Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć zasięg WIFI

mikolaj90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Posiadam router TP-LINK TD-W8960N, mam wkręconą jedną antenę 3 dbi oraz drugą 5 dbi. Zasięg mogę powiedzieć jest zadowalający (w całym domu) jednak w niektórych miejscach jest po prostu słaby - 1/2 kreski na 4. Nie chcę "inwestować" w jakieś anteny bo podobno skutku to nie daje. Jakim sposobem mogę zwiększyć zasięg ? Może można poustawiać jakieś opcje w ustawieniach routera (192.168.1.1) ? Zapraszam do dyskusji oraz pomocy :)

Weteran
Opublikowano

Możesz pobawić się w przerabianie anten.

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-zwiekszyc-zasieg-wi-fi-1

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-wzmocnic-moc-sygnalu-wi-fi-za-pomoca-puszki

1329036830-U154499.png
Opublikowano

totalna głupota, działa w otwartym terenie , w domu tylko wymiana ( dokupienie routera ) na router o większej mocy albo przerobienie routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Poradzam kupic router o wiekszym zasiegu i dokupic do niego ewentualnie antenke, jak rowniez antenke do komputera ktory odbiera przekaz, majac laptopa mozesz isc do serwisu i zapytac czy da sie zmienic wbudowana antene w twoim sprzecie (niekazdy laptop moze zmienic).

Polecam antekne ''Realtek RTL8188SU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter''

Opublikowano

Jak masz duzo scian w domu to nawet najlepszy ruter i antena nic nie da, u mnie jest rputer przy scianie w pokoju a w drugim pokoju obok nie ma internetu, za to w druga strone jest okno i za oknem mam w barze internet 3 windowsowe kreski na 5 i jestem oddalony o okolo 40 metrow.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Akurat tu niemasz racji bo podalem antene ktorej sam uzywam, mam router w pokoju na pietrze a domowy stoi w salonie na dole a nawet w piwnicy mam 4/5 kresek uzywajac laptopa. Antenka jest wrecz magiczna bo ciagnie do siebie nawet sygnaly od sasiadow lescz z sila 2/5 kresek. Gdy uzywasz antenki w 2 strony to dziala lepiej niz mozna myslec (Router i PC).

Opublikowano

Słyszałem kiedyś coś o ekspanderze/repaterze zasięgu który stawiasz tam gdzie masz słaby zasię ale jeszcze go masz a on wzmacnia zasięg, słyszałem też że w jego roli można użyć również starego routera

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Może gdy pogoda jest zadowalająca (nie zapowiada się na burzę) to wystaw router na parapet (ten na-zewnątrz) bądź balkon i otwórz okno w pomieszczeniu gdzie chcesz odbierać sygnał...

Ja u siebie wyciągam router przez okno i kolega w sąsiednim bloku przy oknie ma 3 kreski :)

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

Zapewne korzystasz z WIFI wbudowanego, dlatego dokup stick USB (karta bezprzewodowa) z zasięgiem do 300 metrów. Wydatek rzędu 15 euro, w Polsce koło 50 zł.

Najstabilniejszy serwer tego roku już wystartował! Dziennie ponad 3.000 osób online.

Brak bugów. Doświadczona administracja! Nie możesz tego przegapić. AvalonV2! (

prezentacja)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...