Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy champ za 3150 do kierowania meczem

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Pantheon vs. Akali vs. Gangplank vs. Urgot vs. Shaco vs. Mordekasier vs. Xin vs. Swain (Wiem ,że ejst za 4800) vs. Inne polecane przez was postacie za 3150.

Zależy mi na: Szybkim zabijaniu. Champ ,który może pokonać nawet lekko nafeedowanego przeciwnkia.

Dodatkowe informacje: Ostatnio w lola zaczeli grać moi koledzy i no jak to mają nowi gracze troche słabo im jak na razie idzie. Czasem też trochę feeduja xD .

Dlatego zależy mi na postaci która może kierować meczem. Takiej która ma dobre early a przy odrobinie feeda może łatwo doprowadzić drużyne do wygrania team fightów lub całego meczu. Na pewno odpadają supporty i chyba tanki :)

Opublikowano

Do walki wręcz ;P

Shaco nie kupuj jak nie zamierzasz junglować ,na linii jest on przeciętny.

Urgot dość trudny jest.

Ja bym się skupił na Pantheonie i Xinie.

Panth

+ulti może mocno namieszać w tf

+dość wysokie dmg

+stun

+tarcza blokuje niektóre wrogie skille

Xin

+świetny kser

+pasyw (leczy co 3 uderzenie,długo trzyma się na linii)

+niezłe dmg

+dobre gangi

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

mam xina nafeedowany to miazga długo stoi na linii dzięki pasywce dobre ganki dzięki E dobre cc więc postać godna polecenia

Obecnie sam zbieram na Akali ponieważ po 6 lvl dzięki ulti staje sie świetnym killerem.

Przy okazji slowuje W (znika w okręgu) ma dobrą farmę dzięki E i polega na energii

Polecam Xina i Akali

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Xin dostanie nerfa przy najbliższym patchu.

Kup sobie urgota, jak ogarniasz ad to idzie wycarrować gre.

Opublikowano

@UP

Nie nazwał bym tego nerfem. Prędzej zbalansowaniem psotaci. Chociaż uważam ,że po zmienieniu jego pasywu nie będzie tak koksił 1v1.

Czekam na dalsze opinie.

Najbardziej właśnie zastanawiam się nad:

-Akali (bo może położyć nafeedowanego ad/ap carry w mgnieniu oka)

-Mordekaiser (Mocne skile AoE, tarcza, klon)

-Pantheon (Nie wiem dlaczego poprostu wydaje mi się mieć ciekawe skile)

-Xin (Maszyna do zabijania 1v1 ale w TF co innego zwłaszcza ,że w next patchu pasyw się zmieni)

-Swain (Stun AoE, kosmiczne ulti) Urgot (Nie wiem ale z tego co widziałem szybko zdziera HP)

Chyba ,że znacie inną postać za 3150 która niszczy przeciwników bez dużej pomocy teamu

Opublikowano

Xin dostanie nerfa przy najbliższym patchu.

Kup sobie urgota, jak ogarniasz ad to idzie wycarrować gre.

To rework i to go według mnie buffuje bardziej ,aniżeli nerfi.

@top

Z podanych up polecę Swaina

Sam go mam ,ulti bardzo dobre nie tylko do team fightów ,ale też 1v1 , ze względu na mega heal.Posiada 2x DoT ,slow ,unieruchomienie (nie stun!!!) i coś ,co sprawia ,że następne ataki Swaina zadają dodatkowy damage.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jak dla mnie najlepszym champem za 3150 jest albo Mordekaiser lub Akali. Akali na spokojnie wycarruje grę, jeśli podłapie kilka killi, ma nieziemski dmg+heal z pasywa... Dobry escape system, niewidzialna+skaczące ulti, dopada AD Carry w TF i resztę wybija jak muchy.

Co do Morde, on też może wycarriować grę, ma pooooooooooooootężną tarczę, AoE skille, które niesamowicie harrasują lane, i duch, który zbiera ad carry w TF i enemy team nie ma szans, szczególnie gdy ich AD jest nafeedowany.

Polecam albo Mordekaisera albo Akali :)

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu wybrałbym Katarine.

Świetna postać, a w dobrych rękach można niszczyć wszystko co stanie na drodze.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

@UP, Katarina zbyt łatwa do skontrowania, wystarczy taunt rammusa, przezucenie voliego, taunt shena itp.

@Do autora, polecam w 100% mordekaisera, nadaje się zarówno na mid'a jak i na solo top'a. Jeżeli zabijesz wrogiego ad carry z ulta, to twój team ma tak miażdżącą przewage, że w pale sie to nie mieści :D

Opublikowano

Polecałbym ci Xina :P Na dniach dostanie niewielkiego reworka co będzie skutkowało tym, że jego potencjał wzrośnie i w końcu zacznie być także przydatny w walkach drużynowych :P

Opublikowano

Jak chcesz champa do carowania, to ja polecam (od najłatwiejszego, do najtrudniejszego) malphite, wukong, olaf, irelia (chodzi o top).

Wiem, że to nie te z powyżej wymienionych, ale bruiserami / tankami caruje się najszybciej, najpewniej i najłatwiej.

Opublikowano

Mordekaiser

Surv

łatwo o multikille

jak zabijesz feedniętego przeciwnika na ult masz op pomocnika

good skile

Swain

coś jak stun

bdb ult

dobre attacki ze skili

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Nikt nie wymienił LeBlanc?? :(

LeBlanc jest gównem w late, zniszczysz mida, i co Ci z tego, skoro wywalisz bursta w jednego i już nie masz co, na mida jedynie jak iść to tylko, żeby skontrować jakąś postać np. Ahri

Opublikowano

Dlaczego Kassadina nikt nie wymienił? :D

+ Dobre skille

+ Ulti jak flash + niezłe DMG

+ Q + 200AP+ = 70% killa

+ Mage walczący wręcz . :)

+ Nawet w early potrafi namieszać , a jak się dobrze wyfarmi to potem już jak z górki = frag za fragiem .

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...