Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gamebooster Vs 3d Analyze

GameBooster vs 3D Analyze  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. GameBooster vs 3D Analyze

• GameBooster
      4
    • 3D Analyze
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zapytać się który program jest lepszy.Ja używam Game Boostera no i mi spoko Resident Evil 4 działa , za to Resident Evil 5 na najniższej rozdzialce z dużymi scinięciami.(karta 64 mb Mobile Chipset Family czy tam Intel Tcoś).No i nie wiem może czy w 3D Analyze gry lepiej działają??

Jakby ktoś nie wiedział co to za program to pisze: Game Booster:

To jest ukryta treść, proszę

3D Analyze

Dzięki tej aplikacji zagramy w gry które wymagają zbyt wielu technologii od naszej karty graficznej, inaczej mówiąc, program jak by oszukuje aplikacje, dzięki czemu np. na Geeforce 2 MX zagramy w grę wymagającą technologii Pixel shader2. Jest to bardzo przydatna aplikacja, skierowana dla posiadaczy starszych kart, chcących zagrać w nowsze gry.
Opublikowano

Z tego co wyłowiłem w sieci o 3D Analyze i z autopsji wiem o GameBooster, to są to zupełnie różne aplikacje. 3D Analyze ma za zadanie software'owo symulować technologie graficzne, których komputer sprzętowo nie obsługuje (pomaga "wstać" nowszym grom na starszych komputerach) a GameBooster to malutka aplikacja wyłączająca zbędne usługi w systemie (zwiększa zasoby dla gry). Także nie wiem na jakim polu to porównywać.

Można się natomiast pokusić o porównanie różnych zwalniaczy RAMu i GameBoostera. Sprawa może wyglądać różnie na sprzęcie różnej konfiguracji, ale u mnie (1 GB RAM) nieco lepsze efekty daje wysadzenie z siodła kilku niepotrzebnych usług i aplikacji, niż czyszczenie RAMu bez ingerencji w liczbę uruchomionych procesów (próbowałem z FreeRAM BySoft'u i Clean RAM marki No Name). Dodatkowo GameBooster posiada opcje defragmentacji plików gry. Ponieważ dotyczy to tylko katalogu z grą dobrze jest też zrobić kompleksową defragmentację, szczególnie jeśli mamy plik wymiany stałej wielkości (fajne rozwiązanie przy małej ilości pamięci - wielkość pliku do 150% wielkości RAMu).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...