Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] zajebiste komendy

z4z0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo yo yo. Było, dawajcie linki. Ja tam nie widziałem. Krótko i zwięźle.

/e drop_moon 1 -- jak nazwa wskazuje, włączamy drop szkatułek blasku księżyca
/e change_itemattr_cycle 10 - zmiana bonusów co 10 minut, można wpisać chyba każdą wartość wyższą lub równą 10

żeby wyłączyć, zresetować to ustawiamy wartość 0. może komuś się przyda, elo

17:23

znalazłem jednak ...

http://www.mpcforum.pl/topic/102628-wszystkie-kody-na-kazdy-event/

Więc dla przypomnienia zostawiam link bo na zmianę bonusów tam nie było.

umarł

Opublikowano

/e no_read_delay 1/0

włączanie/wyłączanie czasu oczekiwania na następne książki

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Znalazłem w game takie coś i sprawdziłem:

/e hc_drop 1 - włącza drop Kamieni Glyph

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

/e change_itemattr_cycle 10 - zmiana bonusów co 10 minut, można wpisać chyba każdą wartość wyższą lub równą 10

Po wpisaniu tej komendy w moim przypadku nadal moge zmieniać bony co 1s

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Opublikowano

Po wpisaniu tej komendy w moim przypadku nadal moge zmieniać bony co 1s

Być może masz edytowane game i została wywalona ta funkcja oraz na sztywno została przypisana sekunda

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Sun - w temacie podałem link, tam są bardzo ciekawe funkcje i powiem Ci że może ktoś by się bardziej zainteresował i ogarnął jeszcze szansę na drop tych przedmiotów to byłbym w niebie. kojarzysz może /e lotto_drop ? coś w ten deseń. jest taki motyw, że dropią co jakiś czas i miałem możliwość sprawdzenia tego tylko na jednej postaci i wciąż dostawałem numerki PO KOLEI, czyli 1, 2, 3 itd. czy to jest tak zamierzone czy GŁUPI fart ?

umarł

Opublikowano

Znalazłem w game takie coś i sprawdziłem:

/e hc_drop 1 - włącza drop Kamieni Glyph

A mam pytanie czy jak włączy się tą komendą drop to np. jest tak że te Kamienie będą na 80 lvl leciały z piesków czy drop do lvl przystosowany?

Opublikowano

@up thx :) Szkoda tylko że szansy nie można ustawić. Czy też jest jakaś komenda?

v33 = GetDropPerKillPct(100, 1000, v114, (int)"lotto_drop");

a szansa na drop jest obliczana wg. wzoru w której nie rozumiem niestety jednej zmiennej:

int __cdecl GetDropPerKillPct(int a1, int a2, int a3, int a4)
v5 = a2 z GetDropPerSkillPct (czyli drugi argument)
result = 40000 * a3 / v5;

jak widać a3 to 3 argument z GetDropPerSkillPct czyli v114 a to jest:

v114 = v6 * CHARACTER_MANAGER__GetMobItemRate(a3, v8, (int)singleton_CHARACTER_MANAGER___ms_singleton, a3) / 100;

Podstawiając do wzoru wychodzi nam 40 * jakaś zmienna. Niestety dopiero od dziś oglądam sobie pseudo source game i nie do końca rozumiem o co chodzi, pozostało czekać aż ktoś znający się na tym dorzuci coś od siebie.

edit. jeśli chodzi o kamienie glyph to a2 wydaje mi się że = 800 : 2000

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Sun - w temacie podałem link, tam są bardzo ciekawe funkcje i powiem Ci że może ktoś by się bardziej zainteresował i ogarnął jeszcze szansę na drop tych przedmiotów to byłbym w niebie. kojarzysz może /e lotto_drop ? coś w ten deseń. jest taki motyw, że dropią co jakiś czas i miałem możliwość sprawdzenia tego tylko na jednej postaci i wciąż dostawałem numerki PO KOLEI, czyli 1, 2, 3 itd. czy to jest tak zamierzone czy GŁUPI fart ?

wpisz

/e lotto_drop 300

- 300 jest szansą na drop

Opublikowano

@z4z0l

to nie był fart :) księgi szczęścia to event, ich numerki są nadawane po kolei i zapisują się do player.lotto_list

można to wykorzystać do eventów typu losowanie co kilka dni szczęśliwych numerków czy coś w tym stylu

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

wpisz

/e lotto_drop 300

- 300 jest szansą na drop

Na czym polega ten event?

