Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] AP Carry

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 6300 IP

Zależy mi na: DMG, Harasie, Mobilności, Ulti AOE dobre do TF - Niekonieczne jest akurat ten wariant, ale nie chce by była jak np. LeBlanc, że zjada tylko jedną osobe i potem cooldowny, Świetnym killerze, Dużo funu - Mam Ryze, Branda, Kassadina, LeBlanc

Preferuję: AP Carry - Mid

Opublikowano

Za 6300 polecam Ahri.

ZALETY:

- mobilność

- niskie Colldown'y

- CC

- sustain

- dobra 1v1

- uniki ,escape z R

WADY:

- niski movement speed

- jedno CC w TF może nas zabić

- niska ilość HP na start, przez co potrzebne będą nam dorans-ring.png X2 oraz w późniejszym czasie rylais-crystal-scepter.png

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Może lux?

+Klatka

+Daleki zasięg umiejętności

+dobre cc

+ulti ma krótkie cd

+Dobre dmg

+potrafi nakładac tracze absorbującą obrażenia

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jak do fun'a to bierz Viktora :) trudny do skontrowania, AoE Stun, AoE ulti, fajny laser, tarczka z Q i dobry rdzeń którego można ulepszyć. Polecam go :)

wobqx.jpg
Opublikowano

A jakiego AP Carry do zdominowania late game ? Proszę o propozycje i plusy oraz minusy danej postaci tak abym mógł wybrać to co mi najbardziej pasuje.

Opublikowano

Ap? hmm

Mi niezle idzie na poczatku jak i pozniej Swainem. Jest zajebisty, Leczenie, Klatka, obrazenia w czasie, ulti co chwilka, dobry passyw do farmy.

Opublikowano

Fizz?

-Jego przelicznik AP na skille jest bardzo duży przy ulti

-Nieprawdopodobny DMG

-Skill, który unika enemy-skilli

-CC, które, gdy jest rzucone dobrze wyrzuca w powietrze enemy team

Myślę, że zabawa z tym championem też Cię nie ominie.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Swain ? Stun + trwałe E co zabija + slow z Q + słabo AoE ult ale jaki op ! xD

Opublikowano

Kup sobie kennena.

Możesz sobie nim iść na ap albo ad carry, harras co parę sekund z Q bez przerwy, gdyż nie mamy limitu many. Obszarowe skille, ma stuna, bardzo mobilny. Sądzę, że dość łatwo się nim zabija.

Opublikowano

Kup sobie kennena.

Możesz sobie nim iść na ap albo ad carry, harras co parę sekund z Q bez przerwy, gdyż nie mamy limitu many. Obszarowe skille, ma stuna, bardzo mobilny. Sądzę, że dość łatwo się nim zabija.

Nie polecam pod ad bo to gówno, co z tego, ze ma stuny jak w late praktycznie nic nie robi? Łatwy focus na niego, małe ranged attack.

w83od2.jpg

Opublikowano

A co sądźcie o Cassio w late ?

e co 0.5 sec, ulti ktore potrafi wygrac tf, caly czas trutka.

na linii dobra farma q+w, niezly harras.

Bardzo trudna do ogarniecia. Polecam Cassio i Orianne ;], powodzenia

Opublikowano

lol. nikt tutaj nie wymienil morgany nie wiadomo czemu >.>. swietny stun(trzeba tylko trafic), przydatna w tf(ult), tarcza, plama(super farming cs, dobra jest tez na wiedzmy) =p.

z tych 4 postaci co wymieniles to kazda z nich jest dobra. Wg mnie fizz tutaj jest najlepszym wyborem, zwlaszcza na jego cdr ryby

Opublikowano

@UP Morgana no jest taka według mnie średnia - żeby dobrze wykorzystać ulti potrzebuje, żeby ktoś miał z teamu dobre CC (Najlepiej stun) tak aby zatrzymać przeciwników. Zapomniałem napisać, że ją mam ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...