Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Master YI

MrPiotrek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

poprosze spis itemkow ( po Polsku ) jakie mam kupowac pod mastera yi gdy :

1. Przeciwnicy sa AD

2. Przeciwnicy sa AP

Dzieki wielkie i prosze o szybka ODP :)

Mozecie dac tez porady jak grac nim :P

Opublikowano

Pod ap budował bym:

mercurys-treads.pngfrozen-mallet.pngphantom-dancer.pnginfinity-edge.pngthe-bloodthirster.png 3091.png

pod ad:

3047.pngfrozen-mallet.pngphantom-dancer.pnginfinity-edge.pngatmas-impaler.pngthe-bloodthirster.png

jednak można nim jeszcze grać pod ap,wtedy tak szybko regenerujesz hp że z 100 masz prawie całe ;)

3006.png3157.png 3089.png 3100.png 3078.png 3135.png

oplaca sie nim w ogole pod AP czy lepiej AD? Bo podobno dobry master yi jest jak sie go na feeduje

Opublikowano

Master Yi AP bez skilli gówno robi. Czyli wrypie się w TeamFight udeży każdego AlphaStrikiem, włączy medytację i jak ustoi na CD Alfa Strajka to coś zrobi. Master AD jak nie będzie sfocusowany i będzie feednięty to zrobi miazgę ;)

he?

Opublikowano

Master Yi Ap jest dobry na normalach ale na rankedach to nie przejdzie . Mozesz takiego mastera AP używać na gry na tej nowej mapce aram bo wtedy nie ma za bardzo ucieczki przed alpha. AD jest lepsze bo jeżeli złapiesz nawet lekkiego feeda to potem jesteś nie do powstrzymania do końca gry

Opublikowano

oplaca sie nim w ogole pod AP czy lepiej AD? Bo podobno dobry master yi jest jak sie go na feeduje

Tak na prawdę to zależy od teamu przeciwnego,ale mastera pod ap widuje teraz coraz częściej,z reguły później w late staje się troche bezużyteczny dlatego bym stawiał na tego ad

Opublikowano

Master AD Offtank najlepszy :

Boots_of_Speed.gifHealth_Potion.gifHealth_Potion.gifHealth_Potion.gif na start

Buty: mercurys-treads.gif / ninja-tabi.gif ( jeżeli przeciwnicy są w większości AP lub mają dużo CC to bierzesz pierwszą opcje ,jeżeli AD to drugą)

Końcowy build na zbalansowany team z CC wygląda tak:mercurys-treads.giffrozen-mallet.gifatmas-impaler.gifwits-end.gifthe-bloodthirster.gifguardian-angel.gif

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Master Yi Ap jest dobry na normalach ale na rankedach to nie przejdzie . Mozesz takiego mastera AP używać na gry na tej nowej mapce aram bo wtedy nie ma za bardzo ucieczki przed alpha. AD jest lepsze bo jeżeli złapiesz nawet lekkiego feeda to potem jesteś nie do powstrzymania do końca gry

Nie ? Stun, exaust, thormail, ap nuke.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Master AD Offtank najlepszy :

Boots_of_Speed.gifHealth_Potion.gifHealth_Potion.gifHealth_Potion.gif na start

Buty: mercurys-treads.gif / ninja-tabi.gif ( jeżeli przeciwnicy są w większości AP lub mają dużo CC to bierzesz pierwszą opcje ,jeżeli AD to drugą)

Końcowy build na zbalansowany team z CC wygląda tak:mercurys-treads.giffrozen-mallet.gifatmas-impaler.gifwits-end.gifthe-bloodthirster.gifguardian-angel.gif

A gdzie go wsadzisz? Na topa? Bota? Mida? W dodatku pod ad.

Master to tylko jungle'a, berserki / merkury, latarnia, frozen, phantom, atma / infinity, last whisper / qss

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Ja z Masterem Yi miałem zajebistą zabawę na normalu, build:

berserkers-greaves.gifphantom-dancer.gifphantom-dancer.gifphantom-dancer.gifthe-bloodthirster.giffrozen-mallet.gif, taka frajda, 2.5k att speeda, kryty po około 400-500, zależy od run :D

Z takim buildem zrobiłem nim pentakilla, włączasz ulti, jeden, drugi etc, polecam Ci wypróbować :D

A co do normalnego grania to tak jak napisał kangar, też build fajny ;)

Opublikowano

Jesli budowac pod ap yi to buty na magic pen(ew. mercury) a nie atk.speed oraz zamiast trinity force to deathfire grasp albo rylai's scepter. I z takim buildem wyciagasz 600-700ap z baronem.

na normalach gra sie ap yi dla jaj

na rankedach go w ogole nie widac.

Opublikowano

Postać master yi wogule powinno jeje nie być o na jest za dobra i tylko noby grają masterem.

sygnaax.jpg

Sygnaturkę wykonałem sam :)

Opublikowano

Yorki

Czyli ja jestem n00bem bo gram Masterem? Wyjdź . -.-

Może po prostu nie umiesz grać nim , co ? :)

@Top

Ja polecam taki build

- Berserki

- Youmunu (Widmowe ostrze ble ble , nie wiem jak to się piszę xD )

- Ostrze Nieskończoności

- Krwiopijca

- Plemienna Zbroja

- Widmowy Tancerz

Ja przy takim buildzie same quadra/penta kille miałem . :)

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...