Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak rozwalić Dariusem grając Shenem

Kunus999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem sobie przed chwilą rundkę, trafiłem na solo topie Dariusa. Niby dostawał taunta, zbijałem mu życie, ale ten jego pasyw niesamowicie mnie męczył.. Przy każdym powrocie musiałem kupować kilka potek, bo co z tego że z każdego starcia ja wychodziłem na 75% hp a Darek na 50%, jak kilka sekund po tym harassie moje życie spadało do 45%.. Flash, przyciągnięcie, 2 autoataki, gilotyna i boom, nie żyje.. Jakieś rady co do pozycjonowania się na "lejnie"*?

Opublikowano

Trudno na takie pytanie odpowiedzieć. Nie ma chyba odpowiedzi dzięki której shen w 100% wygra.

Przede wszystkim grajac shenem przeciwko dariusowi powinno się bronić jak najwięcej i czekać na gank junglera.

Jeżeli owego junglera nie ma to polecam szybkie ataki przy naszej wieży tak by o nie mógł nas atakować z wszystkich skili.

A kiedy bijemy się z nim 1v1 to trzeba zwracać uwagę ile ładunków krwotoku mamy jeżeli 4-5 to zwiewamy bo ulti i wirek zadają wtedy masakryczny DMG

Opublikowano

Biorąc pod uwagę to że shen to taki typowy tak i nie ma zbyt wyskiego dmg w porównaniu do dariusa,to się nie dziwie że shen pada na solo z nim.

Jednak nie grałem shenem więc się aż tak nie rozpisze.

Opublikowano

Ja przeciwko Dariusowi zawsze maxuje pierwszego shielda i próbuje jak najczęściej tauntować go przy turrecie, żeby trochę był obity i czekam na gank junglera/mida. Grając Shenem i w sumie nie tylko przeciwko Dariusowi najlepiej zbudować szybko hp wtedy nie będzie nas tak bolał jego harass.

Opublikowano

Taunt przy turrecie i rzucasz go sztyletem non-stop. Bez przerwy, kiedy tylko zejdzie Ci cd. Taki harass jest denerwujący dla przeciwnika. Dobrym itemkiem może być sunfire cape - daje hp, które kontruje true dmg i armor, który kontruje pozostałe ataki.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...