Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[mini-Tut] Pomysł do Escape

bartolonio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewiem jak to nazwać odkryłem otóż taki mechanizm. Wszystko widać na zdj. zróbcie tak jak na zdjęciu. Gdy przesuniecie dźwignię to to odsunie sie pół-płytka i gdy jeszcze raz to zrobicie to się zasunie. Wełna ani drgnie!!!. Lecz wystarczy kilka razy szybko przesunąć dźwignie i otrzymamy efekt!!!!. Proszę ustawić reapeater tak jak na obrazku!!!!

201207152012.jpg

Proszę o zdj. tych 6/100

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

Prosty dość mechanizm.

Przez płytkę nie przechodzi sygnał i ona blokuje wełnę.

Jak szybko będziesz ruszał wajchą to mechanizm się zbuguje i wełna będzie nad pochodnią co umożliwi przesłanie sygnału do drzwi.

Pomysł dobry do escapów. Nad wajchą tabliczka: "Wyżyj się".

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up masz racje o to chodzi :P

chciałem zrobić mechanizm który transportuje bloki ale nie wyszło

Komentujcie!!

Opublikowano

Prosty dość mechanizm.

Przez płytkę nie przechodzi sygnał i ona blokuje wełnę.

Jak szybko będziesz ruszał wajchą to mechanizm się zbuguje i wełna będzie nad pochodnią co umożliwi przesłanie sygnału do drzwi.

Pomysł dobry do escapów. Nad wajchą tabliczka: "Wyżyj się".

Dalej nie widać???

Opublikowano

Sory bardzo tobie mają zdjąć 6% za ten tutorial i to mini-tutorial ja robię bardziej zaawansowane i zdejmowane mam tylko po 5% które i tak zaraz dodaje mi Jeron78 ...

Siema i nara

Opublikowano

@up tak ale wiesz ile ja takich poradniczków zrobiłem??? staram się a tu nawet 1/100 nic...

Opublikowano

Dziwne. Tak w ogóle to do czego ma to służyć?

Np: do ukrytego wejścia. Musisz kilka razy szybko pociagnąć za dźwignię żeby otworzyło się przejście.

Co do poradnika to dziwny mechanizm. To jakiś chyba bug, bo po wytłumaczeniu Gierconika nic nie rozumiem nadal :P

Opublikowano

Ehhhh spróbuje to jakoś wytłumaczyć. Otóż przez pół blok nie przechodzi energia gdy przesuniemy dźwignięto dalej jest półblok.(mechanizm jest w taki sposób zbudowany). Jeśli kilka razy szybko przesuniemy dźwignię (bugujemy cały system) i na pochodnie dostaje się wełna która działa jako Bud-schwitch (tak to sie chyba nazywa) i przewodzi prąd.

Opublikowano

Bez sensu. Przetestowałem ten "system" na moim koledze.

Jak się pewnie domyślicie poklikał parę razy potem postawił wajchę do góry odwrócił się i zaczął wpychać w dupsko...

Dla mnie wgl nie użyteczne.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...