Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź/Start] Tsuchi Iwa - [RPG] [Survi] [PVP] [Dedyk] | Stwórz razem z nami swój wymarzony serwer. |

SmileCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słów prostych kilka....

Tsuchi Iwa [Nazwa prawdopodobnie ulegnie zmianie] jest poważną koncepcją stworzenia rewolucyjnego serwera przeznaczonego dla poważnych gracz z pasją, wolnego od irytujących graczy czy też osób którym zależy tylko na psuciu rozgrywki innym. Główną ideą jest prowadzenie serwera PVP, RPG z dodatkiem Systemu gildii, odrobiną questów oraz system rozwoju

miasto umożliwiającemu budowę obiektów zależnie od poziomu rozwoju naszej gildii. Każdy z tych obiektów będzie generował określone bonusy dla naszej gildii. Gracz stanie przed wyborem jednej z dwóch stron konfliktu, każda strona będzie dysponować unikatowymi bonusami, posiadać różną rodne questy oraz dysponować unikatową stolicą. Dodatkową na mapie będą występować obiekty neutralne mogące zostać przejęte przez gildie.

Kilka przydatnych informacji:

- Serwer prawdopodobnie będzie w stanie pomieścić ok 60-100 graczy w zależności od tego którego momentu zaczną się lagi ;)

- W tym temacie można umieszczać swoje uwagi oraz pomysły,

- Poniżej będzie można znaleźć listę rzeczy na których obecnie się głównie skupiamy oraz co już zostało zrobione a co jest do zrobienia .

- Swoją odpowiedz w tym temacie należy poprzedzić klauzurą:

- Strona serwera w budowie.

[WL] - Prośba o dodanie do wl.

[Pomysł] - Pomysł odnośnie prowadzenia serwera, konfiguracji itp.

[Pytanie] - Nie trzeba chyba tłumaczyć.

[uwaga!] - Coś nie działa, problem z czymś.

Wszelkie wypowiedzi nie stosujące się do tej reguły nie będą czytane a tym bardziej autor nie otrzyma odpowiedzi.

Proszę również o nie zaśmiecanie tematu niepotrzebnymi postami!.

Powyższe informację mogę ulec modyfikacjom jak i również list rzeczy do zrobienia.

Lista Rzeczy do dyskusji!

- Wybrać serwer głosowy między ventrilo a teamspeak

****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Podanie na WL:

Nick:

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie:

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego:(TAK/NIE)

Zaliczasz się do osób kreatywnych : (TAK/NIE)

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?:

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?:

Dołączenie do Ekipy: Pierwszym i najważniejszym krokiem było doczytanie do tego momentu :) , właśnie wykonałeś większość roboty teraz wystarczy że sprawisz że zainteresujemy się tobą . Pamiętaj o tym żeby nikomu nie z Team'u nie zawracać głowy twoją kandydaturą bo to my odezwiemy się do ciebie ;)

Dodam iż każdy będący w ekipę może liczyć na małe korzyści ;P

//Edit: Wprowadziłem drobne zmiany, mianowicie serwer testowy trafił do oddzielnego tematu. Obecnie można dalej składać podania do wl, którą są jednocześnie podaniem na Admina !. Zastrzegam iż odpowiem tylko na niektóre .

Link do serwera testowego : http://www.mpcforum.pl/topic/674619-smilecraft-dedyk-247-23-sloty-100-survi-no-premium-no-wl-no-lwc-full-pvp-serwer-dla-prawdziwych-twardzieli/

Opublikowano

[WL]

Podanie na WL:

Nick: gryfon1997

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie: Pomysł!! Od dawna szukałem dobrego serwera z dobrze zorganizowanym systemem gildii, a wszystkie które znajdywałem były już dość stare - a ja nie lubię się dostosowywać do panujących na serwerze warunków, ja lubię tworzyć te warunki od zera!

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego: Tak

Zaliczasz się do osób kreatywnych : Tak

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?: Ponieważ jestem doświadczonym graczem minecrafta [mam premium od wersji beta 1.2, a wcześniej grałem na piracie], uwielbiam serwery typu Role - Play, mam spore doświadczenie w prowadzeniu serwera - więc zawsze służę pomocą :], postaram się przyciągnąć wraz z sobą na serwer jak najwięcej graczy, serwer dopiero powstaje a ja lubuję się w tworzeniu różnego rodzaju społeczności graczy [dlatego kocham gildie :)]

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?: Przyjął bym to z honorem - pogratulował bym mu pokonania mnie, ale nie porzucił bym myśli o zostaniu TOP Graczem i czekał bym na stosowną okazję aby pokonać rywala i zdobyć zaszczytny tytuł!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S

- Wybrać serwer głosowy między ventrilo a teamspeak
-Wolałbym serwer TeamSpeak

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S 2

[Pytanie]

Jak liczna jest admnistracja serwera?

sygnagryfon.png
Opublikowano

Podanie na WL:

Nick: Paula123x

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie: Charakter zapowiadanego serwera, stopnie rozwoju postaci, gildie.

