Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Servery

bilonai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurde to nie wiem mi na ns nigdy to nie dzialalo ale czk pomysle jeszcze

@@

1. Najlepiej wywal tego cs co masz, wg mnie najlepsza jest cs16full_v7.exe (wpiszesz to w google to bez problemu pobierzesz), chcesz próbuj na innych wersjach icon_biggrin.gif Oczywiście zainstaluj ją, najlepiej w domyślnej lokalizacji czyli:

dla Windows XP: "C:/Program Files/Valve"

dla Windows Vista 64bity i Windows 7 64 bity: "C:/Program Files (x86)/Valve" ewentualnie będzie pisało tutaj: "C:/Pliki programow (x86)/Valve"

Lokalizacja ta jest od razu ustawiona, czyli po prostu nic nie zmieniamy ;p

2. Zainstaluj PATCH v23b (chyba jeden z najbardziej polecanych, dostępnych w necie)

3. Pobieramy teraz ten pliczek LINK, jeżeli link nie działa jakimś sposobem wchodzimy na tą stronę LINK i pod nagłówkiem Instrukcja instalacjiklikamy na MasterServers.vdf w punkcie pierwszym. Jeśli nadal nie udało się pobrać i przeglądarka wyświetli nam tylko tekst zamiast pobrać plik, to klikamy prawym klawiszem myszy na MasterServers.vdf i wybieramy:

"Zapisz element docelowy jako" <-- dla Mozilli Firefox i Internet Explorer

"Zapisz link jako" <-- dla Google Chrome

WAŻNE! Podczas takie zapisu koniecznie trzeba się upewnić czy plik został zapisany z rozszerzeniem vdf, bo czasem np. Internet Explorer chciał mi teraz zmienić na rozszerzenie pliku możliwego do otwarcia przez FireFoxa ;/

4. Potem wchodzimy do folderu gdzie zainstalowaliśmy cs'a czyli w zależności od systemu wybieramy ścieżkę, którą podałem w punkcie pierwszym ;D Kiedy jesteśmy już w folderze Valve, wchodzimy do folderu platform a potem config i wklejamy tam nasz plik MasterServers.vdf, po czym klikamy zastąp plik, ponieważ w tym folderze powinien znajdować się stary plik MasterServers.vdf. Zalecane jest, chociaż ja tego nie stosowałem, by wklejony plik MasterServers.vdf zrobić tylko do odczytu, w tym celu wykonujemy taki krok: Kliknij PPM na plik MasterServers.vdf icon_arrow.gifWłaściwości icon_arrow.gif Tylko do odczytu. Potem kliknij OK.

5. Od teraz powinno nam wyszukiwać serwery w zakładce Internet.

Mam nadzieję, że komuś się przyda icon_smile.gif

Lubie to dla mnie :DD zroblo cs-slupsk .

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Kolego dziala czy nie

? bo nie wiem czy sie skaples ze ci dalem w poscie wyzej :D

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

kurde to nie wiem mi na ns nigdy to nie dzialalo ale czk pomysle jeszcze

@@

1. Najlepiej wywal tego cs co masz, wg mnie najlepsza jest cs16full_v7.exe (wpiszesz to w google to bez problemu pobierzesz), chcesz próbuj na innych wersjach icon_biggrin.gif Oczywiście zainstaluj ją, najlepiej w domyślnej lokalizacji czyli:

dla Windows XP: "C:/Program Files/Valve"

dla Windows Vista 64bity i Windows 7 64 bity: "C:/Program Files (x86)/Valve" ewentualnie będzie pisało tutaj: "C:/Pliki programow (x86)/Valve"

Lokalizacja ta jest od razu ustawiona, czyli po prostu nic nie zmieniamy ;p

2. Zainstaluj PATCH v23b (chyba jeden z najbardziej polecanych, dostępnych w necie)

3. Pobieramy teraz ten pliczek LINK, jeżeli link nie działa jakimś sposobem wchodzimy na tą stronę LINK i pod nagłówkiem Instrukcja instalacjiklikamy na MasterServers.vdf w punkcie pierwszym. Jeśli nadal nie udało się pobrać i przeglądarka wyświetli nam tylko tekst zamiast pobrać plik, to klikamy prawym klawiszem myszy na MasterServers.vdf i wybieramy:

"Zapisz element docelowy jako" <-- dla Mozilli Firefox i Internet Explorer

"Zapisz link jako" <-- dla Google Chrome

WAŻNE! Podczas takie zapisu koniecznie trzeba się upewnić czy plik został zapisany z rozszerzeniem vdf, bo czasem np. Internet Explorer chciał mi teraz zmienić na rozszerzenie pliku możliwego do otwarcia przez FireFoxa ;/

4. Potem wchodzimy do folderu gdzie zainstalowaliśmy cs'a czyli w zależności od systemu wybieramy ścieżkę, którą podałem w punkcie pierwszym ;D Kiedy jesteśmy już w folderze Valve, wchodzimy do folderu platform a potem config i wklejamy tam nasz plik MasterServers.vdf, po czym klikamy zastąp plik, ponieważ w tym folderze powinien znajdować się stary plik MasterServers.vdf. Zalecane jest, chociaż ja tego nie stosowałem, by wklejony plik MasterServers.vdf zrobić tylko do odczytu, w tym celu wykonujemy taki krok: Kliknij PPM na plik MasterServers.vdf icon_arrow.gifWłaściwości icon_arrow.gif Tylko do odczytu. Potem kliknij OK.

5. Od teraz powinno nam wyszukiwać serwery w zakładce Internet.

Mam nadzieję, że komuś się przyda icon_smile.gif

Lubie to dla mnie :DD zroblo cs-slupsk .

Czekam na skan 2h.

Opublikowano

wszystko działa, jest ok :) jakbyś mógł, to sprawdź mój inny problem (temat Ścina)

ten temat do zamknięcia, dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...