Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nieco o dziale muzyka...

Baksiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1342347830-U215643.png

Muzyka jest jedyną zmysłową przyjemnością pozbawioną znamion grzechu.

1342347908-U215643.png

W głównym forum „Muzyki” użytkownicy rozmawiają na temat ulubionych gatunków muzycznych, piosenek, autorów lub albumów. Każdy użytkownik ma prawo do założenia własnego tematu, jak i odpowiedzenia na cudzy. Tematy mają charakter dyskusji, a panuje w nich całkowity zakaz obrażania innych. Autorzy wszystkich postów niewnoszących nic do tematu zostają ostrzeżeni, a w skrajnych wypadkach zablokowani lub zawieszeni. Ponadto w dziale panuje całkowity zakaz umieszczania linków do pobrania nielegalnej muzyki. W tematach z dyskusją należy podać:

• W wypadku konwersacji o autorze – kilka faktów z jego życia, ciekawostki, dlaczego według Ciebie jest wyjątkowy.
  • W wypadku konwersacji o piosence – umieścić piosenkę w temacie (link powinien pochodzić ze stron takich jak YouTube, a umieszczamy go za pomocą tagów [media]), napisać o niej kilka słów, jeśli piosenka ma dobre przesłanie, można umieścić również tekst.
  • W wypadku konwersacji o płycie – spis wszystkich kawałków z płyty, okładka, linki do największych hitów.
  • W wypadku konwersacji o gatunku – kilka słów o nim, przedstawicieli, historię, ciekawostki.

1342347889-U215643.png

Gdy jesteś zdołowany, dobrze jest usłyszeć od kogoś innego, że również cierpi [...], gdy ja jestem zdołowany, słucham naszej własnej muzyki. To mnie przywraca do życia.

(Jonathan Davis)

Wielu użytkowników MPCforum na pewno próbowało nagrywać swoje własne kawałki oraz covery. Z pewnością nie brakuje także osób tworzących własne bity oraz miksujących muzykę. Wszystkie swoje dzieła możecie umieszczać w subforum „Galerie”, gdzie pozostali userzy mogą je oceniać oraz dawać cenne wskazówki.

1342347856-U215643.png

Nauka jest zbiorem wypróbowanych przepisów.

(Paul Ambroise Valery)

Zaczynając od chwytów gitarowych, kończąc na skomplikowanych programach do tworzenia bitów. Wszystko, o czym warto wiedzieć, będąc początkującym muzykiem. Have fun!

Mam nadzieję, że zrozumieliście po części o co mi chodzi. Nie chcemy, aby ten dział stał się źródłem spamu, a żeby panowały w nim wysokopoziomowe dyskusje. Mam nadzieję, że podołamy tego zadaniu i wspólnie stworzymy potęgę!

:)

poniewieramy się czlowieku                      

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...