Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Frapsem Czy mój ?

C4zZu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio myślałem że sobie ponagrywam filmiki z lola,ale mam wielki problem z Frapsem.Nagrałem mecz w lolu który trwa około 20 minut.I fraps zamiast zrobić mi nie wiem 2-3 clipy (bo dzieli po 4gb) zrobił mi ich 15(każdy clip ma 1:19 minuty) !. Mam 15 clipów każdy po 4gb z jednego meczu w lol'a.Jeden film udało mi się wrzucić na YT ale to był cały dzień roboty.W Vegasie sklejałem filmiki,ale musiałem kleić clipy po 5 filmów max.Ponieważ jak wrzuciłem wszystkie 15 clipów to vegas głupiał i czasami podczas filmów robił mi czarny ekran na kilka minut lub sekund.Nie mam bladego pojęcia co robić.Mam 15 clipów po 4GB zajmuje mi to 60gb na dysku -.- Pomóżcie mi bo nie wiem co mam zrobić.Nie wiem czy to problem mojego kompa czy Frapsa czy czego.Może jest coś lepszego do nagrywania ??

Opublikowano

Anoizm chyba skopiuję sobie ten obrazek bo jest świetny :P

A co do tematu:

Wystarczy, że gra na ćwierć sekundy przestanie odpowiadać, nie musisz tego widzieć (np. przez mikroskopijny lag), i Fraps ucina nagrywanie. To nie wina kompa, nie bierz się od razu za pomniejszanie grafiki bo tego nie zmienisz.

A mam pytanko- nagrywasz klawiszem F11 czy F12? Bo jak F11 to się nie dziwię, że ci sie j@bie. Nie wiem jaki to ma wpływ ,ale filmiki są normalniejsze jak nagrywasz klawiszem F12...

A co do rozmiaru plików:

Anoizm ma rację- Fraps tak nagrywa. Jeśli chcesz zmniejszyć rozmiar plików, wrzuć je do jakiegoś edytora filmów (może być nawet movie maker) i zapisz najlepiejk w rozdzielczości 700x ileśtam wtedy z 4gb zrobi się 400mb :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Loocker zadam ci pytanie czy ty przeczytałeś o co mi chodzi ? :D

Do obróbki mam Sony Vegasa.Mi chodzi o pogram do nagrywania :D

EDIT@ Temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...