Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Liga SnD/OMA dla graczy z MPC.

haras04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jeżeli tu jesteś proszę - przeczytaj do końca zanim wyrazisz jakąkolwiek opinie :)

Wszyscy wiemy że po ostatnim nieudanym konkursie MPC Tournament w dziale Combat Arms nic się nie działo ciekawego. Chyba niemal wszyscy wiedzą że admini obiecali nam że już żadnego konkursu czy czegokolwiek w tym dziale nie będzie. A to wszystko przez hejterów i niewdzięczników, którzy zamiast okazać szacunek tym którzy poświęcili czas na przygotowanie tego wszystkiego, to do gardła skakali i obrzucali mięsem ... Dlatego jeżeli masz zamiar hejtować teraz czy później - po prostu opuść ten temat bo nie jest on dla Ciebie.

Przejdźmy do tematu...

A więc z racji tego że ostatnimi czasy zawiało tu u nas nudą zastanawiałem się nad tym co można zrobić aby jakoś ożywić ten dział i zachęcić użytkowników do wspólnej gry i rywalizacji. Wpadła mi do głowy jedna myśl , a mianowicie coś w rodzaju LIGI trybów m.in SnD i OMA. Jak wiemy - MPC TOURNAMENT był zawsze rozgrywany systemem grupowym i pucharowym. Niosło to ze sobą wiele wad a największą z nich była aktywność. Ciężko było rozegrać mecze , spotkać się o danej porze itd. w graczach którzy nie dostali się do turnieju pojawił się bunt i to wszystko powoli doprowadzało do nieładu awantur i kłótni czego następstwem była tak smutna wieść jaką przekazali nam admini (o braku jakichkolwiek turniejów i konkursów)

Opowiem trochę teraz o tym pomyśle:

-Wszystko to co planuję ma postać ligi - np 20 osobowej <jak ligi piłkarskie :P>

-Liga będzie obejmowała rozgrywki SnD lub OMA

Dlaczego właśnie liga? Już mówię... z jednego prostego powodu - w przeciwieństwie do MPC Tournament ta liga nie będzie wymagała w pewnym stopniu aktywności graczy , aby możliwe było rozegranie turnieju , a dlaczego? Bo ligę wygra ten gracz który jako pierwszy zdobędzie określoną ilość punktów lub po jakimś okresie czasu będzie prowadził a więc wszystko można wyjaśnić w prosty sposób : im więcej grasz meczy -> tym więcej masz punktów --> i wyższe miejsce w lidze. Do rozegrania ligi wystarczy tylko dwóch graczy , którzy będą rozgrywać mecze :) Więc myślę że to by bardziej zmusiło graczy do aktywności i chęci rozgrywania meczy.

Liga by wyglądała coś w stylu ESL , ale my to nie ESL tylko MPC Society dlatego byśmy wszyscy razem ustalili dokładniejsze zasady na których by się to wszystko odbyło. Ten temat ma na celu poznanie waszych opinii na ten temat.

Szczególne prośby kieruję do adminów ... rozpatrzcie ten temat i nie przekreślajcie szans na to aby cokolwiek działo się u nas w dziale.

Osobiście oświadczam że wezmę na siebie odpowiedzialność gdyby coś poszło nie tak , was Administracjo proszę tylko o zgodę i chęć zorganizowania czegoś takiego .Organizacją nie zajmiecie się tylko wy - zbierze się garstkę poważnych i aktywnych graczy i razem zaprojektuje się strukturę tego wszystkiego. Mam nadzieje że udałoby nam się przygotować jakieś przyzwoite nagrody co podniosą prestiż tych rozgrywek :P

Teraz główne pytanie tego tematu do wszystkich użytkowników MPC.... czy jest ktoś z was chętny na takie coś? Czy jest sens dalej myśleć nad czymkolwiek? Liczę na wasze opinię i sugestie. Powtarzam ... to jest tylko na chwilę obecną propozycja, która ma na celu sprawdzenie ilu chętnych by było i czy to wypali...

