez port ssh 22, używaj passów takie jak do konsoli podajesz, a jak nie to wpisz /etc/rc.d/netif restart i odczekaj chwile (zerwie na chwile polaczenie)

Opublikowano

Jest też możliwość że masz zablokowany dostęp roota do SFTP, proponuje sprawdzić plik od ssh komenda:

cat /etc/ssh/sshd_config | grep PermitRootLogin

Jeśli masz odkomentowane(oznacza to brak # przed PermitRootLogin) to opcja yes odblokowuje dostęp SFTP dla root, analogicznie no blokuje jak i wstawienie # na początku tej linijki.

Opublikowano

@Up

Jakby miał zablokowane PermitRootLogin to by mógł z localhostu tylko na root wbić przecież. To na 100% ma ustawione na Yes.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Mam VPS, logowałem się przez Total Comandera to FTP i nie chce mi się połączyc.

A jak do SFTP wejść ?

Bo nie mam pojęcia

A jak przez PuTTy do tego SFTP wejść?

Opublikowano

Tak masz rację bezpiecznym chmodem jest 764 jeszcze bezpieczniejszym będzie 740. Jak plik ma mod 777 to każdy może z nim robić co tylko mu się podoba. Kasować, edytować, czytać itd.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...