Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odblokowywanie rdzeni na Phenomie II 960T

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóz chcialem oblokowac sobie 2 dodatkowe rdzenie na mojim procesorze 960T z tego co slyszalem jest to mozliwe a wiec odrazu po zamontowaniu procesora chcialem odblokowac te 2 rdzenie i po zmienieniu core unlock z disabled na enabled zaisalem ustawienia biosu i komputer sie uruchomił od nowa wszystko wygladalo dobrze tuz po starcie zamiast pisac AMD Phenom II 960T pisalo AMD six core 1xxx (zamiast xxx pisalo jakies cyfry to chyba jakis model procesora) no wiec sie cieszylem ze juz mam 6-cio rdzeniowca a tu przy ładowaniu sie mojego windowsa 7 te okienka nie zdazyly zaswiecic do konca i sie zacinaly trzeba bylo robic reset a wiec znowu zablokowalem 2 rdzenie i bylo dobrze a wiec tu moje pytanie czy to winy płyty głównej (GIGABYTE M68M-S2P) czy moze wadliwych rdzeni w procesorze?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pewnie zablokowali te rdzenie w fabryce bo były niestabilne :x

Jaki zasilacz? Ruszałeś coś z napięciami?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Niestety, tutaj lest to loteria - albo odblokujesz rdzenie i bedzie chodzilo dobrze albo odblokujesz rdzenie i system bedzie niestabilny. Musisz probowac overclock albo underclock, zmiana napiec itp. moze beda chcialy pracowac.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Zablokowane sa fabrycznie to chyba wiadomo a to czy uszkodzone to roznie one byly zablkowane bo byly nie stabilne podczas testow z tego co czytalem.

Zasilacz WhitEnergy 500w teraz ci dokladnie nie powiem bo jestem na lapku u dziadków.

Napiecia nie ruszane jak pisalem pierwsze co to chcialem odblokowac rdzenie.

Mozliwe ze wina płyty głownej i na niej poprostu te rdzenie nie stabilnie dzialaja i dlatego nie działaja pytam sie tu bo moze ktos wie czy na tej pycie sie da odblokowac czy tez jak pisalem przed chwilka jest nie stabilnie i nie da sie kompa wlaczyc.

@UP:

Jak bede mial nową płyte głowna to sprobuje na niej odblokowac moze to wina płyty w kazdym razie na tej co bede mial czyli gigabyte-ga-990xa-ud3 da sie odblokowac i nie ma zadnych problemów no jezeli bedą to tak jak napisales pobawie sie napieciami i moze ruszy narazie na tym mojim gównianym zasilaczu nie probóje.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Narazie jak nie bedzie kombinowal z unlockiem to niech dziala na tym, potem jak bedzie chcial odblokowac rdzenie to przydalo by sie wymienic.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

To ze musze wymienic zasilacz to ja wiem mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie chieftec 550w dokładny model nie pamietam ale słyszałem o nim dobre opinie.

Na w.w zasilaczu będe podkrecał 960T do 4,0Ghz minimum ale nie z box-owym chłodzeniu wymienie na silentiumpc spartan he923 bedzie dobry pod ten procek bo jak narazie moje chłodzenie to suszarka.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...