Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ema !

Z racji tego, że dział HOMM3 powstał z czego się cieszę, postanowiłem stworzyć temat o jednej z najlepszych modfyfikacji do HOMM3 czyli.

wog-cover-tn.jpg

Poza nowymi jednostkami oraz kampaniami, doszła opcja używania skryptów według naszego uznania, co sprawia że zabawy jest więcej i szczerze ? Nawet fajna modyfikacja. ;)

Niestety, modyfikacja cierpi na syndrom braku stabilności. Co powoduje że wielu się zniechęci do gry, bo pisana była bez kodu źródłowego HOMM3. ;)

Opublikowano

To można nazwać nieoficjalnym dodatkiem niestworzonym przez 3DO, a nie modyfikacją. Może jak zrobiłeś ten temat to dodaj chociaż link do ściągnięcia, bo ten dodatek jest całkowicie darmowy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

a to wystarczy wypakować w głównym folderze z HOMM3 czy to jakiś plików ,bo mi jakoś nie działa ...

nalewka.jpg

<-------kolędy

Opublikowano

Z tego co słyszałem, albo czytałem ;), trzeba mieć Heroesa III ze wszystkimi dodatkami, czyli Armageddon's Blade i The Shadow of Death.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

WAŻNE: WoG może być zainstalowany tylko na następujących wersjach gry HoMM3:

- Heroes III The Shadow of Death

- Heroes III Complete

- Heroes Platinium Edition

żródło, strona internetowa WOG

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Potwierdzam co do Heroes III The Shadow of Death bo na tym mi działa

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ja mam Heroes III Complete i już ściągam zobaczymy czy podziała :D

Już dosyć łez, rozwiał je wiatr i rozmył deszcz.

Zamroził mróz... Nie wrócę już nie czekaj więc.

Już dość czekania, na ten lepszy dzień.

Odchodzę, przepraszam, wybaczcie znikam jak cień...

Opublikowano

Osobiście mam całą kolekcje z Empika. Więc polecam wszystkim grę. Co do moda, przetestuje to wypowiem się jutro/dziś :D

Opublikowano

Warto nadmienić, że WoG zmienia diametralnie naszą rozgrywkę w świecie zamków i bohaterów. Jak już było wspomniane, dostajemy nowe jednostki. Dostajemy własnego dowódcę, który także zdobywa poziomy. Mało tego, nasz dowódca może nosić specjalne artefakty. Pojawiają się nowe skrzynki, dzięki którym np. zyskujemy dostęp do kopalni na drugim końcu mapy (zatykamy flagę bez pojawiania się w niej), artefakty. Spotykamy także nowe obiekty - Grzyby określonej magii, które uczą nas eksperta danej magii (np. Grzyb Magii Wody nauczy nas Ekspert Magii Wody itd.). Przy "wogifikacji" mapy pojawiają się dodatkowe opcje - nasz bohater może zyskać dodatkowe jednostki (o 4% więcej dziennie), dalej się poruszać, może panować wieczna ciemność (czyli nie ma odkrywania lądów). Ten dodatek po prostu musicie zobaczyć, bo nie sposób opisać wszystkiego.

57199140501148694665.png

• 1 miesiąc temu...