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego: Tak

Zaliczasz się do osób kreatywnych : Tak

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?: Dziwne pytanie, chciałbym zagrać, ponieważ doceniam serwery nad którymi ludzie pracują. Nie wrzucają bukkita kilka nie spolszczonych pluginów i toć cała filozofia. Wasz serwer jak na dzień dzisiejszy zapowiada się bardzo dobrze, zapowiedź elegancko napisana, nazwa serwera (jeśli ta zostanie) bardzo "chwytna".

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?: Trudno się mówi, nie trzeba być wcale TOP graczem a żeby być dobrym

;)

Opublikowano

Podanie na WL:

Nick:jakub20012002

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie:Od dawna szukałem serwera na którym buduje się od zera

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego:TAK

Zaliczasz się do osób kreatywnych :TAK

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?:mam doświadczenie gram minecrafta od clasic a premim od Beta 1.1 Miałem serwer które się trzymały ponad 1.5 lat i mam doświadczenie z serwerem

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?:Odbiorę to z honorem i będę się starał o następna szanse

18500f7e9f2111a847c4ed20ee261d81.jpg
Opublikowano

Podanie WL:

nick: wojres

zaciekawił mnie projekt lubię serwery które zaczynają się od zera

jestem osobą kreatywną

gram w minecrafta od bety 1.1 w sumie gram 3 lata.

na serwerach gram od 2 lat miałem serwery które utrzymywałem 2 lata

gdyby jakiś noob odebrał mi szanse na Top Gracza bym się starał o następną szanse.

Prosze o Dodanie .

Opublikowano

@gryfon1997

Obecnie nasz skład wynosi 3 osoby + osoba utrzymująca serwer więc łącznie 4. na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie podać nicków jakich będą używać . Ogólnie chcemy posiadać pokaźny skład w szeregach administracji. Część osób wypowiadająca się w tym temacie dostanie propozycję dołączenia do ekipy.

Opublikowano

[Pomysł] Proponuję dodanie pluginu na lokalny chat - gdy coś napiszemy na chacie wiadomość będzie widoczna jaedynie na określonej odloegłości dookoła gracza, aby napisać na lokalnym chacie trzeba by [zależnie od pluginu] napisać przed tekstem ! lub /g

-taki tam pomysł :]

sygnagryfon.png
Opublikowano

Ten pomysł już dawną został rozważony. Zostanie to wprowadzone jak i również prywatny kanał głosowy zabezpieczony hasłem dla każdej frakcji.

Opublikowano

[WL]

Podanie na WL:

Nick:Lordomus

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie: Wszystko . Ciekawy pomysł budowania serwera z GRACZAMI a nie tylko "Ja jestem adminem będzie po mojemu!".

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego:TAK

Zaliczasz się do osób kreatywnych : TAK

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?: Lubie serwery tego typu, Mam doświadczenie z minecraftem (gram od alpha 1.2.6), Pracowity i waleczny człowiek ze mnie .

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?: Zaśpiewałbym "Nic sie nie stało" i grałbym dalej :P

VENTRILLO VS TEAMSPEAK : Teamspeak :D

Kocham mpcforum.pl!!!

WARNING / AHTUNG / UWAGA
Socket is now currently unavaible
to enable it please restart your internet connection
OR .....
Daj plusika albo kup piwo 

Opublikowano

[WL]

Podanie na WL:

Nick:TeamSpeakUser

Co cię zaciekawiło w naszym projekcie:Walka 2 gildi a nie setek jedno osobowych + jeden szef/dwóch - pisało 'dwóch konfliktów' + budowa od zera :> .

Czy jesteś w stanie wnieść coś innowacyjnego:(TAK/NIE) Tak

Zaliczasz się do osób kreatywnych : (TAK/NIE) Tak/Nie - 50/50

Czemu akurat ciebie mamy wybrać ?: Bardzo lubie serwery PvP , nie uzywam na nich bugów nawet jak wiem jak działaja (używam na FB D:) . I myśle że będzie fajna zabawa i epickie bitwy chinczyków *.* .

Co byś zrobił gdybyś jakiś "noob" odebrał ci szansę na stanie się TOP Graczem?: Wystawił bym nagrode za jego śmierć :O

A co do Ts i VT :

Jestem za Ts3 ale przydał by się też VT bo dużooo ludzi z Minecraft ma VT .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...