Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć- nie odinstalować- kodeki FFV/FFDSHOW?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez nie wali mi się Windows LIVE Movie Maker.

Normalnie użyłbym czegoś w stylu Sony Vegasa, ale poświęciłem nad swoim filmikiem dużo pracy (to taki film że nagrać łatwo, a trudny montaż) i nie chcę zaczynać jej od nowa :(

Chodzi także o to, że przy przyzwoitej rozdzielczości Windows Maker zapisuje małe pliki- 2 minuty rozdzielczości 480p to tylko 10 megabajtów.

Pomocy! Nie chcę postów w stylu "pobierz Vegasa", chcę rozwiązania problemu!

P.S. A czy jak odinstaluję cały pakiet FFD/FFv, to coś mi się stanie z odtwarzaniem filmów?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

masz w ustawieniach kodeka jakie programy mają nie używać go

nic nie stanie, użyje sobie innego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

Według opisu na dobreprogramy.pl to paczka zawiera "wszelkie możliwe" kodeki

@robem

Powiedz mi tylko, w którym dokładnie miejscu mam to wyłączyc? :3

post-680990-0-33994400-1343137716.png

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

a skąd ja mam wiedzieć po co chcesz wyłączyć ? wyłączenie jest równoznaczne z odinstalowaniem i nie będzie działało z danym typem plików , a kliknąć disabled to raczej sobie potrafisz tam gdzie potrzebujesz

w konfiguracji programu przy instalacji masz przecież jakie programy mają nie używać kodeka to sobie dodaj odpowiedni program, jak nie radzisz sobie z rozszerzeniami czy kodekami do nich

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ok, widzę że się trochę nie rozumiemy, więc wyłuszczę problem od początku:

-Zacząłem ciąć i tworzyć w Windows Live Movie Maker film

-Kiedy zapisałem projekt i otworzyłem go ponownie- program się wywalił.

-Na tym samym forum ktoś napisał że WLMM nie radzi sobie z innymi kodekami niż Windowsowe

-Nie wiedziałem jak je wyłączyć (ffdshow) więc napisałem ten temat.

Poza tym kodeki nie są zainstalowane przeze mnie, mój komputer jest wspólny dla całego domu, prawdopodobnie to dzieło ojca, więc nie tyle sobie nie radzę z nimi, co nawet nie wiem po co tu one i do czego służą.

Rozumiecie?

Chcę je tylko wyłączyć.

A poza tym, jak kliknąłem disabled przy najważniejszych kodekach, to i tak mi się wywala :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...