Zapraszam do dyskusji (tylko bez hejtu i jakichkolwiek spin)

Pozdrawiam

bez youtuba

Opublikowano

Nie wyjdzie ci coś takiego. Wszyscy pewnie będą grali na czymś lub nie będą się stawiać jak na Touramencie -.-

Opublikowano

Ja mam już dość brania udziału w takich konkursach/tourach, bo to męczące jest - męczysz się żeby z innymi zagrać, a jak w końcu zagrasz to inni i tak nie grają i na tym się kończy...

Opublikowano

Jak będzie jakiś sensownie określony czas to się zastanowię..Ale chodzi mi o to, że jak jest na to przeznaczone 20 osób, a będzie grało 6, to będzie nuda..

Opublikowano

Ja tylko podałem przykład:) dla mnie mo.że być tak jak na eslu :) nawet 1000 osób :) wygra ta która gra najwięcej meczy ;)

bez youtuba

Opublikowano

Chęci mam słomiane po tym co było ostatnio wielu uczestników i sedziowie stracili czas na marne.

Ja jestem chętny na takie coś ale pod ostrymi przymusami :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Temat jest więc kto powinien to raczej go zobaczy.

Ciekaw jestem ile osób do końca czyta? Bo jak na razie wszyscy sie sugerują niewypałem ostatniej edycji MPC Tournament a ja na to szczególnie uczulałem

bez youtuba

Opublikowano

Masz racje ja ledwo co na to spojrzałem ale to i tak nie ma sensu .

Za mało osób jest tu ogarniętych i które chcą grać dla zabawy a nie dla nagród .

Zasady ustalone w wspólnie ?niee..

Opublikowano

Chodzi mi że nie ja sam ustale czy admini tylko zbierze się ludzi odpowiedzialnych za to . Podkreślam... wszelakie winy i niewypały biorę na siebie więc nikt nie ma prawa obrażać adminów

bez youtuba

Opublikowano

Chodzi mi że nie ja sam ustale czy admini tylko zbierze się ludzi odpowiedzialnych za to . Podkreślam... wszelakie winy i niewypały biorę na siebie więc nikt nie ma prawa obrażać adminów

Chłopie jakie winy,tutaj nie organizatorzy winią tylko uczestnicy .

Takie pytanie ta liga ma trwać przez wyznaczony czas ?

(skróć to co napisałeś bo naprawdę nie chce się czytać)

Opublikowano

Strucel oczywiście ze uczestnicy są winni , ale co ty nie znasz plebsu który rzuca mięsem w organizatorów zamiast w nieodpowiedzialnych ludzi?

Nie chce mi się skracać <sorki>

Pisałem że albo przez określony czas albo do zdobycia pewnej ilości punktów przez pierwszego gracza np 75 pkt <3pkt za zwycięstwo> - Nie sugeruj sie tym ja tylko podałem przykład . Wszystko się pozmienia razem jak się uda zorganizować

bez youtuba

Opublikowano

Ale z taką ligą to naprawdę dużo pracy .

I do tego mogą być wyznaczone 2-4 osoby tylko 10 .

Jak będziesz już miał osoby które się tym zajmą to spoko .

Oferuje pomoc jak coś,ale i uczestnictwo w tym:)

Opublikowano

Mi sie pomysl podoba zeby tylko nie bylo tak jak z tourem ...

Tylko jak ktos bedzie sie do tego zapisywal to wybierzcie takich ktorzy beda grac zeby byc pewnym ze cos z tego wyjdzie ;)

Jestem za ;p

Opublikowano

tam sie wpisuje kto chce:) może być nawet 1000 osób :) warunkiem uczestnictwa jest rozegranie minimum jednego meczu :) a potem już nie musi grać . Grać będą aktywni którzy chcę lige wygrać:)

bez youtuba

Opublikowano

ja jestem za

ale i tak wiem, że nie wypali

zresztą tak jak piecu pisać będą latać na wallhackach itp

Opublikowano

Z tym się jakoś da rade uporać :) Będą ss'y w odpowiednich momentach a jak gracz bd nader podejrzany to video:)

Narazie chętnych trzeba. Jak nie będzie minimum 20 chętnych osób to nie ma sensu nic robić

bez youtuba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...