Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MCMI - Minecraft Mod Installer

FcMcVia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MCMI - Minecraft Mod Installer

Program służący do szybkiego instalowania modów do Minecraft'a. Dzięki niemu możemy w prosty i wygodny sposób zainstalować dowolny mod. Za jednym kliknięciem program w pełni automatycznie zainstaluje za nas mod, bez obawy o późniejsze komplikacje.

Przy pomocy MCMI możemy również prosto odinstalować zainstalowany mod, co w przypadku ręcznych instalacji stanowiło dość duży problem.

mi1o.jpg

No ale skąd program wie jak zainstalować dany mod i skąd taki mod wziąć?

Otóż nie możemy ściągnąć dowolnego moda ( spakowanego pewnie w .zip ). Program wymaga specjalnego pliku w którym będą wszystkie pliki wymagane do zainstalowania moda oraz odpowiednio opisane jak program ma je zainstalować.

Ale skąd takie pliki wziąć?

MCMI posiada narzędzie pozwalające wygenerować taki plik. Podajemy informacje o modzie ( nazwa, autor etc. ) oraz pliki wymagane do instalacji.

mi2.jpg

Jednak nie są to główne zalety aplikacji.

MCMI posiada Bazę Modów znajdującą się w internecie. Każdy użytkownik MCMI z niej korzysta. Znajduje się w niej lista modów wygenerowanych przez program.

Za pośrednictwem programu możemy zobaczyć tą listę i jednym kliknięciem pobrać mod na nasz komputer, który będzie już gotowy do zainstalowania poprzez MCMI!

Ale skąd mody w tej bazie?

Bazę Modów uzupełniają użytkownicy programu. Po wygenerowaniu pliku z modem, można go bez problemu opublikować w Bazie Modów aby był dostępny dla innych. Jeśli się rozmyślimy, możemy go równie łatwo usunąć z tej bazy.

mi3.jpg

Ze względów bezpieczeństwa, aby móc dodawać i publikować mody, należy posiadać konto MCMI. Po opublikowanie, mod wymaga jeszcze akceptacji przez administratora MCMI, co zabezpiecza przed spamem w Bazie Modów.

mi4m.jpg

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...