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Opublikowano

@z4z0l

to nie był fart księgi szczęścia to event, ich numerki są nadawane po kolei i zapisują się do player.lotto_list

można to wykorzystać do eventów typu losowanie co kilka dni szczęśliwych numerków czy coś w tym stylu

faktycznie, jest coś takiego. czyli dzięki temu będę musiał spędzić chwilkę czasu i napisać coś pod stronkę ale właśnie takie losowanie, obmyślić plan i w ogóle. dzięki śliczne.

v33 = GetDropPerKillPct(100, 1000, v114, (int)"lotto_drop");

a szansa na drop jest obliczana wg. wzoru w której nie rozumiem niestety jednej zmiennej:

int __cdecl GetDropPerKillPct(int a1, int a2, int a3, int a4)
v5 = a2 z GetDropPerSkillPct (czyli drugi argument)

jak widać a3 to 3 argument z GetDropPerSkillPct czyli v114 a to jest:

v114 = v6 * CHARACTER_MANAGER__GetMobItemRate(a3, v8, (int)singleton_CHARACTER_MANAGER___ms_singleton, a3) / 100;

Podstawiając do wzoru wychodzi nam 40 * jakaś zmienna. Niestety dopiero od dziś oglądam sobie pseudo source game i nie do końca rozumiem o co chodzi, pozostało czekać aż ktoś znający się na tym dorzuci coś od siebie.

edit. jeśli chodzi o kamienie glyph to a2 wydaje mi się że = 800 : 2000

również dzięki za odpowiedź, w jakimś tam temacie zrobionym z 'przetłumaczonymi (hahahahaha)' komendami jest pseudo source do właśnie tych eventów, można kiedyś coś kombinować ;)

umarł

Opublikowano

jakby ktoś tam ogarniał asma czy cuś, to można dopisać ścieżkę do /germany/drop_event.txt żeby pobierało drop z eventu :]

Opublikowano

@Lethia.pl, panie ale co z tego jak juz zdekompilowane game ,,pseudocode" nie mozna spakowac mozna jedynie difference dodac ale co z tego jak nie bedzie poprawnie dzialac przez difference bo ta czesc w ktorym sa urozmaicone komendy jest bardziej skomplikowana.

ASM dalby tylko odczyt, ale do pierwotnego stanu po dekompilacji z kodu maszynowego nie przywrocisz go do stanu pierwotnego (tj. C++/C) jest to niemozliwe to tak jakbys probowal rozpakowac exe do czystego kodu z kodu maszynowego. A game to plik ELF(Executable and Linkable Format File), jest to plik ktory mozna otworzyc na kazdym systemie operacyjnym, a jego kod maszynowy to ok. 50 mb wiec mysle ze po rozpakowaniu bedzie to masa linijek...

Opublikowano

Jakby ktoś tam ogarniał asma czy cuś to można by zdjąć limi poziomów. :)

@Top. Dzięki za komendy. :P

@DN. [joke] WoW.. Nie wiedziałem. o.O [/joke]

Max yang może być raczej: 2 147 483 647, a nie 2,050kkk. :)

Opublikowano

Terenzo, nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Zmiana na ta chwile ,,limitu" poziomu jest nie mozliwia, poniewaz blokuje to bit ktorego maksymalna wartoscia w kodzie jest 255, tak samo jak z yangami bodajze 2.050.000.000,00(2kkk 50kk) jak sie nie myle, zmiana tego bitu z poziomem zapewne by powodowala skutki uboczne w rozleglosci braku wlaczenia serwera lub jakas rzecz by blokowala.

Zapewne takze by wiekszy poziom blokowala by biniarka ktora odpowiada za odczyt, a jego kodu zwrotnego nie mozna wyciagnac i nie mozna nawet a ani b wyciagnac z niej.

Takze co Ci da tutaj Asembler skoro nie powrocisz do kodu czysto maszynowego?

Pseudocode to nie jest czysty kod skryptu ( c++ / c ) tylko jak nazwa mowi pseudo, nie zostalo tam wszystko poprwanie ,,zdekompilowane" jak mozna to tak nazwac...

@Sunushi jak sie nie myle

GetMobItemRate - szansa na drop itemow z mobow (ogolnie) / 100 = xxxx

W rezultacie daje nam to 40000 * (szansa na drop itemow z mobow / 100 ) / v5

A zas v5 to int a2

Opublikowano

max wartość dla yang to 2,147,483,647. :) Jak to już ci wyżej powiedzieli nie ma absolutnie żadnej możliwości posiadając samo game, powrócić do stanu przed kompilacją, do sourca.

sygnatura2.png

Opublikowano

max wartość dla yang to 2,147,483,647. :) Jak to już ci wyżej powiedzieli nie ma absolutnie żadnej możliwości posiadając samo game, powrócić do stanu przed kompilacją, do sourca.

To jest wartość maksymalna podpięta.

@up

nie wiem czy fake :s

Wystarczy podpiąć większą liczbę i będzie działało.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

To jest wartość maksymalna podpięta.

Wystarczy podpiąć większą liczbę i będzie działało.

Niech wstawi filmik z pelnym obrazem a nie takie jezdzenie heh w sumie podrobić takie coś przecież i tak nie jest trudno

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...