Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Anomalia pogodowe w Polsce - Lipiec 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym podyskutować z wami na temat tego co się dzieje ostatnio z pogodą w Polsce,

burze, trąby powietrzne, wichury, ulewy i powodzie.

W zeszłym roku lato było dość zimne, nie było Słońca. Zaś zima z wielkimi mrozami, śniegu też niewiele było.

Teraz lato jest z nawałnicami i innymi anomaliami ;)

Może widzieliście już ten film, ale pokażę jeszcze raz skutki burzy z 3.07.2012 r.

Dzisiaj we wiadomościach, słyszałem o trąbie powietrznej, która zniszczyła podobno 200 hektarów lasu.

Kataklizm dotknął m.in. powiat Świecki w Kujawsko Pomorskim.

Czy waszym zdaniem przepowiednia o końcu świata 2012 r. może być prawdziwa?

Dodam że w USA panują największe upały, plony schną.

Opublikowano

i co? może jeszcze burze słoneczne do tego ? : DDD

do grudnia niedaleko, ale ja jestem "katolem" i nie wierze w takie rzeczy, tak jest stworzony świat nikt nic na to nie poradzi ;]

Opublikowano

niech ktoś jeszcze powie że burze i duże opady deszczu są anomalią w naszym kraju w okresie wakacji to pęknę ze śmiechu i okrzyknę go durniem i nieukiem

anomalią dla naszego położenia są piękne i bezdeszczowe dni , bo to przecież normalne że w czasie lipca-sierpnia są największe opady deszczów, a co za tym idzie i największe wahania temperatur. przez to wszystko takie zróżnicowanie anomalii pogodowych ( lokalne małe wichury, tornada , trąby powietrzne ) w tym okresie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

niech ktoś jeszcze powie że burze i duże opady deszczu są anomalią w naszym kraju w okresie wakacji to pęknę ze śmiechu i okrzyknę go durniem i nieukiem

This.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Trąb powietrzych w Polsce nie było rok temu, 2 lata temu. Także na razie anomalią jest trąba.

I btw. zniszczyła 300 + ha.

Opublikowano

To żeś dowalił z tym USA i końcem świata.. Pożary lasów są w USA i Australii bardzo częste po długim słońcu i suszy. Pogoda w Polsce ? Nie rozumiem, jak można wyczekiwać u nas długich upałów - na wakacje się w Polsce nie zostaje, zwłaszcza, że teraz uciec za granicę jest bardzo prosto i tanio (w dodatku jak sobie tam zarobisz 15 tysięcy PLN w 1 miesiąc, to wrócisz na plusie).

btw. jak już zszedłem na temat letniej pracy: wytłumaczcie mi, jak można znając angielski, roznosić ulotki za max 1000 zł ? A! Jeszcze marnuje się 2x więcej czasu ;p

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Anomalie? Od zawsze tak było, że jak się ma wolne, to przejebane, bo pogoda chujowa.

lolol

Opublikowano

ziemia się zmienia i zmieniać będzie parę mln lat temu mieliśmy tutaj afryke za parę mln lat możemy mieć równie dobrze pustynie , lecz tego nikt z nas nie zobaczy ale do czego zmierzam , nie ma co dyskutować zmiany będą a my nić nie zrobimy te całe propagandy co robią ... przecież to w co czlowiek ingeruje np " dziura ozonowa " to parę setnych % , a media roztrząsają jakbyśmy mieli wymrzeć za 10 lat ....

się rozpisałem jak te media ... :D

kurwa a najbardziej to mnie wkurwia to CSA sosnowiec z rutkowskim i smoleńsk ....

NJxbd4x.png

Opublikowano

u mnie nie było tego typu zjawisk, no dobra trochę burza "po błyskała" , ale na szczęście niebyło silnych wiatrów jak i trąb powietrznych.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jakie tam anomalie... Ja mogę powiedzieć o anomalii... Od kiedy żyję u mnie w mieście (Hel) piorun uderzył 2-3 razy na sezon... Powodem jest to, że morze i zatoka wszystko ściąga... Ostatnimi razy piorun walną 3-4 razy w mieście... Okna mi się trzęsły... A jeżeli chodzi o trąby powietrzne... trochę dziwne to jest, ale to norma kiedy dwie masy powietrza się spotykają...

rok temu też miał być koniec świata... I co piszemy to z nieba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...